Szerintetek megérné oktatót váltanom?
Ha nem jól megy a vezetés, akkor igen, lehetséges, sőt, érdemes is.
Én kétszer jártam végig kresztől forgalmiig az egész folyamatot, mert elsőre addig addig vacilláltam az oktatócseréken (két parasztot is sikerült egymás után kifognom) amíg kicsúsztam a kreszvizsga érvényességi idejéből.
Másodjára amikor mentem, minden elsőre sikerült és kevesebb mint három hónap alatt nulláról megvolt a jogsi.
A két oktatómmal hasonló gondjaim voltak, mint neked. Az első egy elképesztő csotrogány mercin oktatott (van a rutinban egy olyan feladat hogy 40-ig gyorsítani 2-esig felkapcsolva, na, ez a kocsi szinte nem is tudta ezt kiadni magából), elspórolta a rutinpályát és kihalt parkolókban ásványvizes flakonokkal bólyák helyett kellett gyakorolnom a rutint. És persze folyamatosan tuszkolt vizsgára, amire még nem is voltam készen. Az első bukás a sose látott rutinpályán olyan bizonytalanságot okozott nekem, hogy a másodiknál kezem lábam remegett. Másodjára átmentem, de az oktatót otthagytam.
A második oktató meg folyamatosan azt sulykolta nekem, hogy a nők nem tudnak vezetni, és én se tudok, nem is fogok tudni. Az is ráncigált túl korán a vizsgákra, olyan útvonalakra amiken sose jártunk, volt hogy este 7-kor sötétben, hogy lehetőleg ne is lássam, stb. Ott is megbuktam azt hiszem kétszer, aztán kifutottam az időből, és két évre letettem a jogsiszerzésről.
A második etapban fantasztikus, támogató oktatóm volt, és minden elsőre sikerült. Egészen tehetséges sofőrnek mondott, és a környezetem is annak mond. Ilyen sokat számított nálam a rossz oktató. Ha újrakezdhetném, akkor azonnal cserélném az ellenszenves oktatót. Olcsóbb is lett volna ez az egész, ha nem finomkodok.
Így szerintem már nem, és szvsz nem is lenne érdemes pont a vizsgára váltani.
Ha sikerül, akkor jó, ha nem sikerül, akkor kereshetsz másikat, és már nem a réginél fizeted be a pótórákat.
Egy vadiúj oktatóval a vizsgán nem biztos hogy jobban járnál, mint a régivel, legyen az bármilyen jó.
Szerintem ha még nem fizetted be a vizsgadíjat, akkor nem vagy még előjegyezve vizsgára. Legalábbis nekem előre kellett fizetnem mindig.
Ha már konkrétan le van beszélve, akkor én elmennék a vizsgára. Nem célszerű bunkó módon lelépni az oktatótól, sosem tudhatod kit ismer és mennyire tud keresztbe tenni később. Arról nem is beszélve, hogy a kiskönyv a tanfolyamodról nála van, és azt még el kell majd tőle kérni, legalábbis az én időmben így volt.
Mindenképpen válts oktatót, bár felmerül bennem a kérdés: miért nem korábban váltottál?
Azt azért tudnod kell, hogy jópár helyen az ilyen más iskolából átjötteknek a beiratkozáskor fizetniük kell valamennyi plusz pénzt, vagy az órák alapból többe kerülnek. Iskolája válogatja hogy ezek milyen tételek, de egy jó oktatóért simán megéri többet kifizetni mint egy rossz mellett szívni...
Én náluk tanultam, nagyon korrektek, az órák jó hangulatban teltek, a díjak is korrektek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!