Rendor a személyi igazolvanyombol meg tudja allapitani hogy van jogsim meg a kocsival minden rendben?
Nem tudom rá néztél-e mostanában a naptárra :D
Nálam 2024-et ír, nem 1980-at.
(Sőt, még személyi nélkül is meg tudja mondani...
Volt, hogy a kocsimban volt, én az autótól 10 méterre. Kérték a személyit, mondtam, hogy nincs nálam, oda megyek az autóhoz érte.
Mondják nem gond, mondjam születési időm, születési helyem, irányítószámom...
Megmondtam, már kérdezték is, hogy Gy.... Dávid? Mondom igen. azt ennyi volt, Viszlát)
Azért ennyire ne!
Nagy varázslás lenne, ha a menyem tulajdonában és üzemben tartásában levő autóról bármit megtudnának a fiam személyazonosító igazolványa vagy az én személyazonosító igazolványom alapján, ha mi vezetjük. Ugyanígy az is, ha az én tulajdonomban és üzemben tartásomban levő autóról bármit megtudnának a menyem vagy a fiam személyazonosító igazolványa alapján, ha ők vezetik. Vagy ha céges autóról bármit megtudnának az azt vezető munkavállaló személyazonosító igazolványa alapján.
Személyes adatok (személyazonosító igazolvány száma, vezetői engedély száma, útlevél száma, lakcímkártya hátoldalán levő személyazonosító szám, vagy ha elfogadják: bemondott adatok) alapján rendőrségi hatáskörbe tartozó személyi adatokat tudnak lekérdezni, pl. körözik-e az illetőt.
A rendőrségi ellenőrzéshez szükséges, gépjárműre vonatkozó adatokat (forgalomban van-e, van-e érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása, érvényes-e műszaki vizsgája, körözik-e) rendszám alapján tudnak lekérdezni.
"Nagy varázslás lenne, ha a menyem tulajdonában és üzemben tartásában levő autóról bármit megtudnának a fiam személyazonosító igazolványa vagy az én személyazonosító igazolványom alapján, ha mi vezetjük"
Látszik mugli vagy...
Majd nézd meg a kocsit! 3 helyen is rajta van e rendszám. (igen, 3)
7-es válasz írója! (07:42)
A kérdés ez: „Rendor a személyi igazolvanyombol meg tudja allapitani hogy van jogsim meg a kocsival minden rendben?”. És erre jött válasz, hogy „Igen.”, illetve, hogy „A személyid alapján a kütyüjével a központi nyilvántartásba feljelentkezve még azt is tudja hányas cipőt hordasz.”
Hogy a kocsival minden rendben van-e, azt nem tudja a rendőr a személyi igazolványból megállapítani, rendszám alapján tudja lekérdezni; ezt írtam a válaszomban, amit te is megerősítettél a kocsi rendszám nézés ajánlással. Amúgy, akárhogy nézem, az én kocsimon csak két rendszám van (igen, 2), mert piros-fehér-zöld országjeles a rendszám, ahhoz nincs szélvédős matrica, így nincs harmadik rendszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!