Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » C kategóriás jogsival mit...

C kategóriás jogsival mit vezethetek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nincs súlyhatár, de pl egy nyerges kamiont is vezethetek, aminél van egy fülke, és arra van rátéve a "nagy doboz"
2011. jan. 25. 20:38
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
36%

szóval szerinted te vezethetsz ilyet c jogsival

[link]

h azt mondod igen remélem nem lesz sose kamionra jogsid bocs hogy ezt mondom

2011. jan. 25. 21:13
 12/32 anonim ***** válasza:

Szerintem:

"-3500kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsit,

-vontatót,azaz pótkocsi vontatására készült,rakfelület nélküli gépkocsit,

-mezőgazdasági vontatót,azaz mezőgazdasági munka végzésére készült,de pótkocsi vontatására is alkalmas olyan rakfelület nélküli járművet,amelyet beépített erőgép hajt és saját erejéből 25km/h sebességnél gyorsabban is tud haladni,

-olyan járműszerelvényt,amely a felsorolt járművek valamelyikéből és könnyű pótkocsiból áll."

+ 2.alkalmassági egészségügyi csoport(hivatásos)

+ min.PÁV III.

Tehát platós vagy dobozos teherjármű+könnyű pótkocsi,nyerges vontató vontatmány nélkül,vontatmány-al +E.kat

2011. jan. 25. 21:17
 13/32 A kérdező kommentje:
Egyébként ezért kérdeztem, hogy tisztába legyek vele, csak mindenki lehurrog. na és most van még1 kérdésem, hogy ezt miért nem vezethetem? itt nincs pótkocsi...
2011. jan. 25. 21:18
 14/32 A kérdező kommentje:
És akkor szerintetek azt se vezethetem ami az utolsó linken volt? mert pl csigavér ilyenen tanít, ami sztem max súlyban különbözik, szerkezetében lényegesen nem. [link]
2011. jan. 25. 21:22
 15/32 anonim ***** válasza:
0%
speditőr suliba járok nekünk van KRESZ és azért vagyok képben amit mutattál azt meg vezetheted mivel a 7.5 tonnát nem haladja meg
2011. jan. 25. 21:25
 16/32 anonim ***** válasza:
Egyébként ha elkezdted a jogsit akkor a C,D,E tankönyv kb.21.oldal,A közlekedés feltételei alcim,/A vezetői engedély bekezdés.
2011. jan. 25. 21:25
 17/32 A kérdező kommentje:

És nektek azt tanítják, hogy max 7,5 t-ig vezethetsz? Mert pl itt se ír súlykorlátot, és én is úgy tanultam, hogy súlykorlát itt már nincs, csak nehézpótkocsit nem lehet.

[link]

2011. jan. 25. 21:28
 18/32 A kérdező kommentje:
igen, és a könyvben meg se említik a "7,5 tonnát"
2011. jan. 25. 21:29
 19/32 anonim ***** válasza:
hát itt 3.5 tonnát ír 7.5re emlékeztem de lehet rosszul :D
2011. jan. 25. 21:30
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha speditör suliba jársz akkor az elég sz*r suli lehet, ha ezt tanitják...

-----------------------------------------------------

Tisztázzuk a fogalmakat:

C KATEGÓRIA:

Nemzetközi kategória. Az autóbusz és a trolibusz kivételével a 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépkocsi, valamint az ilyen gépkocsiból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.

Tehát [link]

ezt vezetheted!!!!!(10 tonna )

emelett még egy max 750kg os pótkocsit!

------------------------------------------------------

C1 KATEGÓRIA

Az autóbusz és a trolibusz kivételével az olyan gépkocsi, amelynek megengedett legnagyobb össztömege a 3500 kg-ot meghaladja, de nem több mint 7500 kg, valamint az ilyen gépkocsiból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.

Tehát MAX 7,5 Tonnáig!!+750kg pótkocsi

------------------------------------------------------

És a CE KATEGÓRIA

Minden, magyarul "C" kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény.

Tehát akár 40t is lehet a vontató jármű és a pótkocsi összege...

Ez a hivatalos KRESZ, akár paragrafust is tudok linkelni, ha kell....

2011. jan. 25. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!