Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A (z újgazdag) szomszédom...

A (z újgazdag) szomszédom háza előtt nagy sövény van az utca-részen, hogy senki ne tudjon oda parkolni. Ti eltűrnétek, hogy mindig elétek álljanak?

Figyelt kérdés

Mivel ők sem tudnak odaparkolni, ezért -a legnagyobb természetességgel- mindig valamelyik szomszéd háza elé állnak.

Ők is, meg a vendégeik is.

Sokszor a garázsomból sem tudok kijönni.

Ti mit tennétek?

2011. febr. 2. 01:27
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
90%

He-he! De ismerős! A mi szomszédunk nem full gazadag, csak full paraszt. Ő pl. az utcára, ami ügye közterület felállított maga elé egy elektronikus szerkezetet, ami ha kiáll a kocsival kifeszít egy láncot. (télen állandóan befagy neki, így szív mint a torkosborz) A maradék helyre szintén sövény, hogy se megfordulni, se parkolni ne lehessen. Keskeny zsákutca a miénk, és egy kezemen meg tudom számolni hány olyan szomszéd van, aki ne állított volna valamilyen "tankcsapdát", hogy ott aztán senki ne tudjon még megfordulni sem.

Nekem akkor durrant el az agyam, mikor felújítás volt náluk, az építőanyag ment a garázsbejárójukra, a kocsijaikat meg szépen leparkolták elénk. De úgy, hogy a postás nem fért a csengőnkhöz, tehát a nagykapunk kellett kimennünk! Na, akkor írtam egy dörgedelmes levelet, mert nem nyitottak ajtót. Azt sem tudták, hogy kérjenek elnézést! Nem tudom, hogy gondolják ezt egyesek, de ki kell osztani őket (ha máshogy nem dobj be egy levelet), különben nem veszik észre magukat!

2011. febr. 2. 05:24
 12/38 anonim válasza:
100%
chromofag
2011. febr. 2. 05:59
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Nálam két módszer vált be:

Vettem széles ragasztószalagot,amilyennel a csomagokat szokták leragasztani. Egy nagy papírra ráírtam öles betűkkel,hogy a kapubejáróm nem parkoló. Felragasztottam a kormány előtti szélvédőre. Időbe tellett neki leszedni,hogy eltudjon indulni.

Akinél ez sem használt,beszóltam a rendőrségre,hogy már órák óta parkol előttem egy ismeretlen autó. A rendőrség elvitte a kocsit.

2011. febr. 2. 06:09
 14/38 anonim ***** válasza:
80%
Biztos hogy nem levelezgetnék. Ha nem nyitnak ajtót, eltolnám a kocsijukat az enyémmel.
2011. febr. 2. 06:14
 15/38 anonim ***** válasza:
83%

Az sem százas, aki mások tulajdonának megrongálására buzdít, úgysem neki kell vállalnia utána a felelősséget. Kérdező, semmiképpen ne rongálj, mert hatalmas büntetéseket és kártérítést fogsz fizetni.

A jogi lépéseket javaslom, ki kell hívni a rendőrséget, hogy nem tudsz kiállni a kocsival, mert a szomszéd autója útban van. Majd ők intézkednek.

Ezen kívül az utca részen nem ültethet semmiféle sövényt, tehát az önkormányzaton kell szólni, hogy szabálytalanság történt. Kivágatják. Nálunk a szomszéd 1 centivel magasabbra építette a megengedett szintnél a járdát, az önkormányzat az egészet visszabontatta vele. Kemények.

Ha törvényesen jársz el, akkor meg fog oldódni a dolog, de mellé majd nem kell bírságra sem járnod.

2011. febr. 2. 06:28
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Előbb-utóbb szépen el fog tűnni a sövénye,ha minden nap hipós vízzel lelocsolod.Az elétek parkoló autókkal meg annyi minden történhet "véletlenül",de elvitetni talán a legjobb ötlet :D

Az ilyen tahó pénzeszsákok vegyenek maguknak saját szigetet,vagy telket a holdon és lakjanak ott,ott nem kell más emberekkel érintkezniük, még köszönni sem kell és oda parkolnak, ahová csak akarnak.

2011. febr. 2. 06:33
 17/38 anonim ***** válasza:
87%
Ha a rongálós módszert választja a kérdező, akkor sem lesz semmi baja belőle, ha okosan csinálja. Nem fognak tudni rábizonyítani semmit, ha nincs rá tanú.
2011. febr. 2. 06:52
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
Tök hasonló szitu azzal az apró kis különbséggel, hogy az én szomszédomnak, még elektromos kapumozgatója és hatalmas (gazos) területe is van, mégsem állt be két év alatt, talán csak egyszer, amikor kiporszívózta a kocsiját. Hely nagyon kevés van az utcában, sokan nem tudnak a telken belül parkolni, (régi villák, még bejáró sincs), de ez a tahót nem zavarja. Próbáltuk levéllel, értelmesen, a tragacsát lesz@rja, napokig én állok ki-be a nejem kocsijával, mert belóg a kapuba, de semmi!? A rendőrség jó lehet, talán.
2011. febr. 2. 07:04
 19/38 anonim ***** válasza:
76%
Lehet,hogy rosszul tudom,de nekem úgy rémlik, a magánházak előtti rész,szóval a beálló is magánterületnek számít.Ha folyton oda beáll,magánterület sértésért szerintem fel lehet jelenteni.
2011. febr. 2. 07:22
 20/38 anonim ***** válasza:
84%
jancsiszög
2011. febr. 2. 07:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!