Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Engedély nélkül hajtottam be...

Engedély nélkül hajtottam be az utcába, kék borítékot kaptam?

Figyelt kérdés

Nem váltottam ki a behajtási engedélyt az utcánkba, ahol lakom és ahová csak engedéllyel lehet behajtani. Ma este kék boríték került rá, de nincs mellette csekk. Számíthatok pénzbüntetésre vagy ez csak figyelmeztetés?

(Légyszi a jogosságot és hogy nem váltottam ki az engedélyt most ne ... Tudom, hogy az az én hibám, de nem ezt szeretném a válaszok között olvasni)

#büntetés #parkolás #kék mikuláscsomag
aug. 24. 00:41
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

"Ma este kék boríték került rá, de nincs mellette csekk. Számíthatok pénzbüntetésre vagy ez csak figyelmeztetés?"

Talán el kellene olvasni, hogy mit írnak a kék borítékban lévő levélen, és akkor kiderülne, hogy figyelmeztetés-e, vagy más. Nem?

"Engedély nélkül hajtottam be az utcába, kék borítékot kaptam"

Ez egész jó kis locsolóvers is lehetne, nem?

aug. 24. 00:49
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet, majd húsvétkor beküldöm egy újságnak.

Természetesen elolvastam, mi van benne, de nem x-elték be, hogy büntetést kapok vagy figyelmeztetést, viszont sablon szöveg volt a lap alján, hogy szíveskedjek befáradni az irodába vagy küldenek levelet.

aug. 24. 00:55
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Hát, akkor fáradj be az irodába vagy hívd fel őket és akkor elmondják, hogy mi van.
aug. 24. 01:02
 4/9 anonim ***** válasza:
49%

#1 A rím meg a szótagszám is jöjjön ki azért.

"Tilosban parkoltam

Borítékot kaptam

Meg akarnak bírságolni

Babám, szabad-e locsolni?"

aug. 24. 03:15
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező , te magadtól vagy ilyen idétlen sügér vagy segít valaki???
aug. 24. 07:09
 6/9 anonim ***** válasza:
89%

Funkcionális analfabéta. Nem kell segítség neki, magától is ilyen. Aki pár mondatot nem tud elolvasni és értelmezni az hogy a tökömbe szerez jogsit?

Menjél be az irodába cimoba és csináltasd meg az engedélyt!

aug. 24. 07:35
 7/9 A kérdező kommentje:

Mind nagyon kedvesek vagytok, de válaszolni egyikőtök sem tudott, hozzám hasonló funkcionális analfabéták.

Nem egyértelmű megjelölés, nincs csekk, hétvége van, nincs nyitva az iroda.

aug. 24. 08:49
 8/9 anonim ***** válasza:
86%

"válaszolni egyikőtök sem tudott"

Mi nem tudjuk sem azt, hogy mi áll a papíron, sem azt, hogy milyen céllal rakta oda az ellenőr. Mégis honnan kéne nekünk tudni erre a választ?

A válasz ott van a papíron, nem tudom mi nem érthető benne. Be kell menni, vagy küldenek levelet. Várd meg a levelet. Nem akarsz levelet kapni? Akkor menj be az irodába. Zárva van az iroda, mert hétvége van? Jaj ne. Bárcsak a hétvégét hétköznap követné, amikor nyitva van az iroda és be lehet menni... bárcsak így lenne, ugye?

A "funkcionális analfabéta" kifejezéssel csak egyetérteni tudok. Ez a tökéletes jelző erre. Képtelen vagy magadtól értelmezni a levelet és eldönteni, hogy mi legyen a következő lépés, képtelen vagy kitalálni, hogy mit kell ilyenkor tenni, miközben ott van leírva a levélben, hogy mik az opcióid: vársz levélre, vagy bemész. Ha hétvége van, vársz hétfőig. De neked valahogy ezt neked túl nehéz volt megfejteni, inkább tőlünk várod el, hogy telepátiával kitaláljuk. Mi ez, ha nem "funkcionális analfabéta"?

aug. 24. 09:21
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

"Mi ez, ha nem "funkcionális analfabéta"?"

Kombinálva tanult tehetetlenséggel.

Kérdező maga a levél a figyelmeztetés.

Hétfőn húzzál be az irodába és kérj engedélyt.

aug. 24. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!