A kresz nem tudása nem mentesít a felelősség alól.
De én nem tartom korrektnek a büntetést a "behajtani tilos egyirányú utcába".
2009. máj. 14. 17:39
22/39 anonim válasza:
Nekünk már az óvodában kezdték oktatni a kresz alapjait: piros lámpa, körülnézés stb. most már nincs ilyen?
2009. máj. 14. 17:59
23/39 anonim válasza:
14:16-os: Miért, pl. aki nem vizsgázik le büntetőjogból, annak nem kell tudnia, hogy mi bűncselekmény, és mi nem? Ne beszéljünk már hülyeségeket.
2009. máj. 14. 20:07
24/39 anonim válasza:
Azzal hogy a 15:25-ös választ törölték, még a jogszabály és a büntetési tétel NEM változik meg! (3000-30ezer Ft között lehet a szabálysértési bírság, az elkövetés gyakoriságának függvényében!) Ja, még annyit, legközelebb próbáld meg ezen okfejtéseid a rendőrjárőrnek kifejteni! ...Itt ugyan könnyebb hőzöngeni, mint a rendőrnek bizonyítani az igazad!
2009. máj. 14. 20:31
25/39 anonim válasza:
Nem büntethető! ...hiszen, valószínűleg, az alábbiakban leírtak állnak fenn.
[A Btk. 24. § (1) bekezdése értelmében nem büntethető, aki a cselekményt az elmeműködés olyan kóros állapotában — így különösen elmebetegségben, gyengeelméjűségben, szellemi leépülésben, tudatzavarban vagy személyiségzavarban — követi el, amely képtelenné teszi a cselekmény következményeinek felismerésére vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék.
A (2) bekezdés pedig kimondja, hogy a büntetés korlátlanul enyhíthető, ha az elmeműködés kóros állapota az elkövetőt korlátozza a cselekmény következményeinek felismerésében vagy abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék.]
2009. máj. 15. 15:24
26/39 anonim válasza:
TIPP, a kérdezőnek: Meg kellene próbálni bicajjal, ugyanezt a szitut autópályán is, természetesen a forgalommal szemben. (indoklás: nem kell ismerni a KRESZ-t és a táblákat a bicajosoknak!)
2009. máj. 15. 15:33
27/39 anonim válasza:
Úgy lehet 1 bringásnak kresz ismerete,hogy besétál 1 könyves boltba és vásárol 1 kresz könyvet és átolvasva megtanulja.
melyik az a gyökér biciklis aki megáll a rendőrnek??? mit olvas le?? én egy komoly montival rendelkezek, ha bringával vagyok akkor benne van hogy iszok, behajtok bárhová, sebességhatárt is túllépem a városban, múltkor 30as táblánál jobbról rendőrt előztem... próbált volna megállítani... pillanatok alatt eltűnök a házak között a tereken, parkokon át.... Én tuti nem állok meg a kedvükért!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!