Melyik az a volt budapesti híd, amit a II. világháborúban lebombáztak és soha nem építettek újjá? Hol állt?
Vigyázzunk a régi nevek előrángatásával, mert egy óvatlan pillanat és nem tisztelt balfék kormányunk egyik pillanatról a másikra átnevezi mondjuk a Petőfi hidat manci hídra. A ZP helyét már felszántották és sóval hintették be, de a terrornak még nincs vége...
A kérdésre a válasz: szerintem a kossuth hídra gondolsz: [link]
Egy ismerős kérdezte és hiába ástam fel a netet, nem találtam választ. Kiderült, hogy beugratós kérdés volt, mert sokan a Kossuth hidat sorolják ide.
Köszönöm a válaszokat, de csak egy beugratós kérdés áldozata lettem :)
A ZP szerintem a Zöld Pardon (volt szórakozóhely a Petőfi híd budai hídfőjénél). Sok probléma volt a zaj miatt, panaszkodtak a környékbeliek, gondolom most bezáratták.
De kérném, hogy politikát ne keverjünk ide, van annak külön kategóriája.
Nem a bezárással van a bajom, hanem azzal, hogy csak azért raknak oda egy teljesen értelmetlen, felesleges zászlót, hogy ott már soha többet ne lehessen semmi. MOndjuk egy szép park, játszótér, stb....
Egyébként meg ha egy helynek nincs engedélye, akkor szépen meg kell bírságolni amiből az úgyis csóró városnak még lesz bevétele is.
Mellesleg ha a zaj a gond, akkor meg szépen:
a: sok pénzt el lehet kérni büntetések formájában
b: korlátozni kell, hogy X óra X perc után nem lehet X DB-nél nagyobb zaj. Ha nem tartják be, X ft büntetés. A harmadik után be fogják tartani. Ilyen egyszerű.
Mellesleg a zajról: mégis kit zavar? Kb 4km-es távolságban nincsenek is lakóházak csak koli, ipari épület, egyetem, irodák, stb... Egyedül a duna túl felieket zavarhatná esetleg de az meg már olyan messze van, hogy nem hiszem el hogy zárt ablaknál hallatszik...
Mindegy, csak a régi nevek és átnevezések kapcsán jutott eszembe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!