Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Sokan vannak még, akik nem...

Sokan vannak még, akik nem tudják, hogy a lámpás kereszteződésekben oda kéne állni a felfestett csíkhoz, hogy zöldre váltson majd a lámpa?

Figyelt kérdés

Ott van az érzékel,de az elmúlt évben 2 ilyen esettel is találkoztam, nem kéne ezt valahogy tudatosítani az emberekben?:)

Azt nem mondom,hogy erre legyen plakát,de ma konkrétan a tömegközlekedést is akadályozta és nem jött rá magától az illető..

2015. júl. 1. 08:06
1 2
 1/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
3%
1 év alatt 2 eset? Ejha! Az már legalább 0.0001%!
2015. júl. 1. 08:10
 2/14 A kérdező kommentje:
Én nem közlekedek túl sokat,szóval ebből ne vonj le statisztikát. Mert úgy is írhattam volna,ha politikus lennék,hogy ma a lámpa előtt közvetlenül állók 100% nem tudta ,hogy ez így van.
2015. júl. 1. 08:14
 3/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
9%
Egyébként ilyenkor is átvált a lámpa, legfeljebb később. Meg aztán 100 lámpából kb 1-nál van érzékelő.
2015. júl. 1. 08:16
 4/14 A kérdező kommentje:
Itt konkrétan már a buszsofőr ment oda a sofőrhöz,mert már 2x kimaradtunk. Ez egy balra kanyarodós sáv volt. Én csak azért nem szálltam ki,mert reméltem,hogy magától is átvált,de nem .. Viszont,ahogy közelebb állt az illető, a következő körben rögtön zöldet kaptunk..
2015. júl. 1. 08:25
 5/14 anonim ***** válasza:
91%

Ilyen lámpák csak Budapesten vannak?

Én még nem hallottam róla bevallom.

2015. júl. 1. 09:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Valamelyiknél így van, hogy csak akkor vált zöldre ha a vonalhoz áll az illető. Persze vannak olyanok ahol időnként zöld lesz ha nem áll ott senki, csak akkor hosszabb idő után vált át. De van olyan ahol csak akkor lesz zöld ha a vonalra állnak az autóval. Sokan ezt tényleg nem tudják hogy így működik. Én amikor tanultam vezetni nekem az oktatóm hívta fel a figyelmet hogy a vonalra álljunk rá mert vannak olyan lámpák ahol érzékelő van és ha a vonalra állunk akkor hamarabb válthat zöldre, de vannak olyanok hogy csak akkor vált zöldre ha a vonalon van az autó eleje. Mondta is nekem az oktatóm hogy ezt sokan nem tudják de vannak helyek nálunk is a kisvárosban ahol a vonaltól visszafelé is vannak elrejtve érzékelők mert itt a balra kanyarodás lámpa kb annyi időre vált csak zöldre hogy 2-3 autó fér csak el, de ha min 3 autó helyén érzékel az érzékelő akkor pár másodperccel tovább marad zöld így ha normálisan kanyarodnak le az autósok akkor még egy negyedik autó is beletud férni. Ezt nekem egy helyi útkezelő mondta akik régen csinálták.
2015. júl. 1. 09:11
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak Pesten, én hatvani vagyok de ilyen lámpa van az újhatvani templomnál is, a kanyarodó sávban.Engem is mérgesít mikor megállnak a csíktól jó 2 méterre, és várunk vagy 5 percet mire átenged a lámpa.
2015. júl. 1. 09:12
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Motorral öröm az ilyen lámpa, általában azt nem érzékeli. Így előrébb kell vele megállni hogy a mögöttes autó rámenjen az érzékelőre.

Messze nem pesti dolog ez, mindenhol van az országban. Ha van a fehér csík előtt négyszög alakban vékony bitumencsík is akkor arra tessék ráállni különben soha nem vált a lámpa.

2015. júl. 1. 09:29
 9/14 anonim ***** válasza:

Én ha este megyek a városban akkor sokszor ki van kapcsolva a lámpa de volt hogy senki se volt az utakon és be voltak kapcsolva a lámpák, méghozzá zöld volt.

Ha odaállsz a vonalhoz akkor némelyik autóból nem látod a lámpát, kivétel ha oldalt is van 1.

2015. júl. 1. 10:07
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Bringával szoktam szívni az ilyen làmpáknál keményen, aztán meg megy az anyázás, ha 5 perc múltán megunom és én vagyok a piroson mindig áttekerő biciklis köcsög.

Szerintem kellene a lámpák alá egy kiegészítő tábla, pár emberen segítene.

2015. júl. 1. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!