Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kamionnal tolatni?

Kamionnal tolatni?

Figyelt kérdés
Csak 2-3 metert kéne hátra menni csak éppen nincs itthon apám hétvégére jött haza kamionnal hétfőn megy vissza és rossz helyen áll ennyi idore kell valamit benyomni a tachográfon?

dec. 15. 11:11
 1/8 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Jó eséllyel apád benne hagyta a kártyát a kamionban pihenőre rakva, ha megmozdítod a kamiont akkor elcseszed az egész hétvégi pihenőt.

Sok modern kamionnál ha gyorsan tolatsz egy picit és gyorsan visszarakod pihenőre akkor tovább fog számolni, de ezt inkább az öregeddel beszéld meg mielőtt rosszat csinálnál és kiherélne.

dec. 15. 11:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hívd fel telefonon mert nagyon kitolhatsz vele, ha bemozdul és oda a hétvégi pihenője.
dec. 15. 18:02
 3/8 anonim válasza:

tachograph-out-of-scope-usage erre kellene bealitani

Mi az a hatályon kívüli vezetés?

A hatályon kívüli vezetés olyan speciális helyzetekre utal, amikor a tachográf használata nem kötelező. Ez bizonyos körülmények között fordulhat elő, például személyes használat, meghatározott szállítási módok vagy eltérő szabályozási kerettel rendelkező országokban történő vezetés esetén.

Mikor döntheti el, hogy nem terjed ki?

A határon kívüli vezetésre való átállás az utazás jellegétől és céljától függ. Íme néhány gyakori forgatókönyv:

Személyes használat munkaidő után : Például, miután a sofőr befejezte a műszakot, leakasztja az utánfutót, és hazaindul.

Különleges szállítási mentességek : Például a mezőgazdasági járművek, amelyeket kizárólag mezőgazdasági tevékenységre használnak egy helyi területen.

Vezetés EU-n kívüli országokban : Ahol eltérő tachográf-előírások vonatkozhatnak.

dec. 16. 08:44
 4/8 Beviz Elek ***** válasza:

Ezt sosem próbáltam, ez nem töri meg a 45-ös pihenőt? Tehát utána ha kiveszed out of scope-ból akkor a tachográf tovább számolja a pihenőt vagy újrakezdi nulláról?

dec. 16. 14:42
 5/8 anonim ***** válasza:
ki kell venni a kartyat, out-ra rakni, es majd amikor indul apad berakja a kartyat es arra nyom hogy pihenes mostanaig, ennyi :D
dec. 17. 17:07
 6/8 anonim válasza:

4. dehogynem. Az Out nem számít vezetésnek viszont munkaidőnek meg igen, tehát megtöri. Ez a létezhető legrosszabb tanács.

5. Igen, ez a helyes megoldás. Teljesen ki a kártyát arra semmi ne íródjon, aztán nem tudjuk ki vezetett.

dec. 31. 14:35
 7/8 Beviz Elek ***** válasza:

Ha kiveszed a kártyát és a pihenő egyik része kártyán, másik része manuálisan van beadva, akkor azt 2 külön, egymástól független pihenőnek regisztrálja.

Ezt már kipróbáltam 45 perces pihenővel, a kamion tachográfja egybefüggő 45 percesnek számolta de mikor letöltöttem a kártyát a cégnél akkor az ő programjuk nem.

dec. 31. 16:57
 8/8 anonim ***** válasza:

#7 nem tudom, én már többször csináltam, nem hisztizett soha a tachográf érte. Amúgy meg itt a csóka elvileg sokáig van távol, nem csak pár óráig, szóval simán lehetne az is hogy mondjuk amíg a sofőr hazamegy kiveszi a kártyáját és ott a telepen addig szórakoznak a kamionnal magával, elég sok cégnél volt már így.

#6 az OUT-ot lehet akkor is használni, ha telepen belül vagy akármilyen nem-közúton belül mászkálnak az autóval. Olyankor elvileg nem vonatkoznak a közúti szabályok, ezért kell jelezni az out-al hogy az történik.

dec. 31. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!