Aki sokadszorra sem megy át forgalmon, miért erőlteti?
Nem egy témában olvastam, hogy a kérdező éppen a 4. vagy 5. alkalommal készül nekifutni a forgalmi vizsgának. De én nem értem miért. Mert feltétezem vagy nem tud megtanulni vezetni, mert nem vett elég pótórát vagy egyszerűen semmi érzéke hozzá, esetleg olyan mértékben izgul, hogy mindig elront valamit. Ilyenkor fel se merül az illetőben, hogy talán nem való neki a kocsi meg a vezetés, ha már ennyiszer bukott? Oké, hogy izgul, de az sem jut ezsébe, hogy forgalomban így akár közveszélyes is lehet, ha egyszer eljut addig?
Félreértés ne essék, én se kocsival a seggem alatt születtem, fizettem is pár pótórát, mert az alap 20 óra alatt nem lehet szerintem tisztességesen elsajátítani az alapokat a többségnek és ennek eredményeként mégis sikerült elsőre letennem a forgalomvizsgát.
Ti ezt hogy látjátok?
Aki ennyiszer próbálkozott már az tuti, hogy ráköltött eddig 150000-et. Én ennyi pénzt tuti nem hagynék úszni. :S
Én is most csinálom a jogsit, 5. órámnál tartok forgalomban, szerintem menni fog elsőre a vizsga.
Kedves kérdező, ma már bárkinek lehet jogosítványa, ha elég kitartó és beleöli a pénzt. A tudás nem számít...
Aki 4.-5. alkalommal is bukik az előbb utóbb eljut arra a szintre, hogy fizet a vizsgabiztosnak, vagy valahogyan megoldja, hogy meglegyen a papírja.
Olyat még nem láttam/hallottam hogy valaki azért hagyta az egész vezetés dolgot a francba, mert nincs hozzá érzéke.
Aki vezetni tanul az azért csinálja, hogy papírja legyen.
Ezzel viszont nem lesz kevesebb hülye/mazsola az utakon. Nem jó ez így, de ez van :)
Nem azért tud valaki vezetni, mert jogsija van...
Amúgy köszi az eddigi válaszokat. Valószínűleg ja, a pénz miatt van a dolog...
Én elsőre átmentem forgalmon, de a következőképp látom a helyzetet:
- eddig olcsóbb volt a vizsga, ezért sokan a kötelező órák után elmentek vizsgázni, "talán meglesz" alapon, akár úgy is, hogy talán még önmaguk is tisztában voltak azzal, hogy valójában szükség lett volna még pótórára, de ha a vizsga olcsóbb, akkor miért ne próbálnák meg...
- szóval itt már 1 sikertelen vizsgánál tartunk. A másodikra már talán fel is készültek, de talán vagy még mindig nem rendesen, vagy éppen nem volt szerencséjük
- a harmadikra azért már sokaknak megvan, bár vannak olyanok akik nagyon izgulósak (én is ilyen vagyok) tehát itt lehet még egy bukó
- aki negyedjére sem megy át, ott vagy az oktatóval van a baj, vagy a diákkal. Lehet olyan oktató aki direkt úgy küldi vizsgázni a tanulót, hogy az még nem igazán felkészült. A pótórákból igy behozza az alap óradíjon levő veszteséget. Ekkor egyértelműen az oktató a hibás. Olyan is van, hogy az oktató szimplán szemét, és akkor azért bukik a tanuló. Ha az oktató összejátszik a VB-vel, akkor esélytelen átmenni.
Van aki szimplán szerencsétlen, és azért bukik 3*, én is találkoztam már ilyennel. Minden vizsgán olyan szituk voltak, amik még gyakorlott sofőrnek is nehéz. Ne feledjük, hogy vizsgán jól ÉS SZABÁLYOSAN kell vezetni, ami azért nem egyszerű... Ha pl indulásnál nem ellenőrzöd a féket, már a kapun sem jutsz ki, pedig lehet mindent jól csináltál volna... Ha egy jobbkéznél a VB úgy ítéli meg nem lassítottál eléggé, már buktál is.
Durva kimondani de vannak olyanok is, akik úgy mennek forgalmi vizsgára, hogy a kresz-t nem tudják éles szituban alkalmazni. Ha ezt nem vallják be maguknak és nem tesznek ellene, akkor igen megnő a sikertelen vizsga esélye. Aztán ott vannak még a szemét VB-k, akik csak azért is szivatják a tanulót vizsga közben.
Nem tagadom, vannak olyanok akiknek alapból nincs érzékük az egészhez, de erőltetik mert:
- kell a munkához
- apuci előtt nem lehet beégni hogy abbahagytuk a jogsit, így ha szakad ha törik meg kell csinálni...
- nem hagyjuk veszni az eddig beleölt pénzt, ami persze az idővel és a próbálkozásokkal egyre több pénz lesz...
- és persze az a legrosszabb, ha valaki mindig másra fogja de be nem ismerné (még magának sem) hogy az egészhez semmi köze sincs...
"Vizsgázni tudni kell" és ez a jogsira fokozottan érvényes. Képben kell lenni, és akkor azért meg lehet csinálni elsőre fizetés nélkül (nekem is elsőre fizetés nélkül lett meg).
Köszi a kimerítő választ, teljesen egyetértek veled.
Mondjuk ma már nem nagyon játszik szerintem az, hogy csak úgy fussunk neki egy vizsgának, 11 ezer forintért elég drága játék, főleg bukta esetén még van mellé 5 kötelező pótóra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!