Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A (z újgazdag) szomszédom...

A (z újgazdag) szomszédom háza előtt nagy sövény van az utca-részen, hogy senki ne tudjon oda parkolni. Ti eltűrnétek, hogy mindig elétek álljanak?

Figyelt kérdés

Mivel ők sem tudnak odaparkolni, ezért -a legnagyobb természetességgel- mindig valamelyik szomszéd háza elé állnak.

Ők is, meg a vendégeik is.

Sokszor a garázsomból sem tudok kijönni.

Ti mit tennétek?

2011. febr. 2. 01:27
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
59%

"Ha a rongálós módszert választja a kérdező, akkor sem lesz semmi baja belőle, ha okosan csinálja. Nem fognak tudni rábizonyítani semmit, ha nincs rá tanú."

Csak akkor lesz gond, amikor legközelebb az ő járgányát rongálja meg valaki. Ilyen módszerrel csak ezt lehet elérni, és ha a tulaj feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, akkor már nincs olyan, hogy "okosan". Valahonnan előkerül valaki, aki tudja, hogy te voltál, és mivel a rendőrök nála is kérdezősködnek, elszólja magát.

Arra sem kellemes hazamenni, hogy be van zúzva téglával az ablakod.

A rajzszöges ötlet az abszolút favorit, ilyenkor az első marha, aki belehajt, az a kiszóró, aki elfelejtette...

2011. febr. 2. 07:28
 22/38 anonim ***** válasza:
83%
nem kell rongálni: ha nincs behúzva a kézifék akkor kitolod a járgányt az úttestre többedmagaddal, kiállsz a sajátoddal, majd hívod a zsarukat hogy egy autó parkol az úttesten. vagy addig nyomod a csengőjüket, amíg el nem takarítják a kocsijukat a helyedről.
2011. febr. 2. 07:32
 23/38 anonim ***** válasza:
89%
Én a szöges,rajzszeges és egyéb baleset veszélyes módszerekről lebeszélnék mindenkit!Könnyen lehet,hogy egy ártatlan biciklis, autós,vagy járókelő gyalogol bele figyelmetlenül.A tahó parkolónak meg lehet, hogy meg se kottyan.
2011. febr. 2. 07:38
 24/38 anonim válasza:
Én az ilyenekre azt gondoltam ki, hogy rúzzsal össze kéne kenni a szélvédőjét. Ezzel nem okozok neki semmi kárt, de mégis okozok neki némi kellemetlenséget. Mire azt a zsíros izét letakarítja... Bár szerencsére még sosem volt szükségem ezt a fantasztikus módszert kipróbálni. :)
2011. febr. 2. 08:00
 25/38 anonim ***** válasza:

Ó,én sajnálnám a rúzst:)

Egy kis macska vagy kutyapiszokkal viszont nem fukarkodnék :D

2011. febr. 2. 08:08
 26/38 anonim válasza:

A 02:42-nek igaza van. Emellett én a garázsajtómra vagy kapumra kiírnám egy táblára, hogy Kérem ne akadályozza a autó ki- és beállást.

Nem tudom, nálatok milyenek a körülmények, de pl. nálunk is van a ház előtt az utcán sövény. Soha nem jutott eszembe, hogy ezt azért ültessem, hogy más ne tudjon parkolni, egyszerűen szeretem a minél több zöldfelületet.

Emiatt nálunk nem is volt soha probléma, mindenkinek megvan a saját kocsibejárója, nálunk, és sok helyen kettő is.

2011. febr. 2. 08:12
 27/38 anonim ***** válasza:
én is több honapig türtem a "hasonló" ujgazdag szomszédnak, aztán elkezdtem kamionozni és egy szép napon hazamentem a kamionnal potkocsi nélkül, a kamion után kötöttem a személyautot és kihuztam vele az utca elejére és ezt meglátták kiszaladt az egész család. (elég vicces volt) na akkor hajlandoak voltak megbeszélni a dolgot és azota nem állnak elénk. Sok sikert
2011. febr. 2. 09:38
 28/38 anonim ***** válasza:

Először próbáld velük megbeszélni, ha nem sikerül akkor rendőrség. Ezek után hívsz, egy teherautóst, vagy akinek nagy és erős kocsija van, rákötitek, és dudálva (hogy felfigyeljenek rá a tulajok) elvontatjátok egy jó pár métert!

Majd írd meg légyszi, hogy milyen módszer volt hatásos.

2011. febr. 2. 11:21
 29/38 anonim ***** válasza:
És ahhoz mit szóltok, hogy a házunk előtt van egy kicsi, korábban gyönyörű virágos-füves rész, és mikor a ház előtti útszakasz felújítása zajlott, akkor az összes munkagép odaparkolt, telebaszva ilyen ökölnyi méretű téglával meg maltertörmelékkel a földet, hogy még csak esélye se legyen semminek újranőni. Ezt (a "felszabadult" helyet) látva a szomszédok elkezdtek odaparkolni. Egyikük mellettünk lakik, szép füves terület van a háza előtt, saját garázzsal, kapubejáróval, de mivel ő nagyon víájpí és fontos ember, sosincs "ideje" a saját háza elé, stb. állni, ott van a mi házunk előtti, már amúgy is hányadék rész - az már úgysem jó semmire gondolattal... gondolom. Van az átellenben lakó kisebbségi szomszéd, aki a terület kialakítása miatt a háza elé nem tud állni, de kapubejárója, kertje van, csak éppen tele van lommal meg minden más olyan kacattal, ami nélkül a cigányok nem képesek létezni. Nos, ahelyett, hogy ő az onnan eltakarítaná és beállna, inkább a házunk elé parkol a már említett területre és inkább sétál a kisgyerekével együtt. Mi több, jó cigányhoz méltóan még oda is szemetel, holott kb. 30 centire van egy kuka. Namost ha magánterület, ha nem, én gondoltam egyet és batár köveket raktam ki, és telibe szórtam fűmaggal. Persze másnap azonnal jött hápogni, hogy mit képzelek. Elmagyaráztam neki, hogy nézzen már rá, hogy hogy néz ki.... szeretném, ha újra szép lenne, én nem baszná mindenki oda a kocsiját, csak mert éppen lusta kinyitni a kapuját. Nos, a fű azóta kinőtt, de tél lévén még nem vettem el az akadályokat. Amint kitavaszodik apró beton vagy fa tartókba muskátlit tennék (szintén csakis azért, hogy szép zöld terület legyen, ahogy valaki fentebb írta) és valahogy leszarnám, hogy közterület-e vagy sem, mert undorodom attól, hogy össze lehet b*szni valamit csak azért, mert már amúgy is okádékul néz ki. Na erről mi a véleményetek?
2011. febr. 2. 12:40
 30/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi és a további válaszokat.

Ez Bp. külső kerülete, családi házas környék.

Mindenki többé-kevésbé rendben tartja, az előtte lévő közterületet is.

Természetesen a garázskapumra ki van téve egy kisméretű "megállni tilos" kresztábla.

Ezt azonban figyelembe sem veszik.

Az újgazdag szomszédnál, csak egy autónyi hely van a bejárata előtt a sövénye miatt.

Ezen többnyire ők állnak a Jaguárjukkal.

Az asszony meg egy terepjáróval jár (a boltba meg a kozmetikushoz).

Mindenkivel úgy beszélnek, mintha az, az alattvalójuk lenne.

Ha bárki jön hozzájuk, csak mások elé tud leparkolni.

Azután még ők tesznek megjegyzést a szomszédokra, ha szólni merészel nekik valaki.

Most volt pár hete, hogy nagy hó volt.

Amikor újgazdagék hazajöttek, a legnagyobb természetességgel oda álltak be, ahol már az egyik szomszéd eltakarította maga előtt a havat.

2011. febr. 2. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!