Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Sos! A kitagadás szélén!...

Sos! A kitagadás szélén! Hogyan küzdhetném le? Nagyon fontos!

Figyelt kérdés
másodjára buktam meg rutin vizsgán, pedig amikor az oktatómmal gyakorolok, akkor mindent hibátlanul megcsinálok, nem vétek semmit. Viszont amikor vizsgán beülök az autóba, akkor mintha egy másik bolygón lennék. Iszonyatosan izgulós vagyok, és nem tudom, hogy hogyan tudnám leküzdeni a vizsgadrukkot. Az a legfájdalmasabb, hogy szinte már senki sem hisz bennem, szegény anyukámat sajnálom a legjobban, mert úgy érzem, hogy neki okoztam a legnagyobb csalódást, apukám folyton mondja, hogy én alkalmatlan vagyok a vezetésre. Ha harmadjára is megbukok, akkor én kiszállok, és nem megyek haza, mert már nem tudnék a szüleim elé állni, és a szemükbe nézni. Könyörgök, segítsetek, adjatok tanácsokat, hogy hogyan tudnék higgadtan vizsgázni, valami gyógyszert tudtok ajánlani? 10 napom van a pótvizsgáig. Nagyon szépen kérlek titeket, hogy ne szóljatok be, mert azzal csak rontotok a helyzeten. Nagyon fontos lenne a segítség, köszönöm előre is a hasznos tanácsokat!
2011. szept. 5. 19:56
1 2
 11/15 anonim válasza:

Na, akinek ennyi idősen nyugtatót ajánlatok...Úristen. Ne izgulj, lesznek ennél durvább dolgok is az életedben! Abszolút nem nagy cucc, ha valaki megbukik a rutinon (egyébként zárójelben, én 20 évhez kötném a jogsit). Mi lesz az egyetemen, esetleg, ha érettségi előtt állsz? Keress az interneten relaxációs technikákat, rengeteg van, és jobb, mint a gyógyszer.

Ja, és nem utoljára, kérdezd meg a szüleidet, vajon nekik minden mindig elsőre sikerült? Talán ők is elgondolkodnak rajta, és lejjebb vesznek az elvárásokból, mert ha már 10x buktál volna, én is azt javasolnám, hogy ne vezess, de nem kettőnél.

2011. szept. 5. 20:17
 12/15 anonim ***** válasza:

nekem egész jogsi alatt a rutinon izgultam legjobban, még a forgalmin se izgultam(szinte semmit), de rutinon remegett a lábam, és még az eső is esett, de az első feladat után megnyugodtam és nem volt para utána semmi...

esetleg dobj be egy felest elötte, attól kicsit lazulsz

2011. szept. 5. 20:43
 13/15 anonim ***** válasza:

Nehogy igyál felest!! HA kiszúrják,vagy megérzik akkor rögtön buktál.

Inkább vegyél be egy enyhe nyugtatót.

2011. szept. 5. 20:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Pár alapdolog:

Felejtsük már el ezt a lefizetjük a VB-t. Egyrészt nem becsületes, másrészt ha mindent jól csinálsz, a VB nem buktathat meg, és nem is fog. A bukások nagy része valós okok miatt van (mégha esetleg a vizsgázó nem is úgy érzi), ok nélkül nem buktathatnak. Kekeckedésből max. behúznak pár hibapontot, de buktatni nem fognak.

A lefizetős pénz a VB-ig el sem jut, az oktatónál marad. Viszont a vizsgázó a pénz odaadása után sokkal nyugodtabban vizsgázik abban a tudatban hgoy tejelt, így már tuti meglesz a vizsga. De ha nem fizetne csak ugyanilyen nyugodtan vezetne, akkor is meglenne, tehát hülyeség a lefizetés :)

Szóval a fizetés fentiek miatt hülyeség.

A rutinon pláne alig buktatnak, az eléggé objektív. Le vanank írva milyen feltételek esetén buktathatnak, ezen nem nagyon lehet vitázni. Ha nem követed el a leírt, bukást okozó hibákat, a VB akkor sem buktathat meg, ha ő a világ legszigorúbb VB-je.

Igazából mire a vizsgáig jutsz, már tudsz annyit hogy átmenj. Már csak egy dolgot kell bizonyítanod: hogy ugyanezt tudod vizsgahelyzetben is. Igazából a vizsga nem is annyira az autóvezetésről szól (nem kérdés hogy meg tudod csinálni) hanem arról, hogy mennyire tudsz nyugodt maradni. Ennyi az egész. Végső soron a bukások 99%a az idegeskedésből, kapkodásból fakad.

Mindenki más, mindenki másképp tud nyugodt maradni. van akinek a járkálás segít, van akinek az egy helyben ülés és meditáció. Te tudod, hogy te magadat mivel tudod nyugtatni. Én semmilyen külső eszközt, szert nem vennék be. Ezt magadnak kell lélekben és agyban helyretenni. Gondolj arra (képzeld el) hogy nyugodtan vezetsz és simán meglesz. És végig arra gondolj, hogy nyugodt maradsz. Nem az életed múlik rajta. Mi a legrosszabb ami történhet? Megvágnak megint. És? Gondolod hogy emiatt kitagadnának? Ugyan már.... Nyílván a szüleidnek nem esik jól hogy nem megy neked, nekem sem esne jól, ez természetes. De ne stresszeld túl, pont amiatt nem sikerül, és őket is kérdd meg, hogy ne tegyék rád a súlyt, mert úgy még esélyesebb hogy nem sikerül, és magadba se beszéld be.

Szóval koncentrálj, és maradj nyugodt. Onnantól kezdve totál mindegy melyik feladatot húzod, milyen vb-t kapsz, ülhet mögötted az NKH elnöke, akkor is meglesz.

Csak tőled függ, hogy mennyire tudsz nyugodt maradni, senki mástól!

2011. szept. 5. 21:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Mégegy jó tanács: ha teheted, kérdd meg az oktatódat, hogy amikor gyakoroltok, és kevesebben vannak a rutinpályán, szálljon ki, és hadd vezesd egyedül a kocsit, ő maradjon a közelben. Ez szintén növeli az önbizalmadat és a nyugodtságot, ugyanis ha látod hgoy nem ül melletted senki és úgy is megy, akkor már jobban elhiszed hogy a VB előtt is menni fog.
2011. szept. 5. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!