Szerinted meddig fogja a nép elviselni a hatalmas üzemanyagárakat?
Szerinted mikor lesznek tüntetések, blokádok az üzemanyagárak ellen?
Milyen módszerrel lehetne szerinted elérni hogy ne emeljék, sőt csökkentsék, mégpedig úgy hogy alacsonyabb ÁFA kulcsot kap, és adócsökkentés?!
Milyen üzemanyagárnál válna a megélhetés nehézkessé az átlagembernek, amikor már a kenyér is szinte túl drága lesz?
"A másik, hogy ha még kevesebb kocsi közlekedik, nem lesz ki tankoljon, és akkor kénytelenek lejjebb vinni az áraikat a kutak, hogy legyen aki tankoljon."
Szerintem meg pont emelni fogják, mert tudják hogy van egy bizonyos % aki tankolni fog, akármennyibe kerül (busz, taxi, sznobok), és ha emelik és kevesebbet adnak el, akkor is bejön a kiesés...
Azért ez nem ennyire egyszerű. Nem csak arról van szó, hogy mindenki átült az autójába, mert már megtehette, ezért tönkrement a tömegközlekedés.
Volt Magyarországon 1968-ban egy új közlekedéspolitikai koncepció nevű, nem túl jó hírű intézkedéssorozat, amely során nagyon sok vasútvonal szűnt meg. Ezek aztán nem is indultak újra, helyettük buszok jártak. Csakhogy a túlterhelt Volán-társaságok nem minden esetben tudták kiváltani a térségi kisvasutat, aminek következtében a tömegközlekedés színvonala romlott, egyre nehézkesebben lehetett eljutni egyes falvakból a nagyobb városokba. Tehát a tömegközlekedés "lezüllesztése" felülről jött, az emberek csak alkalmazkodtak ehhez. Ha teljesen használhatatlanná vált a tömegközlekedés, akkor összespóroltak egy autóra és elkezdtek azzal közlekedni. Csak az a baj, hogy most már nem nagyon akaródzik senkinek sem visszaszokni a tömegközlekedésre. Sok helyen nem is nagyon lenne mire, de az emberek ott is inkább megmaradnak az autónál, mint hogy a polgármestert vagy az országgyűlési képviselőt abajgassák, esetleg a területileg illetékes Volán-társaság ügyfélszolgálatát idegesítsék azzal, hogy ők igenis szeretnének busszal dolgozni járni.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:57
Ja értem, akkor mi vagyunk a hibásak, hogy autóval megyünk dolgozni, mert miattunk szűntek meg azok a járatok amik sohasem jártak a munkahelyem felé. Ezt a messzemenő következtetést egyedül találtad ki? Szerinted biztosan én vagyok a hibás amiért nem tiltakozom, hogy márpedig én autóval be nem megyek, úgyhogy küldjenek értem buszt, vagy építsenek síneket. Vagy netán a 12 órás műszakomat ami éjszakás is kerékpárral gondoltad megközelíteni?
Értem én, hogy mit akarsz kihozni, csak nem értetted meg, hogy például nekem, mivel semmilyen tömegközlekedés nincs, kénytelen vagyok autóval járni. De erre rajtam kívül még sokan kénytelenek, vagy ez a munkaeszközük.
A helyi közértbe én is gyalog, vagy kerékpárral járok, és én is kiakadok mikor látom a helyi fenegyereket lehúzott ablakkal céltalanul mobil diszkózni a városba.
Az üzemanyag ára pedig nem a túlfogyasztás miatt drága, hanem azért, mert egyre kevesebb van, egyre nehezebb és költségesebb előállítani, és mégis szükség van rá. Addig szükség is lesz, amíg nem lesz más energia, és az arabok azt nem mondják, hogy kifogytunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!