Jogsihoz szükséges eü. Vizsgát mennyire veszik komolyan? Mik azok a hibák ami tuti bukást jelent?
Hát nálunk így nézett ki:
bejött az egyik kressz óra után egy doki, leült. Odamentünk hozzá egyesével, pénzt odaad. Ő megkérdezte, hogy van-e valamilyen krónikus betegségem, idegi problémám, hasonló? Mondom nincs. Kérdezi a szemem hány dioptriás? Megmondom. Aztán aláírta a papírt, és kérte a következőt...
Szóval katasztrófa volt, na :)
Óh, bocsi, teljesen félreértettem :D
Na, hát nálunk a vöröskeresztes vizsgát nem vették véresen komolyan: tehát ha azért tudtad, hogy hova milyen kötés, ment a stabil oldalfekvés, akkor nem kötözködtek, bár egy srác nyomókötést akar rakni a gégére, na, ő megbukott :)
Igazából 5 felnőttel vizsgáztam én 17 vagyok
A felnőttek mentek előre elmondták a feladatukat,utána jöttem én megkérdezték tudom-e a feladatomat,mondom igen és mondták,hogy jólvan és már megvolt írva a vöröskereszt kártya,a lélegeztetést meg nem is nézték,mondtam,hogy kész mondták,hogy jól van
Igaz csúszásba voltak mert utánam jött 30 kínai és így hamar lerendeztek engem
De sokat számít a szimpátia,tehát ha teheted öltözz ki,az már egy jó benyomás.
én csont nélkül átmentem, de tudtam is a tételemet... viszont mindent tanulj meg amit a tanfolyamon tanítanak... ne csak azért hogy a vizsgán átmenj, hanem azért is, mert tényleg olyan tudást kapsz, amit a valós életben is hasznosíthatsz, és nem csak közlekedési baleseteknél, vagy a vizsgán.... legutóbb egy tanóra közepén volt hasznomra, amikor is egy lány osztálytársamnak felment a vércukra... a tanár persze nem tudott semmit se csinálni, pedig nagyon elvolt szállva hogy neki mióta van jogosítványa, én meg, egy 17 éves "h*lyegyerek" kapásból rávágtam hogy mit kell ilyenkor csinálni, és be is vált... pedig nekem "csak" 3 éve van jogosítványom, az is kismotorra... hogyha nem ugrik be hogy az ilyen eseteket hogyan kell kezelni, akkor lehet hogy a lány ma már nem élne...
szóval gondolt át hogy azért tanulsz hogy a vizsgán átmenj, vagy pedig hogy ha olyan helyzetbe kerülsz, akkor megmaradjon az irányítás a kezedben, és ne nézd végig bambán mások halálát
Sikerült! :)
Utolsónak, persze igazad van, meg is tanultam rendesen csak igazából nagyon izgulós vagyok pláne a szóbeli feleleteknél és ilyenkor össze-vissza beszélek mindent, vagy nem jut eszembe semmi, de éles helyzetben kéne " helyt állnom" könnyebben menne, mint elmondani....:S
Helló!
A google a barátunk...nomeg a vöröskereszt egész jól leszabályozta, hogy mire kell figyelni:
"Külön figyeljünk arra, hogy bizonyos hibák automatikusan bukáshoz vezetnek!
Ezek a következők:
* Életjelenségek vizsgálata:
légzés, keringés jelei vizsgálatának kivitelezését a vizsgázó nem tudja.
* Eszméletlenség vizsgálata és ellátása:
a légútbiztosítás szükségességét nem ismeri fel, és nem megfelelően alkalmazza, ha nem tudja, hogy nem mozdítható betegnél/sérültnél hogyan biztosítható átjárható légút.
* Lélegeztetés:
a befúvást légútbiztosítás nem előzi meg, a lélegeztetés hatástalanságát nem ismeri fel, és (a lehetséges hibákat nem ismerve) elhárításukra nem törekszik, az 1 perc alatt elvégzett befúvások többsége hatástalan.
* Stabil oldalfekvő helyzet:
durva átfordítás, mozgatás, a fej hátraszegése elmarad, instabil marad a beteg/sérült.
* Vérzések ellátása:
a kézzel történő vérzéscsillapítás (nyomáspont vagy direkt ujjnyomás) elmarad, a vérző végtag, testrész felemelése elmarad és más hatásos vérzéscsillapító/megszűntető eljárás sem történik, ha a nyomókötést lazán, nem megfelelően helyezi fel, nyomókötést tesz fel a nyakra, vérző végtagra szorító körülkötést helyez fel, a kivérzés tüneteit nem ismeri fel, ellátását nem tudja.
* Égés ellátása:
hűtés elmaradása, idegen anyag sebre juttatása.
* Fektetési módok:
ha a fektetési módok indikációit nem ismeri, kivitelezésüket nem tudja (félig ülő helyzet, sokk fektetés - hasi sérült, eszméleténél lévő koponyasérült, ájult beteg, eszméletlen beteg fektetése)
* Bukósisak levétele:
indikációját nem tudja, fej-nyak mozgatásával próbálja levenni, két segítő esetén, ha az "A" segélynyújtó a fej-nyak rögzítését nem veszi át és nem tartja húzás alatt.
* Rautek-féle műfogás:
indikációit (gépkocsiból mentésnél) nem tudja, nem tudja megfelelően kivitelezni.
* Hirtelen légúti elzáródás:
az eltávolítás egyes lépéseinek kivitelezését nem tudja.
* Rögzítések:
csont - izületi sérülések rögzítését nem a szabályok szerint végzi (ellátásának szabályait nem ismeri, a szükséges rögzítések kivitelezését nem tudja).
( FORRÁS: [link] )
Az enyémet pl. nem vették olyan komolyan.Felsoroltam milyen vérzések vannak mert azt húztam+bábun az újjáélesztést kellett bemutatni.Az elején bármilyen hülyén hangzik hozzá kell szólni a bábuhoz hogy hall engem vagy vmi hasonlót azután kell elkezdeni a dolgot.
Sokan emiatt buktak mert nem szóltak hozzá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!