Záróvonal átlépése vissza sorolásnál. Ezért ki kapott már büntetést?
Sziasztok!
Lakott területen belül megelőztem egy pótkocsis traktort, miután nagy nehezen elhaladt a szemből jövő forgalom. Mikor átsoroltam a szembe sávba, akkor vettem észre, hogy az előzést befejezni már úgy tudom, hogy addigra záróvonal fog kezdődni. Mivel szemből jöttek ismét távolból (egyenes útszakaszról van szó), gondoltam mégis megelőzöm, ha már úgy is átsoroltam, így az előzés végére megkezdődött a záróvonal. Viszont ahogy vissza soroltam, onnantól számítva kb 300 méterre autóból traffipaxoztak. Helyszínen nem volt senki, nem is állítottak meg így. Előzés közben is betartottam az 50km/h-t, övem is kötve volt, irányjelzőt is használtam vissza sorolásnál is. Feltételezem, hogy számíthatok büntetésre, kérdés mennyire. Illetve pont is jár-e érte? 15 éve vezetek, de még soha nem büntettek meg, ezért sem tudom.
Kíváncsi vagyok ki járt már így....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!