Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan küzdhetnèm le az...

Hogyan küzdhetnèm le az autóbirtoklással kapcsolatos aggályaim?

Figyelt kérdés

Elég rég, majdnem 10 éve van jogsim, saját kocsim nem volt, megyeszékhelyen éltem mindig is, pár évet Budapesten tanultam, szükségét sem éreztem autónak.

Most viszont végre tudtam venni házat a megyeszékhelyem agglomerációjában, ám itt a tömegközlekedés borzalmas, ráadásul a legközelebbi buszmegálló is húsz perc séta.

Emiatt az autóvásárláson gondolkodom, de visszatartó erő számomra, hogy micsoda proliszag lengi körbe az autótulajdonlást Magyarországon.

Itt Kelet-Európában egyfajta státuszszimbólumról van szó, a szüleim korosztályának nagy része lenèzi, csórónak tartja azokat, akiket nincs, de például nők egy jelentős részénèl is elvárás a saját autó ismerkedès során. Sokaknak mindegy milyen, csak legyen, az se baj, ha a kocsi egy középkategóriás bicikli értékevel sem tud versenyezni.

Valószínűleg igen egyedi a problèmám, tudom, de hogyan lendülhetnèk ezen túl? Nagy szükségem lenne autóra, de félek, hogy így egy platformra kerülök az általam említett prolikkal.

szept. 10. 11:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ez a kedvencem, hogy egyesek szerint a nőnek számít az autó. Legfeljebb fészekrakó ösztönből rákérdez, mert nem fogja fel, hogy majd nyilván ha van három gyerek, akkor lesz autó, de amíg nem szükséges, addig minek. Egyébként nekem meg azt mondta mindenki, amikor motorozni kezdtem, hogy azzal aztán lehet csajozni, bőgetve kell parkolni a fagyizó előtt. A francokat, eddig olyan nőtől, aki nem volt motoros csak azt a kommentet hallottam, hogy jaj de ijesztő, minek ez nekem. Férfi ismerősök, haverok, kollégák között is két típus van: aki szintén motoros, meg aki ránéz, és annyit mond, hogy "ez azért már komoly gépnek tűnik, de én biztos nem ülnék rá". Biztos vannak olyan rétegek, szubkultúrák, ahol igaz az, amit mondasz, de ha nem ilyen emberekkel töltöd meg az életed, nem kell foglalkoznod velük.
szept. 11. 05:18
 12/16 anonim ***** válasza:
25%

Hát igen, akik ilyeneket vesznek, azok mind prolik:

[link]

Az a helyzet, hogy aki nem tudja egy belvárosban leélni az egész életét, annak szüksége van autóra. És csak a legótvarabb prolik nem vesznek maguknak, akiknek még 100 E Ft-juk sincs autóra.

szept. 11. 07:41
 13/16 A kérdező kommentje:

#5 Munkatársaim (többségében jogi vagy pénzügyi diplomával bíró emberek) 25-40%-ának nincs autója, köztük vezető beosztásúnak sem.

#12 A proli szellemiségnek köze sincs az anyagi helyzethez (sőt...).

Százezerért pedig nem autót vesz az ember, hanem valami sz*rdobozt, ami a méhtelepért sír. Ennyi pénzből még egy normális biciklit sem vesz az ember.

szept. 11. 17:13
 14/16 anonim ***** válasza:
36%
#13: akkor marad a buszozás, mint az uraknak...?
szept. 11. 17:27
 15/16 anonim ***** válasza:

Most akkor (még mindig) azon rágódsz, hogy "proli autósok" között leszel-e, vagy jó lesz a 20 perc séta a buszmegállóig, meg legalább 1-1.5 órát elszabni még az oda-vissza úttal? Mi döntsük el?

Amúgy nem kötelező fenntartani, de ilyen feltételekkel azért megköszönném a buszozást, és az alapján döntenék mi nekem a jobb, és nem az alapján, hogy a "kollégáknak" mi van vagy nincs.

szept. 11. 20:25
 16/16 anonim ***** válasza:

Én nem státuszszimbólumnak vettem az autómat, hanem logikus gondolkodás eredményeképpen. (Akkor még fiatal voltam, még az IQ-m is 130 volt, a Mensa szerint, egy 12 órás éjszakai műszak után mérve.) Hosszas megfontolás után arra az eredményre jutottam, hogy autóval sokkal előbb elérek munkába meg mindenhová, mint gyalog. És ráadásul végig tető van a fejem felett.

Aki ezt nem tudja belátni, abba kár a diploma.

Ha sok pénze van valakinek, jó kocsit vegyen, ha kevés pénze van, akkor szardobozt vegyen. De legyen annyi esze, hogy nem gyalogol feleslegesen esőben-hóban-fagyban. Ha nincs ennyi esze, akkor értelmileg lényegesen alábbvaló annál a prolinál, aki 100 E-ért vesz autót.

szept. 11. 21:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!