Egy használt motor eladásánál, jogos azt mondani, hogy alkudozás csak a helyszínen?
Én nem értelek, mi ezzel a gondod.
Egy használt motornak az ára nem fix, hanem te is gondolsz egy árat, meg a vevő is. És egyáltalán nem biztos, hogy a te véleményed a reális.
Ha te akarnál venni egy motort az ország másik végéről, és a képek meg a leírás alapján úgy gondolnád, hogy annyit nem ér meg, de kevesebbet igen, akkor te is rákérdeznél, nem? Ha az eladó is így gondolja, hogy kevesebbért odaadja, csak eleve az alku miatt magasabbról indított, akkor mindenki boldog.
A magam részéről én se szívesen autóznék utánfutóval 100-200 km-t potyára, ha nem tudom biztosra, hogy esélyem van megkapni olcsóbban. Egy nap, meg rengeteg pénz.
Én eladóként ilyen esetben természetesen kikötném, hogy ha megegyeztünk a telefonban egy olcsóbb árban, akkor a helyszínen már nincs alku, vagy viszi annyiért, vagy ha mégse tetszik neki, akkor könnyes búcsút veszünk egymástól.
Vagy 6 motorvásárlásról van tudomásom, és egy volt 80 km-re, a többi mind távolabbról vette. És nem vakra mentek el, hanem aki úgy gondolta, az megkérdezte telefonon, hogy enged-e az eladó az irányárból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!