A (z újgazdag) szomszédom háza előtt nagy sövény van az utca-részen, hogy senki ne tudjon oda parkolni. Ti eltűrnétek, hogy mindig elétek álljanak?
Mivel ők sem tudnak odaparkolni, ezért -a legnagyobb természetességgel- mindig valamelyik szomszéd háza elé állnak.
Ők is, meg a vendégeik is.
Sokszor a garázsomból sem tudok kijönni.
Ti mit tennétek?
"Ha a rongálós módszert választja a kérdező, akkor sem lesz semmi baja belőle, ha okosan csinálja. Nem fognak tudni rábizonyítani semmit, ha nincs rá tanú."
Csak akkor lesz gond, amikor legközelebb az ő járgányát rongálja meg valaki. Ilyen módszerrel csak ezt lehet elérni, és ha a tulaj feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, akkor már nincs olyan, hogy "okosan". Valahonnan előkerül valaki, aki tudja, hogy te voltál, és mivel a rendőrök nála is kérdezősködnek, elszólja magát.
Arra sem kellemes hazamenni, hogy be van zúzva téglával az ablakod.
A rajzszöges ötlet az abszolút favorit, ilyenkor az első marha, aki belehajt, az a kiszóró, aki elfelejtette...
Ó,én sajnálnám a rúzst:)
Egy kis macska vagy kutyapiszokkal viszont nem fukarkodnék :D
A 02:42-nek igaza van. Emellett én a garázsajtómra vagy kapumra kiírnám egy táblára, hogy Kérem ne akadályozza a autó ki- és beállást.
Nem tudom, nálatok milyenek a körülmények, de pl. nálunk is van a ház előtt az utcán sövény. Soha nem jutott eszembe, hogy ezt azért ültessem, hogy más ne tudjon parkolni, egyszerűen szeretem a minél több zöldfelületet.
Emiatt nálunk nem is volt soha probléma, mindenkinek megvan a saját kocsibejárója, nálunk, és sok helyen kettő is.
Először próbáld velük megbeszélni, ha nem sikerül akkor rendőrség. Ezek után hívsz, egy teherautóst, vagy akinek nagy és erős kocsija van, rákötitek, és dudálva (hogy felfigyeljenek rá a tulajok) elvontatjátok egy jó pár métert!
Majd írd meg légyszi, hogy milyen módszer volt hatásos.
Köszönöm az eddigi és a további válaszokat.
Ez Bp. külső kerülete, családi házas környék.
Mindenki többé-kevésbé rendben tartja, az előtte lévő közterületet is.
Természetesen a garázskapumra ki van téve egy kisméretű "megállni tilos" kresztábla.
Ezt azonban figyelembe sem veszik.
Az újgazdag szomszédnál, csak egy autónyi hely van a bejárata előtt a sövénye miatt.
Ezen többnyire ők állnak a Jaguárjukkal.
Az asszony meg egy terepjáróval jár (a boltba meg a kozmetikushoz).
Mindenkivel úgy beszélnek, mintha az, az alattvalójuk lenne.
Ha bárki jön hozzájuk, csak mások elé tud leparkolni.
Azután még ők tesznek megjegyzést a szomszédokra, ha szólni merészel nekik valaki.
Most volt pár hete, hogy nagy hó volt.
Amikor újgazdagék hazajöttek, a legnagyobb természetességgel oda álltak be, ahol már az egyik szomszéd eltakarította maga előtt a havat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!