Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerinted meddig fogja a nép...

Szerinted meddig fogja a nép elviselni a hatalmas üzemanyagárakat?

Figyelt kérdés

Szerinted mikor lesznek tüntetések, blokádok az üzemanyagárak ellen?

Milyen módszerrel lehetne szerinted elérni hogy ne emeljék, sőt csökkentsék, mégpedig úgy hogy alacsonyabb ÁFA kulcsot kap, és adócsökkentés?!

Milyen üzemanyagárnál válna a megélhetés nehézkessé az átlagembernek, amikor már a kenyér is szinte túl drága lesz?

2011. márc. 20. 12:29
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Látom, egyesek úgy okoskodnak, hogy abba bele sem gondolnak, hogy a kenyér sem magától terem meg a boltban, a többi áruról nem is beszélve.

Nekem sincs autóm, de attól az árakra igenis hatással vannak az emelések.

2011. márc. 20. 14:46
 12/34 anonim ***** válasza:

akkor most hisztizzek énis? attól olcsóbb lesz?

inkább eladtam a kocsimat hogy ugyanannyit ehessek. másra költöm a pénzt. (átcsoportosítás..) ami fontosabb arra költöm.

akinek meg nemtelik kajára se az ne itt reklamáljon mert a net se ingyen van!

ő is költheti másra.

ha esetleg még elegendő mennyiségű ételre se jut valakinek annak se lesz több pénze attól hogy olcsóbb lesz a benzin.

2011. márc. 20. 15:10
 13/34 A kérdező kommentje:
Én csak pár kérdést tettem fel, nem azt jelenti hogy nem telik kajára vagy egyéb.
2011. márc. 20. 16:42
 14/34 anonim ***** válasza:

Szerintem sokáig.Amíg lesz mit enni.Szóval majdnem végtelen időkig,de tüntetés nem lesz úgy se.

Nekem van autóm,használom is,mert másképp nem tudok elmenni munkába.(napi 3 busz van oda vissza felénk és 6ra nem érnék be munkakezdésre busszal,messze lakok meg a hajnali buszt is elvették)Szóval ilyen is van,hogy nincs más lehetőséged,csak az autó.

Én se szívesen járok azzal,de ha nincs busz,nem tudok mit tenni,dolgoznom meg kell sajnos.(bár mármár segélyen jobban megérné élnem sajnos ott tartok)

És sajnos a kenyér a tej,az olaj minden drágul nem is kis mértékben.Az üzemanyag árral minden megy feljebb,de ez a magas keresetűeket nem érdekli(politikusok) a kis keresetűek meg nem tudnak és nem is akarnak lépni semmit(vagy elmennek lopni,mint ahogy volt már rá példa nem egyszer)

2011. márc. 22. 21:05
 15/34 anonim válasza:
és szerinted akkor milesz ? nemkell dohányozni, akinek meg igyse jó az igy járt, vagy fellázadsz egyedül? hugyozzá olajat, azt az amerikaiak elvisznek
2011. márc. 23. 00:05
 16/34 anonim ***** válasza:

A magyar ember nem lázad fel semmi ellen. Szidja a politikusokat a kocsmában, hőbörög az internetes fórumokon, a barátai fejéhez vágja, hogy "mert te is rájuk szavaztál", de nem fog fellázadni. Kényelmesebb fajta annál, hogy ha valami zavarja, akkor felemelje a hátsóját és verje az asztalt, hogy neki nem jó. Siránkozik, jajveszékel, fenyegetőzik és ha megteheti, odébbáll. De képtelen tenni az érdekeiért, mindig azt várja, hogy majd "felülről" kitalálják, mi neki a jó. Majd valaki kinyitja a száját, majd valaki szervez egy tüntetést, majd valaki leül tárgyalni az illetékesekkel, ő meg legfeljebb a TV-ből nézi és helyesli.

Ha pedig az üzemanyagárakról van szó, akkor főképp nem fog semmit sem tenni. Az emberek nagy része nem fogja fel, hogy az üzemanyagárak hatása nem csak annyi, hogy neki többe kerül a kocsikázás. Tehát ha drágul a kenyér, az is a "szemét politikusok" miatt van. Viszont mivel itthon az autó sokaknak státuszszimbólum, ezért szinte bármiről hajlandóak lemondani, csak lehessen pukkasztani a szomszédot azzal, hogy ő minden reggel saját autóval megy dolgozni, mert sikeres, önálló ember, nem alsóbbrendű buszozó, kerékpározó... Közben meg panaszkodik, hogy alig bír tankolni, de ha valaki felvetné, hogy esetleg járjon busszal vagy vegyen részt egy telekocsi-akcióban, hogy csökkenjen az üzemanyag-felhasználás és rá legyenek kényszerítve az olajtársaságok az árcsökkentésre, akkor ő lenne a legjobban felháborodva. Még hogy ő? Hát ő nem ér be dolgozni, nem tudja elvinni a gyereket különórára meg amúgy is: az ő autójába ne szálljanak be vadidegenek!

Igen, tudom. Van, aki nem tudja autó nélkül megoldani a gondjait. Én is vidéken lakom, errefelé a tömegközlekedés amolyan "pesti móka", hallottunk már róla, de igazából még sosem láttuk, hogyan működik, mivel nincs. Viszont az autósok elég jelentős hányadának lenne alternatívája, hogy mivel közlekedjen. De nem, áll a dugóban, ül egyedül a 4-5 személyes bárkájában, mert neki az jár.

2011. márc. 24. 10:08
 17/34 anonim ***** válasza:

Én 80km-t teszek meg ha a munkahelyemre megyek. Fizetnek 9Ft üzemanyag költségtérítést, ami úgy az 1/4. A helyzet az, hogy mi semmit nem tudunk tenni az üzemanyag ár növekedés ellen. Nézzétek meg Dubait, a sejkek határozzák meg az olajárakat, és mi kénytelenek vagyunk azt megvenni, mert más alternatíva nincs. Ők meg sípályát, meg világrekord épületeket építenek a sivatag közepére. Itt akkor változik valami is, ha az olaj érdekelt emberek nem fogják a kezüket rátenni mindenre. A megoldás az elektromos autó lesz, vagy a hidrogén meghajtású, vagy ki tudja... Amíg van olaj addig kénytelenek leszünk az általuk szabott áron megvenni. Kísérleteznek a biobenzinnel és a biodízellel, de nem gazdaságos az előállítása.

Az adócsökkentés nem oldaná meg a problémát, hiszen ha most csökkentenék az adót, akkor azt a kormánynak máshonnan kell elvennie, illetve jövőre megint ugyanannyi lenne az emelések miatt. Szerintem.

2011. márc. 24. 11:00
 18/34 anonim ***** válasza:
Látom, itt sokan nem gondolkodnak, csak sír a szájuk a benzináron. Én nem bánom, hogy ilyen ára lett a benzinnek, mert kevesebb lett a kocsi az utakon. Úgy élvezem a csendesebb utcánkat! A másik, hogy ha még kevesebb kocsi közlekedik, nem lesz ki tankoljon, és akkor kénytelenek lejjebb vinni az áraikat a kutak, hogy legyen aki tankoljon. Nekünk magyaroknak legyen már végre eszünk, és bojkottáljuk a tankolást!!! Amúgy nekem is van kocsim, Opel Omega, de wc-re nem megyek vele, mint sokan mások. Amúgy meg ha nagyon kell a kocsi valakinek, miért nem alakíttatja át gázossá, ami csak 200 Ft./l. Az marhaság, hogy tönkrevágja a gáz a motort, mert nekem már kb. 200ezr Km. tett meg gázzal, és semmi baja.
2011. márc. 24. 12:22
 19/34 anonim ***** válasza:
33%
Tisztában vagyok azzal hogy a benzinnel egyetemben minden drágul majd, de már amint leírtam az előzőekben is olyan 700 forint körüli benzin árig az sem érdekel különösebben, gondolod ha 400 litert el tudok autózni egy hónapban foglalkoztat ilyen apróság? És az emberek többsége ugyanúgy fog tankolni és megvesz mindent a továbbiakban is, mert nem szegények itt az emberek annyira, csak szeret mindenki sírni. Ha meg csökken az autók száma legalább tisztább lesz a levegő, valószínűleg a régi ócskavasak állnak le nem a drága új autók.
2011. márc. 24. 13:16
 20/34 anonim ***** válasza:

Az a nagy budos helyzet hogy 1008nak tokeletesen igaza van. Mondok valamit: franciaknal most kb 1.50 a benzin euroban, ugy 420 forint kb. A minimalber 1200 euro.

Sokalljak.

A kulonbseg: (azert tudom mert itt esz a fene mostansag)

nem " a politikusokat " vagy "a rendszert" szidjak, sirankoznak, hoborognek. Hanem jopar kollegam hetente 2 nap, vagy 3 nap busszal jar auto helyett.

TETTEK valamit. Reagaltak. Nem csak sirankoznak. Azt a fajta mentalitast hogy hosszan keseregjunk valamin amin nem tudunk valtoztatni, nem is ertik.

Szoval a fejekben kene leginkabb valtozast elerni... ugyanis erezhetoen csokkent a benzinfogyasztas, es az emelkedes 1.50nel megallt.

Nalunk mikor rakja le valaki az autot akarcsak egy napra is?

2011. márc. 24. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!