Az autopalyan, elozeskor/visszatereskor, kotelezo indexelni, vagy sem?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 8. 19:34
2/13 anonim válasza:
Több sávos autóúton,autópályán mindig kötelező..ha csak egy-egy sáv van akkor nem...
3/13 A kérdező kommentje:
masodik:
hogy érted, hogy csak 1-1 sáv van?
2 sávos autópálya?
Mert én mindig is úgy tudtam, hogy itt nem kötelező indexelni, azt amikor vittem haverom egyszer, szólt h mié nem jelzek! Ezért mertem megkérdezni.
2011. ápr. 8. 19:56
4/13 anonim válasza:
Kötelező!
Különben a mögött jövő honnan tudja,hogy Te mit szeretnél csinálni???
5/13 Silber válasza:
Régen úgy volt, hogy amikor pl. előzéskor visszatértél a saját sávodba, akkor nem kellett indexelni (mivel evidens, hogy a jobbratartási kötelezettség miatt vissza fog kanyarodni a delikvens). Manapság úgy szól a szabály, hogy minden irányváltoztatási szándék esetén indexelni kell, ebben pedig beletartozik a sávváltoztatás is. Tehát igen, kell.
6/13 anonim válasza:
Elvileg kötelező igen.. Amikor kisorolok akkor én nem szoktam, mivel mint előttem írták egyértelmű, hogy előzés után visszatérsz jobbra. De ha nagyon közel jönnek mögöttem akkor persze kirakom jobbra is.
7/13 anonim válasza:
A KRESZ szerint előzéskor nem kötelező indexelni (lásd egy nyomon haladó előzése ahol sávon belül maradsz) csak SÁVVÁLTÁSkor (két nyomon haladó előzése) és kanyarodáskor illetve elindulás és megállás esetében.
8/13 anonim válasza:
De autópályán nem maradsz sávon belül.. Na meg a kétkerekűeket manapság nem nagyon előzgeti senki, max robogókat.
9/13 gergoap válasza:
Persze, előírás, de amikor senki nincs a környékeden akkor teljesen felesleges, nem veszélyeztetsz senkit.
Egyébként vegyél BMW-t, azoknak "nem kell" indexelniük, mehetnek össze-vissza.
10/13 anonim válasza:
A kérdező úgy látszik nem tanult kreszt. Hogy kaptad meg a jogsid? Minden előzéskor kell használni az irányjelzőt! Ha a sávodon bellül előzöl, pl. kerékpár, akkor nem kell. De ha másik sávot veszel igénybe, akkor igen. Függetlenül attól, hogy a másik sáv veled egy irányba halad, vagy a szembejövőé.Tehát előzésakor igen, kell indexelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!