Szerintetek ki a hibás ebben az esetben? (rajz)
Na a kék vonal az ahogy szoktuk csinálni.Pontosabban ahogy mindenki szokta csinálni mivel jobbra lefele ami már nincs a rajzon (BEJáró után) egy igen meredek domb ami kővel vankirakva és nekünk pl leér a kocsi eleje + télen mikor havas jeges akkor nem lehet lemenni max szánkóval.
Így szokott ez a gyakorlatban kinézni.: kiállunk a garázsból,aztán az első kék nyíl végéig tolatunk utána balra index és befordulunk a (felső ) utcába ahol egyébként van egy tábla ugye hogy csak balra lehet kanyarodni mivel ahol a bejárónk van az egyirányú.
Na ez ma úgy nézett ki hogy kiálltunk,hátratolattunk 15métert aztán belénk jöttek a másik utcából gyakorlatilag fékezés nélkül...Ki a hibás?
Egyirányú utcában tilos tolatni kivéve ha parkolni akarsz tudtommal,VISZONT aki balra akar kanyarodni annak pedig jobbkézszabály van mivel jobbról ugye jöhetnek.
És rosszul tudod, a "trükköző" értsd: irányt változtató, elinduló, tolatást végző, parkoló, stb... mindig hátrányban van az egyenesen haladó mozgást végzővel szemben.
Egyetlen esetben lehetne azon filózni hogy igazad van: ha te álló helyzetben vagy, és úgy jönnek beléd. Mert akkor aki rákanyarodott az útra, az valóban nem figyelt hogy ott valami áll. Persze még így is vitás egy csöppet a helyzet, de már jobban védhető... (ügye nem kell ecsetelnem a sarkok metszéspontjaitól számított 5 m-en belül megállni tilost és egyéb tiltásokat...)
Viszont az hogy betolatsz egy olyan kereszteződésbe ahova elvileg nem tolathatnál be, majd neked jönnek és a végén még azt gondolod hogy neked van igazad - már bocs - de egy kicsit érdekes hozzáállás. Értem én hogy a másiknak is figyelnie kellett volna, de őszintén ilyen helyzetben én sem néztem volna el balra, hiszen onnan nem jöhetnek, tehát nem várhatok járművet onnan (jó éjszaka igen, de az ritkább eset, ha minden igaz most nappalról van szó).
"Egyetlen esetben lehetne azon filózni hogy igazad van: ha te álló helyzetben vagy, és úgy jönnek beléd. Mert akkor aki rákanyarodott az útra, az valóban nem figyelt hogy ott valami áll."
Márpedig valami ilyesmi történt,én már elvettem a gázt nem is mentem hátra mikor megláttam az autót,erre csak úgy finoman meglöknek.
Még arra a mondatra is emlékszem az anyósülésen ülőtől hogy ,,mondtam a férjemnek hogy dudáljon,mert itt nem lehet tolatni"-.-
Volt ideje dudálni de fékezni már nem úgy hogy jött kb 10km/h-val?
Egyébként itt nehéz azt mondani hogy az út ,,jobb széle..bal széle"..mert kb 1.5 kocsi széles,és ha felállnak a járdára akkor éppenhogy elfér még egy autó.
Jó persze ez megint olyan ügy hogy hogy bizonyítom hogy ő jött belém és nem én tolattam belé,és mivel tolattam egyértelműen nem azért hogy leparkoljak ezért mindenképp engem hoznak ki hibásnak.
Az utolsó mondatodnál a pont :(
Mindegy, annak örülj hogy mindketten lassan, éppen csak csurogtatok, nem történt komolyabb sérülés egyik autóban sem, személyi meg pláne, és szerintem ez a legfontosabb. Bénaságból már én is koccoltam meg másik autót. Viszont akkor is azt mondtam, most is azt mondom: amíg csak ilyen apró koccanások vannak, addig nincsen gond, csak személyi sérülés ne legyen. Inkább balesetezz 100 ilyet, mint egy személyi sérüléssel járót. Persze a legjobb ha sosem balesetezel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!