Ha IDEIGLENESEN kivonatom a forgalomból a gépkocsimat, az bekerül valamilyen ONLINE renszerbe, ami az ellenőrzést szolgálja?
Aki nem érti a kérdést, annak egy példán keresztül világosítamám meg, hogy felfoghassa.
- Bemegyek az okmányoshoz, kivonatom a kocsit fél évre, mégis használom a kocsit, elmegyek egy kameraelött a kocsival, jelez bent a disznónak a rendszámfelismerő, szól arendőrségi rohamkocsinak, elkap a rohamrendőr, eljárár az irodistaribanc, jól megbüntetnek.
Vagy:
- kivonatom a kocsit fél évre, vígan használom, nem fizetek semmit és nem történik semmi bajom, mert nem is tudják meg
14:03
Az amit te idézel, az a gépkocsi hatósági kezdeményezésére történő, forgalomból történő ideiglenes kivonása lehet. Talán, de lehet, hogy egészen másra vonatkozik.
Én is úgy tudom hogy ha idéglenesen kivonatod akkor le kell adni a rendszámot.(nekem van ilyen kocsim) Ha meg lejár a műszakija attól nincs kivonva forgalomból. Csak a rendszám műszaki matrica szine más minden évben. Ha a rendőr megállít rögtön látja hogy nincs műszaki és vagy leveteti a rendszámot veled vagy lekaparja a műszaki matricát a rendszámról. A forgalmit azt elveszi. Engem fogtak már meg lejárt műszakis autóval. Azt szerintem nem jegyzik online csak a matrica meg a pecsét érvényességét nézik.
Ha meg leadtad a rendszámot akkor azzal meg nem tudsz kimenni a forgalomba mert egyből kiszúr az első rendőr.
Ha meg rendszám van a kocsin és nincs rajta műszaki azzal vigyázzál mert attól ugyanúgy kell a kötelezőt fizetni rá. Ha nem fizeted és elmaradásod van akkor egybe kell kifizetni mikor újat kötsz. Gondold el amelyik kocsi 10 éve áll rendszámmal :P. Hverom pl ezért adta el a kocsiját. Már 4 másik kocsit tudott volna venni az elmaradásából. De az a vicc ha meg eladod a kocsit akkor nem kell kifizetni az új tulajnak a fennmaradást hanem autómatik nullázódik. Ki van ez találva csak elcseszettül..
14:03 vagyok.. Tudsz olvasni?
Akkor már csak a részlet részlete!
"A járműnek az ügyfél igazolt kérelmére átmeneti időszakra történő forgalomból kivonásához szükséges okmányok: "
Tudok olvasni - erről ennyit.
""......ügyfél igazolt kérelmére átmeneti időszakra ........"
Az átmneneti időszakra azt jelenti, hogy vamai párhuzamos történés idejéig forgalomból való kivonás és attól függ a forgalombahelyezés sorsa, hogy az a párhuzamos cselekmény hogy zárul le. Ehez kell vinnie a tulajnak az igazolást. Pl. lefoglalja a NAV, akkor nav igazolás. Nincsen vége a kivonásnak, de nem végleges a kivonás.
Az ügyfél kérelmére csak IDEIGLENES kivonás lehetséges és csak fél évre ill. max. fél évre. Mongyuk télen nem használod és novemberben kivonos és márciusban visszateteded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!