Miért zavarja a családomat hogy én nem akarok jogosítványt szerezni? szennyez is, drága is, meg semmi kedvem sincsen hozzá, mindig elvoltam biciklivel és busszal ezután is elleszek
"mindig elvoltam biciklivel és busszal ezután is elleszek"
Adja a szerencse, hogy soha ne kerülj olyan helyzetbe, hogy ne legyél el vele. Én 4 évesen lehet a lakásban vérzek el, ha a szomszédnak se lett volna autója, mert nekünk nem volt. 12 évesen egy isten háta mögötti nyaralóban (ahová vonattal mentünk haveromékkal) olyan allergiás reakciót kaptam este 8-kor, hogy mire odaért apám (mert az előző sztori számára is kellően erős indok volt az autóvásárláshoz) és bevitt a legközelebbi sürgősségire, már alig kaptam levegőt. Mentő vajon mikor ért volna ki oda? Ki tudja... Bár akkoriban még az egészségügy értékelhetőbb volt, még ha nem is sokkal, szóval talán időben kijöttek volna, de nem biztos. Manapság ez már jó nagy lutri, főleg ha kisebb városban laksz 30+ percre a legközelebbi megyeszékhelytől, mivel manapság sokszor már helyi ügyelet sincs.
Nem tudom milyen idős vagy és milyen a családi helyzeted, de én mint fiatal felnőtt a családalapítás előtt, eszem ágába sem jutna belevágni autó nélkül. Ha még nem lenne jogsim és autóm, akkor gyerekvállalás előtt 100% hogy szereznék. Nincs az a hétszentség, hogy ilyen hülyeség miatt kockáztassam a családom. De igazából még csak bajt sem kell elképzelni. A gyerek a négy fal között fog felnőni? Mert hogy biciklivel, meg vonattal nem lehet elmenni szinte sehová, az hétszentség. Én meg reggel 9-kor hirtelen ötlettől vezérelve megindulok és délre bárhol ott vagyok, enyém még a fél nap, azt csinálok amit akarok. Ezt akarom a gyerekemnek is, hogy legyenek élményei, emlékei.
De hát ha valakinek mindez nem számít... szíve joga. Nyilván nem kötelező.
1. Miért okoskodsz?
Nem akar és kész, ne te mond meg hogy ki mit szeressen.
#5 Tudnád idézni azt a részt, amiben én megmondom neki, hogy mit csináljon? Gondolom azt sem tudod miről írtam, mert max 2 sort olvastál el, de a pofádat azt járatod.
Végig kizárólag a saját véleményemet és álláspontomat írtam le, soha egyszer nem mondtam, nem is javasoltam neki, hogy cselekedjen az én értékrendem és véleményem szerint.
Illetve az egészet úgy zártam le, hogy: "De hát ha valakinek mindez nem számít... szíve joga. Nyilván nem kötelező."
De kérlek mesélj még, hogy én mennyire rá akarom erőltetni. 😂 Bohóc...
Mert megakarod magyarázni hogy csak az a jó ha van autója valkinek.
EZt nevezik erőszakos butaságnak.
" de én mint fiatal felnőtt a családalapítás előtt, eszem ágába sem jutna belevágni autó nélkül. Ha még nem lenne jogsim és autóm, akkor gyerekvállalás előtt 100% hogy szereznék. Nincs az a hétszentség, hogy ilyen hülyeség miatt kockáztassam a családom. De igazából még csak bajt sem kell elképzelni."
Igen ez az a tipikus okoskodás hogy a másik mit és hogyan csináljon mert te úgy gondolod.
"Mert megakarod magyarázni hogy csak az a jó ha van autója valkinek."
Felteszem újra a kérdést: hol írok olyat, hogy CSAK az a jó, amit én csinálok, vagy ahogy én gondolom?
"EZt nevezik erőszakos butaságnak."
Erőszakosnak nem erőszakos, mivel nem vagyok sem a főnöke, sem a gazdája a kérdezőnek, így ha akarnék sem tudnék ráerőltetni semmit. Butaságnak meg csak akkor hívd, ha képes vagy BÁRMILYEN indokkal alátámasztani és megcáfolni, hogy az én saját véleményem téves és helytelen. Amíg ez nem történik meg, addig fogd be a kicsi kis szádat.
"Igen ez az a tipikus okoskodás hogy a másik mit és hogyan csináljon mert te úgy gondolod."
Harmadszor is felteszem a kérdést: hol hangzik el olyan, hogy ő mit csináljon? Mert ez szimplán a saját véleményem. Minden egyes szava E/1-ben íródott. Sorolom: "én" (E/1 névmás), "eszem ágába" (E/1 ragozás), "nem lenne jogsim és autóm" (E/1 ragozás), "szereznék" (E/1 ragozás), "kockáztassam a családom" (E/1 ragozás). Ennyit másoltál be, de ez válaszom teljes egészére igaz. Mindvégig kizárólag a saját nevemben beszéltem, a saját véleményemet közöltem és ismét felhívnám rá a figyelmet, hogy a választ azzal zártam, hogy
AZ
Ő
DOLGA!
Soha nem mondtam semmi ettől eltérőt.
Tudod mi az okoskodás? Alaptalanul elkezdeni játszani a fejedet és kötekedni másokkal, miközben a szövegértésed abszolút nulla, érveléseid nincsenek, önálló gondolataid soha nem is voltak. Na EZ az okoskodás. A saját véleményem kifejtése aligha nevezhető annak.
Nem is értem hogy ezt minek kell megkérdezni idegenektől, főleg azt hogy a te rokonaid mit akarnak.
AZt csinálj amit szeretsz és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!