Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Párhuzamos közlekedésre nem...

Párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton az előzés befejezése, a visszatérés során kell-e irányjelzést adni?

Figyelt kérdés

Egy tankönyv így fogalmaz: "Az előzési szándékot - ha az előzés irányváltozással jár - irányjelzéssel jelezni kell. A jelzésadás a műveletet befejező visszatérés esetén is kötelező." Tehát ezen tankönyv szerint igen. Még egy ábrája is mutatja.

Nekem annak idején úgy tanították, hogy nem. Így is járok el, mikor néha vezetek. Én úgy gondolkodok, hogy a szembejövő forgalom nem egy plusz sáv, nem változtatok sávot tehát, csak előzök.

A párhuzamos közlekedésre alkalmas (több sávos) utak esetén teljesen tiszta, hogy indexelni kell.

Egyesek úgy csinálják, hogy párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton visszatéréskor indexelnek, én nem, valakik még az előzés megkezdésekor sem adnak irányjelzést, de utóbbi tuti szabálytalan.

tegnap 17:51
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!