Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miéert jó a lámpás gyalogátkel...

Miéert jó a lámpás gyalogátkelőnél a lámpa előtt bégetni?

Figyelt kérdés

A munkahelyem előtt van egy nyomógombos lámpa, ami a legutóbbi zöld után 1-2 perc elteltével, szinte azonnal megállítja a forgalmat és átenged.

Napi szinten látom, hogy valaki, akár többen ott bambulnak, és várják, hogy mikor lesz magától zöld, ami tulajdonképpen itt gombnyomás nélkül sosem következik be.

A legfélelmetesebb, amikor mindkét oldalon kisebb csoport áll, de egyik sem nyomná meg, aztán amikor odaérek, megnyomom, kb. 5 mp múlva zöld, és akkor "beeee, beeee..." megindul a nyáj.

Komlyan ennyire tetehetlenek, vagy csak mindenki másra vár?

ma 11:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Mondták már, mennyire szánalmas vagy?
ma 11:41
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem, de neked biztos, ha minden kérdésnél így brillírozol.

Mi baj? Berepült egy madár a szádon?

ma 11:43
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Te ilyen perverz vagy, aki követ engem minden kérdésnél?

Jobb odafigyelnem...

ma 11:45
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

1. Aki később ért oda, azt gondolja, más már megnyomta.

2. Nem látta a nyomógombot, ill. azt gondolja, az csak késő este működik, napközben program szerint vált a lámpa.

3. Nem izgatja, mikor jut át.

Egyébként az ilyen tömegnek tényleg van egy jelentős tehetetlensége. :-)

ma 11:45
 5/11 A kérdező kommentje:
3 He? Szerintem nem volt közünk egymáshoz.
ma 11:52
 6/11 anonim ***** válasza:
27%
#5: szerintem se, ellenben Te tettél megjegyzést arra, a többi kérdés alá mit írok.
ma 11:54
 7/11 kutyafule4 ***** válasza:
32%

#6 szövegértelmezés: karó.

Jól láthatóan ki van rakva a gomb? Van benne led, ami világít ha megnyomják, de előtte nem?

ma 12:24
 8/11 A kérdező kommentje:

" ellenben Te tettél megjegyzést arra, a többi kérdés alá mit írok."

Igen, ez karó. "Ha..., akkor..." szerkezet tanulmányozása segít.

7 igen, ilyen atombiztos nagy sárga gomb van, ami manapság már annyira nem újdonság. A ledre nem esküdnék meg. Azt tudom, hogy 10 éve még rezgett is a hallássérülteknek zöld esetén, és picsogott is ilyenkor.

Ezek a funkciók mára valahogy tönkrementek, de reagálni reagál azonnal.

ma 13:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Talán az ismereteid hiányosak. Ilyen „gombos” lámpáknál van, amelyik nem működik egyáltalán, van amelyik úgy tesz, mintha működne, és olyan, is, amelyik a lehető leggyorsabban vált.
ma 15:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Előzőt kiegészíteném:

A Pillangó utcánál autósként tapasztaltam, hogy a gyalogosok el tudják lehetítleni a közlekedést, mert piszok gyorsan vált. Ott kereszteződés nincs, csak gyalogátkelő.

Átmegy tíz ember, utánuk két lépéssel érkezik még három, de nekik már piros. Nyomják a gombot, vált a lámpa. Át tudott menni talán kettő autó.

Ennek ellenkezője: Hiába nyomogatom a Kőbányai úton, jelzi is, hogy Várj, és ugyanannyi idő után fog váltani, mintha csak bután néznél ki a fejedből.

ma 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!