Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha már van teherautóra GKI-m,...

Ha már van teherautóra GKI-m, akkor buszra is olyan drága az első?

Figyelt kérdés

Teherautóra 397 ezer ft volt az első GKI, ha lesz D kategóriás jogosítványom, akkor buszra is ennyibe fog kerülni, vagy akkor már 120-130 ezer között, mint ahogy a teherautós GKI megújításánál?

Tehát akkor csak megújítani kell a mostani GKI-t, vagy teljesen újat csinálni buszra?

febr. 18. 17:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Teljesen külön van. Nekem nem is vállalták el a kettő GKI alapképzést. Azt mondták döntsem el melyiket szeretném, teherautót vagy autóbuszt.

Egyébként nekem kb egy 50-el olcsóbb lett volna vagyis lenne még a GKI alapképzés buszra is meg teherautóra. Nekem 348.000Ft-ot mondtak rá.

Válasz a kérdésedre igen, külön kell. Ez igaz a megújításra is.

febr. 18. 18:15
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Jó nagy lehúzás ez az egész... 😔

febr. 18. 22:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez bizony lehúzás, egy felesleges adó .

Én azt nem értem hogy egy orvosnak vagy politikusnak miért nem kell 5 évente képzésen részt venni és aztán levizsgázni.

Lehet az fontosabb lenne.

febr. 19. 05:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Valóban az, lehúzás az egész sajnos. Maga a megújító olyan 150.000Ft körül van egyébként, tehát "csak" az alapképzésen kell túlesni legelőször magán a képzésen és az anyagiakon is, utána már "olcsó" továbbképzés. Egyébként azt általában állják a cégek a sofőrjeiknek. Tehát akár teherautó akár buszsofőr vagy, fizetik neked. Az alapképzést is szokták kisebb-nagyobb cégek, de manapság egyre ritkább. Sok autósiskola egyébként nem nagyon akar már alapképzést sem indítani, mindegyik csak továbbképzéssel foglalkozik. Hiába vannak kint a weboldalukon az alapképzésre vonatkozó információk, az autósiskolák 90%-a nem frissíti hónapok meg évek óta a weboldalukat, így az egész egy fars infó amit ott látsz.
febr. 20. 19:38
 5/6 A kérdező kommentje:
De akkor ha teherautóra megvan az alapképzés, akkor buszra elég csak továbbképezni magam? Tehát az már csak az "olcsó" lesz?
febr. 22. 03:41
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

" Szia.

Teljesen külön van. Nekem nem is vállalták el a kettő GKI alapképzést. Azt mondták döntsem el melyiket szeretném, teherautót vagy autóbuszt.

Egyébként nekem kb egy 50-el olcsóbb lett volna vagyis lenne még a GKI alapképzés buszra is meg teherautóra. Nekem 348.000Ft-ot mondtak rá.

Válasz a kérdésedre igen, külön kell. Ez igaz a megújításra is. "

NEM! Mindegyikre külön kell. Írtam az első kommentemben. Sajnos, vagy nem sajnos teljesen külön van a teherautó és az autóbusz. Teljesen más a kettő célja és a képzés maga is, így természetesen külön GKI kell hozzá.

febr. 22. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!