Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megéri a kamionozás? Részletek...

Megéri a kamionozás? Részletek lentebb!

Figyelt kérdés
Elsösorban kamionosok válaszát várom. De persze kíváncsi vagyok mindenkijére. Na, szóval most éretségizek, utána technikusi végzettséget szerzek. Eközben szeretném elvégezni a C+E kategoriát.(tehát két év). (tudom, hogy drága, és hogy mennyibe kerül). Így érdekelne, hogy van-e esélyem kamionozni, esetleg ha fel is vesznek, milyen munkát adnának így fiatalon kezdőként? Angolbol is érettségizek, és külön is nyüstölöm, így el tudok igazodni bárhol. Az, hogy mennyit vagyok távol, nem zavar, nincs családom, imádok volán mögött ülni (bár eddig autót vezettem csak), imádok utazni, világot látni, és nem is érdekel, hogy hogy beszélnek velem, de nem gyárban szeretnék punnyadni. Tehát mik az esélyeim, milyen munkát kapnék, ha kapnék, esetleg ha valaki tudja, mennyit keresnék így kezdőként, és később. Válaszotokat előre is köszönöm, és bocsi a regényért!
2011. jan. 15. 21:12
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
igaz 40 tonna 400 mázsát akartam irni
2011. jan. 15. 22:04
 12/27 anonim ***** válasza:
37%
nagyon tudnak itt okoskodni egyesek utolso nem terad gondolok nem vezettek még kamiont de itt verik a nyálukat
2011. jan. 15. 22:06
 13/27 anonim ***** válasza:
0%
amugy sztem pedig nem kezdoket keresnek hanem gyakorlott vezetoket
2011. jan. 15. 22:08
 14/27 anonim válasza:
55%

eleg kemeny hozzaszolasokat olvastam.

aki nem tudja milyen egy nagy, szeles kamiont vezetni es meg soha sem vezetett az ne mondja hogy faraszto vagy sem.kis autoval teljesen mas.a kamion az lusta.tobbszorose egy kisautonak.megalni nagyon nehez.figyelni kell.gepkocsival ha vetezz egy hibat hamar fek vagy nagy gaz s megoldva a problema de ezt kamionnal nem tudod megcsinalni.

Nem tudom mit irtal hogy 2 evig keszul a jogsid?

vegzos vagyok es kedden lesz az E kategoria vizsgam. es akkor meglesz A B C C+E kb 5 honap alatt lerendeztem (beleesett karacsony .suli kozben csinaltam)az ar nekem nem volt annyira veszes nem tudom nallato mennyibe kerul hogy egy hazat kellett eladni miatta.

Igaz en hataron tuli vagyok.erdelyi.vezetni alig vezettem 12 orat az osszes kategoriara.

Ne add fel ha megvan a jogositvanyod plusz lehetoseg az eletben.ami nehez es gyotrelmes lesz.en is igy gondolkodom.kitartast.

Nagyon nehez vegigvinni .suli melett ezzel foglalkozni kemeny dio.de megvan a gyumolcse es nagyon jo erzessel tolt el ha megvan.meg valami a kamion nem kisauto.teljesen mas elmeny vezetni mindkettot.

most mennem kell nem toltom meg az oldalt :))

2011. jan. 15. 22:32
 15/27 anonim ***** válasza:
63%
Eleinte tényleg nagy szellemi igénybevétel, én is dolgoztam sofőrként, B-s jogsival, személyautón. Egy nagyobb, szokatlan autóval (Audi A6-A8) tényleg komoly odafigyelést igényel a közlekedés.
2011. jan. 15. 22:40
 16/27 A kérdező kommentje:
Persze nem a jogsi 2 év, hanem 2évig csinálom a technikusit, és e közben a jogsit.
2011. jan. 15. 23:08
 17/27 omadjoe ***** válasza:
100%

elöször az erdélyinek:

E kat: 125E ft

C kat: 240E ft

GKI: 145E ft

B kat: 150E ft

pav2: 6E ft

digikari:10E ft

osszesen 676E HUF!!! (ja! és ez akkor igaz ha, nem buktál meg semmibol!)

romániában lehet, h. 12orábol az össz. kat. megvan. sot ! a vizsga is egy vicc! OTT! tudom, mesélte több romániai magyar ismim.

itt egy-egy kategoriánál levetettetik a min. 20orát!

én is egy házat adtam el a jogsiért! igaz volt tetemes adosságom is. és 21 éves kor alatt B és a C kategoria között el kell tellnie 2 évnek!!!

JA és az europai utakon, ha kamion baleset van, akkor a traktor rendszáma tulnyomo többségben román, v. bulgár rendszámú. vajon miért? erdélyi ezen még cizelláj egy kicsit! jo? köszi!

nök igenis sokan vannak teherauto vezetöi munkakörben. 4 kézben, és egyedül is. jo párat személyesen is ismerek.

én 2,5 éve kamionozok, de csak a pénz végett. Unios munka kb. igy néz ki: általában 4-8 hét a hotel kamionba, majd 2-3 nap otthon. fizu: magyarban 100E ft - 400E ft között. átlag kb. 280E ft. spanyolban 2000-3000 euro között. osztrák 1000 - 2000 euro között. nem egy leányálom melo, de sokan szeretik. kajára én havi szinten kb. 50-75 eurot költök. fürdés általában benzinkutaknál lehetséges 1,5-3,5 euro között kell fizetni. sokszor fizetö parkoloba küldenek be. annak tarifája 5 eurotol, egészen a 40 euroig is terjedhet/éjszaka. van amikor mosatásra kötelezik a verdát azért is elkérnek 40 eurot. nagybani piacra kell bemenned, ott is fizetsz. 10euro körul/alkalom. nem egy egyszerü eset egy 40 tonnás monstrumot irányitani. egy-egy manöver nem olyan egyszerü, mint ahogy a személygépkocsisok, és gyalogkakukkok elképzelik! egy-egy icipici hiba is komoly károkat tud okozni, v. halált! fent irták, h. egyik lábunk a sirban, a másik a temetöben. ez 100%-ig IGAZ!

kérdezönek: ha meg van a jogsi 0km-esen felvesznek pl. Waberers (oda tuti) ott tanulj meg vezetni, majd jelenkezz komolyabb cégekhez, lehetöleg külföldre.

ha nem vagy hülye akkor az esélyeid kiválóak. csak ne add fel.

feltennám a költöi kérdést: 40 tonnás, 3,9 méter magas, 17 méter hosszu verdában vagy. hely ismereted nincs. de találd meg a céget 30 percen belül. az egyik ut 3,5 tonnánál nehezebb autoval behajtani tilos, a másik ut 3,6 méteres magasság korlátozás van ki téve. 3. ut lako-, és pihenő övezetbe vezet. na? akkor mit csinálsz?

1. kiszállsz piknikezni

2. behajtasz a 3,5 tonnás sulykorlátnál. hátha rendörrel nem talizol, és nem büntet meg.

3. behajtasz a 3,6 m-es magasság korlátozásu utra hidat szállitani?

4. feldobsz a platora egy téglát és átveretesz a lakoövezeten?

ez csak egy idiota icipici példa, de valoságbn elég sokszor lehet ilyen és hasonlo helyzetekbe kerülni kamionnal. megfordulni, és tolatni ekkora joszággal elég veszélyes manőver, mert sok a holttér amit a kormány mögül nem látsz. és lehet, hogy helyed sincs megfordulni.

én már kamionnal mentem már sétáloutcán, vékony uton ahol szembe forgalom is volt, és én elfoglaltam az egész utat. mentem olyan lejtonek lefelé, tulsullyal, h. a fék nem birta a kiképzést, és felforrosodott, majd alig fogott vmit. szük belvárosi utcákon közlekedni, és közben egy céget keresni. olyan utakra ráhajtani, ahol épeszü ember még személyautoval sem menne rá, de rá kell menni, mert az utvégén van a cég ahová neked menned kell. jaszkarizol egy pici faluban 3 orát, a céget keresve, mire v.kit találsz, aki tudja hol van a cég. és kiderül, h. a cég a településtol még 15 km-re van. 1 eldugott kis uton, amit még a GPS sem ismer. és még sorolhatnám az extrém eseteket.

egy-két elönye van: több pénzt keresel, mint ha robotolnál egy gyárban. meg ismered europát (pontosabban az autopályáit). csak az idiota fönököddel kell orditozni telon keresztül, amugy a magad ura vagy. meg a sok idiota vezetni nem tudo, okos tojásokra kell vigyáznod az uton, h. ne taposd el öket, bármennyire is szeretnéd.

amugy meg sok sikert kívánok neked! és ha sikerül a terved akkor JO GURIT!!! :D

2011. jan. 16. 02:22
 18/27 omadjoe ***** válasza:
U.I.: bocs, hogy hosszura sikerült az irományom,, és tele van helyesirási hibákkal. nme volt szándékos.
2011. jan. 16. 02:27
 19/27 anonim válasza:

omadjoe nak. erdelyitol :)

orulok hogy nem rosszul fogtad fel azt amit irtam hanem ertelmesen.s latszikhogy kemenyen uzot a kamion sofor szakmat.azokkal a pl amit felsoroltal nap mint nap talalkozol.es bizony nehez megoldani vagy akar a rakomany pakolasa.

Igen itt lazabban veszik mint nallatok,de nyugodj meg itt is levezetik az orakat.ugy gondolom hogy ez a legolcsobb amit ki lehet hozni a negy kategoriara.persze alku targya is volt az egesz,akivel egyutt vagyok annak szinte duplaja.de meg mindig olcsobb mint nallatok.a vizsgan elegge megszorongatjak azembert,de annyi tudassal azaz par ora vezetessel nem is igazan tudsz mit kezdeni,kiskoromban apam oleben mar vezettem gepkocsit,kamiont,igy mondhatni egy kicsivel konnyebben mentek a dolgok.Tudom azt hogy nallatok kesz kihivas egy ilyen jogsit megcsinalni.Ugymond egesz europaban nallunk kaphato a legjobb ar..talan meg a bulgaroknal.s nallunk ilyen nincs hogy ket evet kell varni B kategoria utan hogy vegezdhesd a C is, 2010 szeptembereben kezdtem.ha minden jol megy mar csak a kozuti vizsgam lesz kedden jan 18.dikan hidd el fosok.mert kovetelnek tolatastol .fel le akasztasig,varosban valo kozlekedes.3x voltam vezetni eddig ami nagyjabol 2orat jelent.

A baleset az nem epp attol fugg hogy roman sofor vagy bulgar.persze ezt azert mondod .mondjak mert ugye a vezetes szinte zero mint nallam.es egybol kamionra kerul es alig tudja mi merre.de ha tudatosan vezet es tudja hogy nem egy kis autoval van es nem fickoskodik akkor megelozheto.minden elismeresem a kamionsoforoknek,mindenki konnyunek latja de velemenyen szerint nagyon nehez mar csak a meretek miatt is.

elnezest kerek en is a helyesirasi hibak miatt,es az ekezetek nem hasznalasa vegett kicsit erthetettlen amit leirtam.s remelem nem mondjatok ram hogy hulye roman !

udv.

2011. jan. 16. 09:48
 20/27 anonim ***** válasza:
én apum szokott mindig kapni pénzt a cégtol amikor messzebre megy de amugy szlovákián lakunk o csak magyarba jár és 1héten egyszer szlovéniába de az 2nap alatt megcsinálja
2011. jan. 16. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!