Hány % spórolás lehet, ha az elinduláshoz szükséges lendületet egy rugós lendkerekes szerkezet segítségével veszem fel?
Nagyon jó az ötlet.
Forma 1-ben "kersz"-nek hívják.
Valahogy biztos meglehetne építeni a hétköznapokra is.
a KERS-ből ha jól tudom többféle létezik, mintha az egyik csapat pont egy ehhez hasonló lendkerekes megoldással próbálkozott volna. Keress rá a neten, vannak erről animációk, leírások. Az biztos hogy vagon pénzt beletoltak, és annyira nem vált be.
A hibrid autóknál generátor tölti az akkut, az tehát nem pont ugyanez.
Elvileg meg lehetne sztem oldani, de valóban akkora veszteségekkel kell számolni, ami miatt már nem éri meg.
Amin én gondolkodtam, hogy a pirosnál egyik autó megáll, másik elindul. Miért nem lehet a fékező energiáját áttáplálni az elinduló autóba? Milyen jó lenne már. Mondjuk a fékezési energiával nem akkut töltenél, hanem az induló autó venné fel, pl az útba épített áramszedő sínből. Persze ez egyelőre utópia, de jó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!