Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Pontosan hogyan zajlik egy...

Pontosan hogyan zajlik egy rutinvizsga? Szerdán megyek vizsgázni és kiváncsi vagyok hogy is zajlik egy ilyen vizsga.

Figyelt kérdés
Egyedül vizsgázok vagy más is lesz ott? A gyorsításnál pontosan honnantól lehet fékezni? Nemigazán megy a hátrafelé beállás a kapubejáróba, tudnátok tippeket adni hogy hogyan próbáljam?
2011. jan. 30. 13:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Te leszel, az oktató, meg a vb. Fékezni úgy kell, hogy intzenzív legyen, tehát ne egy kilóméterről... De konkrétan nincs meghatározva, hogy honnan kezdd el. Hátrafelé beállásnál közelebb kezdj kormányozni, előre eállíásnál meg később. De amúgy meg gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni...
2011. jan. 30. 13:29
 2/6 A kérdező kommentje:
kedden lesz a 7.-8. óra szerdán vizsga előtt a 9. remélem elsőre sikerül:)
2011. jan. 30. 13:41
 3/6 anonim ***** válasza:
ha csak nem vagy nagyon fakezű, akkor elsőre sikerülni fog, nyugi :)
2011. jan. 30. 13:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem se mennt a tolatás , beállás, vizsgán úgy ahogy sikerűlt!

Aztán városi vezetésen az oktatómmal 1órán keresztűl gyakoroltuk,egészen addig amíg nem ment rutinszerűen!

Pedig hogy gyűlőltem Én akkor érte!

Ma már jókat nevetek, ha valaki szerencsétlenkedik a parkolóban!Nő létemre nem okoz gondot, ha szűk helyre kell betolatni, kitolatni stb..

Tényleg csak gyakorlás és jó oktató kérdése!

ne görcsölj rá,gyakorolj sokat,és sikerülni fog!

2011. jan. 30. 13:54
 5/6 anonim válasza:

Vizsgán nekem is hátramenetbe kellett beállnom a kapubejáróba(ez ment a legkevésbé, de meglett 1.-re :D). Vagy 5-ször próbálkoztam folyton előre, hátra, egyszer lefulladtam, de megadták, mert ott akárhányszor próbálhattam. :D

Az intenzív fékezésnél meg nálam a pályán meg volt adva, hogy ha elér egy oszlophoz a kocsi eleje, akkor onnantól fékezzek, és ki volt jelölve a vonal, ami előtt meg kellett állnom. (jah, és legalább 40 km/órára fel kellett gyorsítanom hozzá, de ezeket én a tanpályán megbeszéltem az oktatómmal még jóval a vizsga előtt)

2011. jan. 30. 14:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Találkozol az oktatóval, ha van még idő, gyorsan végigpróbálod az oktatóval az összes feladatot. Utána feladja az utolsó kenetet.

Jön a VB, papírokat (személyi, vizsgalap) eddigre már előkészíted. Ellenőrzi a személyit, hogy valóban te vagy-e a jelölt. Utána elmondod az elméletet, majd ha ez ok, akkor a VB ad még egy két utolsó jó tanácsot: "ne izguljon mindent úgy csináljon mintha itt se lennék, ahogy tanulta, sok sikert"

Kocsiba be, elindulsz, és a gyakorlások során is volt egy sorrendje a feladatoknak. Amilyen sorrendben ott szoktátok itt is nagy valszeg-el úgy lesz, kivéve ha egy feladat hely éppen foglalt, akkor mondjuk kettő sorrendjét megcserélitek.

Nem kell figyelned arra melyik feladat után melyik jön, ezt madj az oktató úgyis mondja, meg figyel arra, hogy foglalt részre ne irányítson.

Feladatot (kivéve a lassítás gyorsítás, szlalom) lehet javítani. Azaz mehetsz előre hátra persze nem korlátlan számban, de azért kis korrigálást még elnéznek. Elvileg úgy szól a szabály, hogy a javítással csak jobb helyzetbe hozhatod magadat, rosszabba nem, mert akkor sikertelen, de ezzel szerintem nem nagyon szoktak foglalkozni.

Amikor megvagy mindennel, gurulsz vissza a parkolóhelyre, közbe a VB értékel, és gratulál. Kiszálltok, aláírod, viszont hallásra.

Az egész nem több mint 10 perc. Mire felfogod hogy mi van, már vége is. Általában a többségnek sikerülni szokott.

A gyorsítás lassításnál ahogy megmozdul az autó, rögtön 2esbe, nagy gáz, és lesz talán 3 karó. Az első előtt nem szabad fékezni, de az elsőnél már lehet, sőt érdemes is. Én pl (nem volt vizes a pálya) tapostom a féket mint barom, oktató majdnem le is fejelte a műszerfalat. Mintha az életem múlott volna rajta :)

A tolatást pedig gyakorold kicsit és menni fog, nem olyan vészes....

Ja még annyit: melletted ül az oktató, ő ad minden utasítást, eseteg beszélget a vb-vel, aki meg hátul ül.

2011. jan. 30. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!