Vezetni tanulnék, válaszolnátok pár kérdésre?
Sosem vezettem még, és nagyon parázok, hogy ha beiratkozom a tanfolyamra, hogy ciki lesz. Tudom, azért jár valaki oda, hogy megtanítsák, de hallottam, hogy jobb szeretik, ha van tapasztalata a jelentkezőnek. És melyiket érdemesebb, vagy könnyebb először, motor vagy autó? Félek kicsit, mert nagy felelősség is ez(bár sokan lazán tudják venni), de ugyanakkor nagyon szeretném hogy vezethessek.
Meg fiatalon szerintem jobb, mint később? Szerintetek? tippek, vélemények, javaslatok? 20/L
Én most kezdtem el januárban az elméletet, március elején v vizsgáztam és március közepétől járok a rutinra.
Tényleg jobban szeretik, ha nincs tapasztalatod, ezt több helyen is olvastam már. Nekem az oktatóm mondta, hogy senki nem kormánnyal a kezében születik, ezt meg lehet tanulni, egyáltalán nem ciki, hogy "zöldfülűként" indultam az első rutinórán.
Szóval no para! :)
Válaszd azt, amelyiket először szeretnéd (moci, autó). Én most a B kategóriát csinálom, de tervezem, hogy motorra is megcsinálnám majd később.
21/N
Robogót a legkönnyebb vezetni; de normális motort aminek már súlya is van meg váltani kell azt azért picit nehezebb.
Autóhoz is hozzá lehet szokni könnyen; fogjuk rá megy. Ha eltudsz indulni és meg tudsz fordulni a többi már gyerek játék. Én a helyedbe B-re jelentkeznék.
Ne parázz, nem lesz ciki, mindenki ezt hiszi, de nem így van. Ezt az oktatók is tudják, és ha lefulladsz párszor, vagy hülyeséget kérdezel sem fognak hülyének nézni, elmondanak mindent (azért vannak).
Mint minden mást, ezt is meg lehet tanulni megfelelő idő, energia rááldozással. Amiben a vezetés mindenben más az eddig tanultaktól, hogy ehhez nem csak segg kell, hanem érzékek is, valamennyi tehetség. Ez azt jelenti hogy van akinek tök jól megy 10 óra után, de van akinek csak 30 után. Ez nem jelenti azt hogy akinek csak 30 után megy az béna, vagy szar ember, egyszerűen mások a képességei.
Szóval ne félj nincs mitől, nem várnak el tőled semmit, az első órán még a kormányt is meg fogják mutatni, abszolút az alapoktól.
Én autóra mennék. Elvileg motorra azért jobb mert azt könnyebb vezetni és jobban tudsz figyelni a forgalomra, de én Bp-en motorral nem mennék mert kis túlzásasl életveszélyes. Am. ha jól tudom Olaszországban a B-nek feltétele hog előtte csinálj jogsit robogóra.
Fiatalon azért jobb mert idősebb korra több tapasztalatod lesz, most még van időd.
Én idősebben csináltam, saját pénzből, munka mellett. Kevesebb időm volt rá, még nincs rutinom, viszont talán benőtt a fejem lágya, így most már felelősségteljesebben és jobban átgondolva tudok belemmni egy-egy szituba.
Tipp: jó iskolát válassz, ahol nem a lehúzásra mennek, hanem minőségi iskola, jó oktatókkal ez nagyon sokat számít. A matekot vagy érted, vagy nem, levizsgázol belőle azt jónapot. Na most a vezetésben ha esetleg egy apróság kiamarad, akár évekig közlekedhetsz a legelemibb ismeretek nélkül is, ami - nem túlzás - életveszélyes is lehet adott esetben. Rutinnál otthon ne gyakorolj, rosszabb. hidd el, 10 órából meg lehet csinálni a rutinvizsgát.
Csak akkor menj majd forgalom vizsgára ha már tudsz rendesen vezetni. Csak akkor kezdd el az egészet ha van rá elég pénzed.
Sziasztok!
Először is semmiképpen sem ciki, mégpedig azért, amit te magad írtál! Azért kezded el, hogy megtanulj vezetni, tehát meg kell, hogy a tanárok tanítsák, amit most még nem tudsz.
Ez egy tanulási folyamat lesz, amin át fogsz esni.. Kinek gyorsabban megy, kinek lassabban, de a vége mindenképpen egy jogosítvány lesz, amire szükséged van.
Azért mész, mert nem tudod hogyan kell, ezért nem várhatják el, hogy legyen benne tapasztalatod.
Én múlt héten vizsgáztam le forgalomból, úgyhogy viszonylag frissek az infóim.. Menj "B" kategóriára.
Válaszolva az utolsó kérdésedre, az oktatóm (aki nagyon intelligens és jó tanár volt- egy nő) azt mondta, hogy jobb nem túl fiatalon tanulni, mert huszonévesen (kb.25 fele) már magasabb szintű felelősségtudat alakul ki.
A kérdésedből is látszik, hogy érett vagy már rá (pedig 20 éves), hiszen írtad, hogy nem tudod lazán venni. Én is féltem az elején, főleg az első oktatómmal.
Sajnos le kellett váltani, mert a pénzre utazott. Tudom ezt onnan, hogy éreztem, hogy egy ponton megragadtunk és nem fejlődtem sehova. Ma már tudom (akkor is sejtettem, de nem mertem egy ideig leváltani), hogy a pézre utazott és "direkt lassan" tanított. A nő olyan hihetetlenül precízen megtanított engem is, hogy vele elsőre sikerült a vizsga. Sajnos a fickóval 2 x megbuktam, pedig nem vagyok rossz képességű, ezt az új is látta és mondta.
Amire nagyon figyelj, hogy ne járj úgy, mint én:
-ha nem fejlődsz, érzed, hogy nem viselkedik veled az oktatód normálisan és nem tanít korrektül, akkor ne húzd sokáig, cseréld le. Nagyon sokan ezt teszik. A te pénzed és időd megy rá, ne okold magadat, ha nem megy, inkább váltsd le.
Fiatalon azért jobb tanulni, mert akkor még jobban jár az agy, sokmindent meg lehet tanulni egyszerre, belefér egy jogosítvány megszerzése is. Érettségi, diploma, nyelvvizsgák mellett..
Mindig nagyon oda kell majd figyelni és hidd el menni fog minden!
És egyáltalán nem ciki, ezt felejts el : )))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!