Mi számít egy autónál magas, és alacsony fogyasztásnak?
Én nem tudom, mert nem értek az autókhoz, csameg nem is sokat vezetek, meg nem is a saját kocsim, nem én tankolom, csak 3-4 hetente egyszer vezetem apám kocsiját, és így fogalmam sincs, hogy hogy működik ez.
De szeretném tudni.
Sokszor a legfőbb téma egy autónál/motornál, hogy mennyit fogyaszt, és akkor jönnek ezek a számok, hogy 4-5 itert 100 on. Gondolom 100 kilómétert menve egyenletes tempóval 3 litert fogyaszt az autó.
De, mi számít soknak, és mi átlagosnak,?
Gondolom aki Ford Mustanggal kocsikázik itthon 400 forintos benzin árak mellett, azt nem érdekli, hogy drága a benzin.
De, akkor honnan tudhatom, hogy egy autót sokat kell tankolni, és sokba kerül a fenntartása, vagy sem?
Hogy érthetném meg ezt a fogyasztás dolgot?
Írna valaki pár példát , hogy milyen autó, mennyit fogyaszt, és az jó-e vagy sem?
1.5ös 10 litert?
Akkor én a 2.8 biturbo 10,5literes kombinált átlagával nem is panaszkodhatom :)
Porsche Cayenne 4.5 turbó padlógázzal 80 liter/óra!
Na ez magas.
Smart 800cm3 CDI (óvatoskodva a gázpedállal)3.3 l/h - ez meg az alacsony.
Vagyis az asszony egy hónapig kocsikázik annyi pénzből amiből egy "alfahím" megjárja Siófok-Bp. távot oda-vissza.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!