50- es táblánál óra szerint kb 58-60 -nal hajtottam?
Ez gps-sel kb 55-56 km/h.
Ha 66-75 között 30 ezer a büntetés, akkor elvileg ezért nem kapok semmilyen bírságot igaz?
Csak ha átléptem volna a 66-ot akkor kapok bármit igaz?
Friss jogsis vagyok, ne kapjatok szét kérlek. :)
Rezeg a léc. 56-8 körül szokták állítani a trafit 50esnél. 90nél 103-5re.
De ha nem állítottak meg akkor no problem. Csekk jön, pont nem.
Más ha megállítanak és más ha nem.... (Bár ezt a baromságot nem értem miért van így, na mindegy)
Lényeg, hogy 50-es táblánál 56-nál már büntethetnek ha bemérnek és ki is állítanak.
Akkor mivel nem állítottak meg ezért elvileg semmi, nagyon max egy csekk?
A pont izgat jobban.
Akkor ez a 66 és 75km/h között 30 ezres bírság (ami a netes táblázatok szerint így van) nem azt jelenti, hogy 66km/h alatt nincs büntetés?
66 alatt is bőven van büntetés!
Mint írtam 56-57-től már büntetnek ha letrafiznak ÉS megállítanak.
Ha nem állítottak meg akkor nem kapsz csekket ezért a sebességért.
"ma 16:27"
igen de 100ból 99x nem mennek utánad ennyiért, vagy állítanak meg.
Nehogy azt hidd...
Szomszéd településen és nálunk is tavaly végigbüntették a fél népet mert sok volt a száguldozó :D
10 vagy 15e volt a bírság, pontosan már nem tudom.
Gyakorlatilag már 51-ért is lehet büntetni. Mivel általában 3 km/h a műszerek hibahatára, ezért (rendőr saját közlése szerint) 55-re szokták állítani. Akkor ha valakit 55-re mért, az legalább 52-vel ment valójában, nem lehet utólag se pereskedni.
Ilyen esetben a rendőr saját belátása (ill. a főnöke által megadott elvek) alapján dönti el a bírság mértékét. Ebben nem vagyok biztos, de ha jól emlékszem, 5-30 E közt. 60 alatt általában 5-öt kérnek, de cigányoknál, ha visszadumálnak meg sértően beszélnek, akkor 10-20 között elkérnek már 55-ért is. (Szintén a rendőr mondta.)
Ez az esetek túlnyomó többségében helyszíni bírság szokott lenni, tehát megállítanak, és dokumentálják, hogy ki vagy. Az ilyen szabálysértési bírságot ugyan ki is lehet küldeni csekken, és ha befizeted, az teljesen jogszerű. Viszont az autósok többsége már ki van okosodva annyira, hogy a csekk befizetése helyett visszaír, hogy az autót nem ő vezette, hanem egy családtagja, akire nem köteles terhelő vallomást tenni. Így nincs kit megbüntetni, mert ilyen kisebb mértékű gyorshajtásra nem érvényes az objektív felelősség. Ezért nem is szoktak kiküldeni ilyen bírságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!