Szerinted mi lehetne a korrekt üzemanyagár a mai magyar fizetések mellett?
"És fizess egy vagyont a bérletre ,mert Bp-en sírnak a 9800ft-os bérlet miatt amiért AKÁRHOVÁ AKÁRMIKOR mehetnek a városban, vidéken meg nem ritka a 20ezer feletti bérlet amit csak adott útvonalon használhatsz és órákig nem jön a busz."
Valóban! 10km-es volán bérlet 9300ft és ez egy útvonalra szól. Van akinek 15-20 percenként megy busz és van akinek óránként 1. Nagyon sokan járnak be a városba dolgozni 15-20km-ről.
Azért ne essünk át a ló túlsó oldalára. Én írtam a továbbképzést, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki tanuljon ki jogásznak. Hanem mondjuk tanuljon vállalkozási ismereteket és nyisson saját vállalkozást, ahol annyit keres, amennyit dolgozik. Tudom, hogy meg lehet csinálni, csak hát akkor sokkal többet kellene dolgozni.
Azt kéne észrevenni, hogy a végzettség, a lakhely, a munkahely nem adottság, bárki bármikor bármelyiket megváltoztathatja. Írta itt valaki, hogy kisvárosban muszáj az autó. Nem értem: minek? Én is kisvárosban nőttem fel, jártam különórákra, és a legtávolabbit is elértem bő egy órás sétával. Mert kicsi a város. Egy óra séta sok? Budapesten bkv-vel többet utazik egy átlagember.
Ha valaki faluban él és nem bírja a bejárást, akkor költözzön be a városba. Baromi bonyolult. A logika is az: a saját házát eladhatja, ha akarja, a benzinárakat nem változtathatja meg.
"Ha valaki faluban él és nem bírja a bejárást, akkor költözzön be a városba. Baromi bonyolult. A logika is az: a saját házát eladhatja, ha akarja, " Arra azért kiváncsi lennék, hogy ha te Makkoshotykán eladod a családi házadat, abból a pénzből milyen lakást veszel pl Budapesten :)
" Egy óra séta sok? Budapesten bkv-vel többet utazik egy átlagember" < azért ne hasonlítsunk egy Flórián tér-Népliget utat( 1es villamos), vagy egy Köki-Újpest Központ utat (M3) egy 1 órás gyalogláshoz( ami mondjuk 5km ) télen -10 fokban.
"10km-es volán bérlet 9300ft és ez egy útvonalra szól."
És a 86%-ás a munkáltató köteles fizetni.
Így már egy kicsit korrektebb az összehasonlítás.
Aha ,látom van valóságérzékelés ..Falusi házért nem kapkodnak, másrészt annyit adnak érte amiért Bp-en egy garázst nem kapsz,nemhogy lakást.Nem mellékesen hitelt sem adnak pl egy vályogházra ,ezzel is behatárolva a vevői kört.
Én örülök ,ha a mai munkanélküliségben midenki a saját kisvárosában ,falujában el tud helyezkedni, de a tények azt mutatják ,hogy minden reggel és este ingázók hada van a buszokon vonatokon utakon, mivel csak a nagyvárosban kaptak munkát, vagy ott kicsit több a fizetés.
Persze-ersze tudom, ilyenkor senkinek nem fizetik...
Legjobban az tetszett amikor panaszkodott a hülyéje hogy Szolnokról bejár, kifizeti a 80 ezres bérletet nem téríti neki a munkáltatója és a fizetése is csak bruttó 100 ezer.............
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!