Kontaklencsém vagy szemüvegem lenne, akkor belekerülne a jogosítványomba?
Én is szemüveges vagyok, igaz nem sofőr, de nem akarok vezetéshez szemüveget hordani addig, amíg el tudom olvasni a kiegészítő táblákat, meg az előttem haladó rendszámát, ezekkel nincs gondom.
Úgy gondolom a szemüveg korlátozza a perifériális látást, ezért nem szeretném.
Háziorvossal most hosszabbíttattam az orvosit, az alsó vonal alattiak már nem mennek végig.
Nem gondolom hogy így bármiféle kockázatot jelentek a közlekedőkre..
A rendőr csak a jogosítványba beírtakat kérheti, azt nem bírálhatja felül, nem szemész.
Egyébként is lehet olykor az embernek olyan szemgyulladása, amikor nyilván korlátozott (rossz) a látása, akkor magamtól nem ülök az autóba, "papír" meg nyilván nincs róla..
Igen, ha szükséged van a szemümegre, az bekerül a jogosítványba, rendőr az alapján kérheti és adott esetben büntethet.
(Hogy a komntaktlencsét hogyan ellenőrizné, azt nem tudom)
Anno, mikor a jogsimat szereztem, akkor az orvosi vizsgalaton megkérdezte a doktornő, hogy feltüntesse-e vagy ne, hogy szemüveget kell hordanom..
Azt mondtam, hogy igen. Így a jogsimban is szerepel ez. Amikor megállított a rendőr, mindig megkérdezte, hogy hol a szemüvegem? Miért nem hordom... figyelmeztettek. Kb. a 10. alkalom után megbüntettek azt hiszem kb. 10ezer forintra. Azóta mindig hordom. De jobb is, hogy rajtam van, mert romlott a szemem és este/éjszaka nem éreztem már magam biztonságban, és másokat se akartam életveszélybe sodorni.
Szerintem ez a te döntésed, hogy feltüntetteted-e rajta vagy nem. A lényeg az, hogy lássál mindent és ne legyél felelőtlen!
Remélem csak kamuzol!
Ha nem, akkor azt remélem, hogy egy zárkába kerültök a sitten, ha valakit elgombázol!
09:58
Ismerek olyan kis félszemű nyomorékot, aki csak a jobb szemére lát tökéletesen, a bal szemében a látóideg el van halva, csak foltokat lát, és éves orvosi ellenőrzés mellett így is vezethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!