C kategóriás jogsival mit vezethetek?
szóval szerinted te vezethetsz ilyet c jogsival
h azt mondod igen remélem nem lesz sose kamionra jogsid bocs hogy ezt mondom
Szerintem:
"-3500kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsit,
-vontatót,azaz pótkocsi vontatására készült,rakfelület nélküli gépkocsit,
-mezőgazdasági vontatót,azaz mezőgazdasági munka végzésére készült,de pótkocsi vontatására is alkalmas olyan rakfelület nélküli járművet,amelyet beépített erőgép hajt és saját erejéből 25km/h sebességnél gyorsabban is tud haladni,
-olyan járműszerelvényt,amely a felsorolt járművek valamelyikéből és könnyű pótkocsiból áll."
+ 2.alkalmassági egészségügyi csoport(hivatásos)
+ min.PÁV III.
Tehát platós vagy dobozos teherjármű+könnyű pótkocsi,nyerges vontató vontatmány nélkül,vontatmány-al +E.kat
És nektek azt tanítják, hogy max 7,5 t-ig vezethetsz? Mert pl itt se ír súlykorlátot, és én is úgy tanultam, hogy súlykorlát itt már nincs, csak nehézpótkocsit nem lehet.
Ha speditör suliba jársz akkor az elég sz*r suli lehet, ha ezt tanitják...
-----------------------------------------------------
Tisztázzuk a fogalmakat:
C KATEGÓRIA:
Nemzetközi kategória. Az autóbusz és a trolibusz kivételével a 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépkocsi, valamint az ilyen gépkocsiból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.
Tehát [link]
ezt vezetheted!!!!!(10 tonna )
emelett még egy max 750kg os pótkocsit!
------------------------------------------------------
C1 KATEGÓRIA
Az autóbusz és a trolibusz kivételével az olyan gépkocsi, amelynek megengedett legnagyobb össztömege a 3500 kg-ot meghaladja, de nem több mint 7500 kg, valamint az ilyen gépkocsiból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.
Tehát MAX 7,5 Tonnáig!!+750kg pótkocsi
------------------------------------------------------
És a CE KATEGÓRIA
Minden, magyarul "C" kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény.
Tehát akár 40t is lehet a vontató jármű és a pótkocsi összege...
Ez a hivatalos KRESZ, akár paragrafust is tudok linkelni, ha kell....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!