Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Elmagyarázná valaki? Tudom,...

Elmagyarázná valaki? Tudom, hülye kérdés, de nem tudom, hogy mi hogy van.

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy ugye ha jogosítványt akarok szerezni, mehetek elméletre 16 évesen. Oda is kell szülői/orvosi stb. igazolás? És külföldre mehetek tanulni? + ha megvan a jogsim, akkor motort is vezethetek (nem kismotorra gondolok), vagy ahhoz még pluszba kell valamilyen papír/vizsga?

Ok, hogy a kérdés se normális, de aki nem akar/tud normális választ írni, ne fárassza magát! A többieknek előre is köszönet!

2011. jan. 9. 09:48
 1/5 anonim válasza:
48%

Motor: 50cm2 felett már A kat. papír kell, tehát nem vezethetsz.

Másik: miért akarsz 16 évesen elméletre menni? Csak mert asszem 50cm2 alatti kismotorig lehet 16 évesen eljutni.. Akkor már miért nem várod meg a 17,5-et és csinálod meg egy kalap alatt egy pénzért a B. kategóriást, ami fedi az előbbit is?

2011. jan. 9. 10:01
 2/5 anonim válasza:
bocs! cm3-t akartam írni...
2011. jan. 9. 10:03
 3/5 anonim ***** válasza:
60%
Jó lesz az 16.5-nek is B. kat.-ra
2011. jan. 9. 10:13
 4/5 anonim ***** válasza:
60%
Az 1. válasza több sebből vérzik...
2011. jan. 9. 10:44
 5/5 anonim ***** válasza:
60%
Elméletre 16,5 évesen iratkozhatsz be. Orvosi alkalmassági azt hiszem, még ekkor, az elmélet alatt szükséges, hiszen a gyakorlati oktatáson már annak megfelelően kell vezetned (vagyis ha szemüveget írnak elő, akkor az oktatáson és a vizsgán hordanod kell, sőt, később is rajtad kellene, hogy legyen). Ha megvan a jogosítványod, akkor a jelenlegi szabályzás szerint segédmotoros kerékpárt vezethetsz, ennél nagyobb motorhoz A1, Akorl. vagy A kategóriás jogosítványt kell letenned. Itt csak az elsősegélynyújtó vizsgád díját tudod megspórolni, egyébként minden vizsgát le kell tenned és az elmélet kivételével valamennyi oktatáson is külön-külön kell részt venned.
2011. jan. 9. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!