Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan küzdhetnèm le az...

Hogyan küzdhetnèm le az autóbirtoklással kapcsolatos aggályaim?

Figyelt kérdés

Elég rég, majdnem 10 éve van jogsim, saját kocsim nem volt, megyeszékhelyen éltem mindig is, pár évet Budapesten tanultam, szükségét sem éreztem autónak.

Most viszont végre tudtam venni házat a megyeszékhelyem agglomerációjában, ám itt a tömegközlekedés borzalmas, ráadásul a legközelebbi buszmegálló is húsz perc séta.

Emiatt az autóvásárláson gondolkodom, de visszatartó erő számomra, hogy micsoda proliszag lengi körbe az autótulajdonlást Magyarországon.

Itt Kelet-Európában egyfajta státuszszimbólumról van szó, a szüleim korosztályának nagy része lenèzi, csórónak tartja azokat, akiket nincs, de például nők egy jelentős részénèl is elvárás a saját autó ismerkedès során. Sokaknak mindegy milyen, csak legyen, az se baj, ha a kocsi egy középkategóriás bicikli értékevel sem tud versenyezni.

Valószínűleg igen egyedi a problèmám, tudom, de hogyan lendülhetnèk ezen túl? Nagy szükségem lenne autóra, de félek, hogy így egy platformra kerülök az általam említett prolikkal.

szept. 10. 11:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez már beteges "félelem".

Nagy bajok vannak a fejedben, ha minden autós ugyanolyan. Egyáltalán nem státuszszimbólum nagyon sokaknak. Ugyanúgy használják, mint ahogy neked is szükséged lenne rá, nem felvágni akarnak vele, vagy kitűnni.

szept. 10. 11:17
 2/16 Mad Max2 ***** válasza:
69%
pszhiáter tud segíteni...
szept. 10. 11:23
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi kérdező, akinél státusszimbólum az autó, azoknál valszeg az is elvárás, hogy legalább egy rajolós Audi vagy BMW legyen. Érted, egy régi Swifttel/Matizzal valószínűleg ugyanúgy nem tudnád felszedni "azokat" a csajokat, akiknél ez kritérium :D

Nem kell az ilyen emberekkel foglalkozni. Nem baj az, ha tart valaki autót, én inkább azokat nézem le, akik még a budira is viszik, ha kell, ha nem. Nyilván ha muszáj, az más kérdés, azzal nincs gond. Habár én megvizsgáltam volna, hogy mennyire jó a tömegközlekedés, mielőtt lakást veszek valahol. Vagy már eleve a városba költöznék, ha panelba akkor panelba. Ez az agglomerációba költözési szokás ez nagyban felerősíti az autóhasználatot. Ezek miatt van dugó minden reggel minden hazai nagyváros összes bevezető útján... (ezt most nem neked, csak mint általánosságban.)

szept. 10. 11:31
 4/16 anonim ***** válasza:
75%
Csak vegyél egyet, nem kell ez a sok hiszti.
szept. 10. 12:13
 5/16 anonim ***** válasza:
48%
Ha tudsz, írj már légy kedves akár csak egyetlen általad "nem proli"-nak tartott embert, akinek nincs saját autója. Kari Geri nem ér!
szept. 10. 12:24
 6/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez csak egy rétegnél működik így. A gyakorin sokan vannak, ez nem reprezentatív minta. De pl. nekem a személyes ismeretségemben nem jellemző ez a gondolkodás.

Az autó alapvetően nekem közlekedési eszköz. Te is így tekints rá. Én ezért benzines, szívómotoros Toyota Corollát vettem és nem bántam meg.

Akiknek státuszszimbólum az autó, tipikusan dízeles német autókat vesznek (BMW, Merci, Audi, VW). Nézd meg, hogy a cigók és a prolik tipikusan ilyenekkel járnak. A SUV-os egy másik állatfajta, azok közé sem kell beállni. Azt vedd, ami a te életviteledhez passzol. Ha pl. egyedülálló vagy, akkor a kicsi autó teljesen jó.

Ja, és amelyik nőnek számít az autód típusa, vagy hogy egyáltalán van-e, azt röviden küldd el az anyjába. Randira én a helyedben direkt busszal mennék, hogy ne lássák az autómat.

szept. 10. 12:30
 7/16 anonim ***** válasza:

Fölösleges ennek a rétegnek a véleményével foglalkozni.

A hozzám hasonló borsznobok egy része például lenézik azokat, akik gagyi borokat isznak. Én nagyon nem vagyok ilyen, ennek ellenére továbbra is Szepsy furmintját iszom, nem váltok lázadásból Lá Fiestára.

szept. 10. 12:48
 8/16 anonim ***** válasza:

Foglalkozz kevesebbet más emberek véleményével.

És ha autósproli leszel, akkor mi van? Így kényelmesebb az életed és kész.

szept. 10. 13:12
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem kell foglalkozni ezzel!
szept. 10. 13:19
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
De nem autósok között is sok a proli. Szóval nem az autónélküliségtől leszel nem proli :D
szept. 10. 13:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!