Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egy használt motor eladásánál,...

Egy használt motor eladásánál, jogos azt mondani, hogy alkudozás csak a helyszínen?

Figyelt kérdés
Sokan úgy írnak a Marketplacen, hogy nem is látták a motort de egyből ajánlanak egy árat. Az indok az, hogy messziről jönnek és nem fognak alkudozni a helyszínen, a biztosra jönnének, amennyiért megérné nekik. Már többen is így írtak ezért nem tudom már, hogy mi legyen.

nov. 25. 14:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel te vagy az eladó, így te határozod meg az eladás, alkudozás stb. feltételeit.
nov. 25. 14:15
 2/7 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem jogos. Négy-öt kép alapján valóban nem lehet vita tárgya az ára én szerintem, akkor alkudozzon a vevő ha ott van mellette, megnézte. Senki sem kényszeríti a vevőt hogy messze nézzen motort, ezt ő vállalja be hogy megéri-e neki utazni érte vagy sem, ne a vételárból akarja lefaragni az utazási költséget.
nov. 25. 14:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak motornál de autónál is csak helyszini alkuba szabad belemenni. Anno a becsületes nepper mesélte egy videojában, hogy aki telefonban alkudozik, és utána mrgérkezik az autóért,és az azt az árat tekinti indulónak, amit a telefonban megbeszéltetek,vagyis ha engedtél, akkor azt, és még a helyszínen is további engedményeket szeretne kialkudni.
nov. 25. 14:26
 4/7 anonim ***** válasza:
66%
Jogos én szerintem. Alkudni azért alkudjon a vevő mert szerinte kisebb a motor értéke mint amennyiért hirdetik, ne azért hogy ne kelljen plusz fizetni a szállítást-utazást. Ha van egy motor ami 800ezret ér, nem azért fog 750ezret érni mert ő Debrecenből akar megvenni egy szombathelyi motort. A motor értéke adott, az hogy ő honnan és hogyan és mennyiből megy érte legyen a saját baja ne az eladóé. Ha ennyire fájlalja a távot akkor nézzen a környéken.
nov. 25. 14:31
 5/7 anonim ***** válasza:
50%
Patkányok piti lúzerek és konyágic módszere , rögtön tilsd le a profiljaikat . Ezért a legjobb a marketplace mert látod a piti migránst aki vinné lopná . Tedd fel mocis csoportokba stb is . Várd ki a vevőt . Lakcímet sem mobilt ne adj meg sehol . Az átadás is semleges helyen legyen , akkor megy próbakört ha leteszi a stexet megy vele és felborul akkor neki ennyi volt .
nov. 25. 14:56
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen "vevőkre" rögtön rácsapom a telefont, hogy az ő utazása nem tartozéka a motornak, így nem is képezi alku tárgyát.
nov. 25. 15:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Én nem értelek, mi ezzel a gondod.

Egy használt motornak az ára nem fix, hanem te is gondolsz egy árat, meg a vevő is. És egyáltalán nem biztos, hogy a te véleményed a reális.

Ha te akarnál venni egy motort az ország másik végéről, és a képek meg a leírás alapján úgy gondolnád, hogy annyit nem ér meg, de kevesebbet igen, akkor te is rákérdeznél, nem? Ha az eladó is így gondolja, hogy kevesebbért odaadja, csak eleve az alku miatt magasabbról indított, akkor mindenki boldog.

A magam részéről én se szívesen autóznék utánfutóval 100-200 km-t potyára, ha nem tudom biztosra, hogy esélyem van megkapni olcsóbban. Egy nap, meg rengeteg pénz.

Én eladóként ilyen esetben természetesen kikötném, hogy ha megegyeztünk a telefonban egy olcsóbb árban, akkor a helyszínen már nincs alku, vagy viszi annyiért, vagy ha mégse tetszik neki, akkor könnyes búcsút veszünk egymástól.

Vagy 6 motorvásárlásról van tudomásom, és egy volt 80 km-re, a többi mind távolabbról vette. És nem vakra mentek el, hanem aki úgy gondolta, az megkérdezte telefonon, hogy enged-e az eladó az irányárból.

nov. 27. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!