Tapasztalt sofőrök, ti hogy kezdtétek, mikor lettetek magabiztosak az utakon? (Lent)
3 hónapja van jogosítványom, de nagyon izgulok az utakon.
Egyedül vezetek, nem szokott gond lenni, de inkább azért vagyok egyedül, mert ha valaki beülne mellém, félnék, hogy megszól, izgulnék.
Vannak dolgok amik kiborítanak, pl múltkor a főúton nagy szeretettel rám húzta a kormányt a busz, pedig a belső sávba mentem, amikor meg ledudáltam, hogy elég illetve a bal kerekem már a sáv vonalán volt (mellett meg sziget) vissza dudált…
Elég nagy a város ahol élek illetve tanultam vezetni, de nem érzem magam magabiztosnak, és ezek a kis dolgok a kedvemet is elveszik, hogy beüljek a volán mögé
Csak gyakorlással tudsz biztosabb lenni.
De a ledudálást felejtsd el, azzal nem jutsz semmire.
Én őszinte leszek már a vizsgákon is nagyon maga biztos voltam már a kreszre is autóval jártam.
Először hogy egyedül mész az jó döntés. Próbálj valami kietlen útra meni és ott szépen próbálgasd a határokat tapos a fékbe gyorsulj 100 ,de intenzíven kanyarokat próbálgasd. Próbáld ki a kéziféket de vigyázz először kisebb sebességnél esetleg van valaki ismerős aki egy két dologban tapasztalt és megosztaná veled?
Utolsónak az idő meg a kilométerek
Csinálj mindent úgy, ahogy tanították, szabályosan. Ne foglalkozz a tahókkal! Az első pár száz kilométerig kerüld a nagyobb forgalmat, idegen városi forgalmat, amíg nem érzed magabiztosnak az autó kezelését.
Én nem voltam vészesen mazsola, de kellett az a kb. 1000 km., mire magabiztosan vezettem idegen helyen. Budapesten évekig nem mertem bemenni Óbudánál tovább, ott letettem a kocsit és inkább villamosoztam. 3, vagy 4 éves volt a jogsim, mire be mertem menni a belső kerületekbe autóval, pedig akkor már megjártam pár várost, még Ausztriában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!