C kategóriás jogsival mit vezethetek?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy nincs súlyhatár, de pl egy nyerges kamiont is vezethetek, aminél van egy fülke, és arra van rátéve a "nagy doboz"2011. jan. 25. 20:38
21/32 A kérdező kommentje:
21.33-as, én is pont így tanultam, és ezt is írtam le. csak nem tudtam, hogy a tandemes minek számít.
2011. jan. 25. 21:36
22/32 A kérdező kommentje:
és köszi a korrekt választ :D
2011. jan. 25. 21:37
23/32 anonim válasza:
Igazán nincs mit
(tehát valóban a CE kategóriába számit a tandemes is, mivel a pótkocsi tömege meghaladja a 750kg-ot )
:)
24/32 A kérdező kommentje:
igazából arra voltam kiváncsi, hogy a tandem az pótkocsinak számít-e. Na de mostmár minden tiszta :D
2011. jan. 25. 21:39
25/32 anonim válasza:
javítsatok ki
C kategoria:
-3.5tonnát meghaladó(felső súly határ nincs) ami mögé maximum egy 750kg-s utánfutó van kötve
C+E (talán ezzel megkapod a B+E-t is ami a 3.5tonnát nem meg haladó összetömegű személygépjárművel után kötött 750kg-t meghaladó utánfutó)
-3.5tonnát meghaladó tehergépjármű mögé kötött 750kg-t meghaladó nehézpótkocsi
B kattal ezt:
C kat:
C+E Kat:
vagy ilyen
jól tudom?
26/32 anonim válasza:
így van, bár ezt már leirtam :)
27/32 anonim válasza:
ugy van ahogy azt már elöttem a 2-vel leirták, de azt hozzá tenném hogy nyergessel is simán mehetsz C-kategoriával is csak nem huzhatsz pótot, tehát csak a traktrorral!!! üdv egy kamionos
28/32 pityke19 válasza:
hm én is úgy tudtam hogy van súlyhatár xD még jó hogy a családban van 2 kamionos és ilyen h.lye vagyok:D de azért ezen a nagy dobozon beszartam a nevetéstől:D
29/32 anonim válasza:
Én úgy gondoltam, hogy a tandemesnek a vontatói részét vezetheti C jogsival.
tegnap 21:00-ás voltam
30/32 anonim válasza:
tandemesnek a vontató része sima platós/dobozos(akár milyen felépítményű tgk)
nem olyan mint a nyerges:D
oks,csak elolvastam mind és vele zavarodtam:S:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!