Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi lehet a gondom? Valami...

Mi lehet a gondom? Valami nagyon nincs rendben a fejemben a forgalmi vizsgákon.

Figyelt kérdés

Ma buktam meg negyedszer. Az oktatóm szerint tökéletesen megyek a vezetési órákon, nem tudna újat mutatni. Figyelmesen megyek, jól kezelem az autót stb. ő már a második oktatóm az előzőt lecseréltem, mert akartam egy másikat, aki esetleg tudna újat tanítani (a harmadik vizsgám után váltottam, ma voltam az új oktatóval először)

Oktatáson jól megyek, de mindig a vizsga előtti órán halálra izgulom magam, aztán maga a vizsga meg katasztrófa. Elsőnek beragadtam egy kereszteződésbe egy kanyarodási szabály miatt, másodszor egy záróvonalat érintettem, harmadszor nem néztem eléggé körbe egy kitolatásnál, ma meg kint maradt az indexem jobbra amikor balra akartam kanyarodni (egy S kanyar után).

Valami nagyon nincsen rendben fejben, az a terv hogy most egy pár hétig hagyom az egészet, és elgondolkozom, hogy mi lehet a baj.

Az oktatóm szerint orvost is megpróbálhatok, hátha van valami nyugtató, ami segítene.

Ma is, úgy remegett a lábam a kuplungon, hogy alig tudtam megtartani. Szörnyű volt.

Nem tudom mi lehet a baj még mindig.

Elkezdtem ilyen magánéleti dolgokon gondolkozni, hogy nincs barátnő, család, de minden okes. Van egy lány, aki tetszik, és jól is alakulnak a dolgok vele, szóval az nem is “nyomaszt” tudat alatt.

Elvileg minden rendben.

Iskolában eddig mindig azért izgultam egy vizsga vagy dolgozat előtt, ha valamit nem tudtam és remélem nem azt kérdezik.

De vezetésben semmi olyan nincs, ami nem menne. Parkolások rendben vannak, autókezelés minden.

Annyi, hogy ezt vizsgán be kéne mutatnom. Egyszerűen nem megy.

A barátaim nagy része mindig úgy állt hozzá, hogy les*arják a vizsgáztatót és ez megnyugtatja őket. Olyan alapon, hogy ki az a vizsgabiztos, és miért kellene tőle félni. Nekem ez nem megy. Amint meglátom összeszorul a gyomrom, remeg a kezem, lábam.

Ma reggel úgy keltem, hogy meglesz a vizsga, nem izgultam reggel még. Az is bennem volt, hogy jó, negyedik vizsga, csak átenged. De nem, nem ez lett. Tök jogosan buktatott meg, tehát még csak azt sem mondhatom, hogy szivatni próbál.

Szüleim is próbáltak vigasztalni, évek óta nem sírtam, de ma nagyon kijött belőlem. Rettentően érzem magam. Szégyellem magam, szégyellem felhívni az iskolát, hogy mennék be MEGINT fizetni. Múltkor így szíven ütött, amikor az autósiskola ügyintézője felismert, a nevemen szólított egyből. Mondtam neki, hogy (sajnos) túl sokat járok ide, azaz már rég le kellett volna vizsgáznom.

Én nem tudom mi lehet, de teljesen összetörtem. Nem akarok pályaalkalmassági vizsgálatra menni. Vagyhát nem lenne rossz, mert valami nagyon nincsen rendben. De nekem borzasztó megalázó lenne.

Valaki valamilyen tipp?

19/F

2021. szept. 20. 09:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
64%

Én közel sem mentem ennyire jól, mint ahogy írod. Legalábbis úgy éreztem. Mikor az oktató kivitt minket a másik lánnyal a bázisra vizsgázni, előtte még gurultunk pár kört, és akkor láttam meg hogy atyavilág én kvajól vezetek a másik lányhoz képest :'D Ez már eleve motiváló volt, segítette az önértékelésemet, bíztatott.

Az oktató azt mondta a vizsga előtt, hogy ahol 70-75 felett lehet menni útszakasz, ott elég ha 50 fölé megyek, hogy érezze a vizsgabiztos, hogy tudom lehet menni többel is, de én kimaxoltam, mert rettentően élveztem azt a szakaszt, és kvabüszke volt a vizsgabiztos meg az oktatóm is, hogy í bazmeg megmutattad. :D Meg volt a kontroll, meg az önbizalom.

Nekem az segített, hogy tudtam magamért csinálom, felnőtt vagyok, az én életemhez kell, senki más nem érdekelt. Magamért akartam megcsinálni, saját pénzemből.

Vadiúj autón tanultam, annyira menő érzés volt, hjaj.. :D

Vizsga előtt kávét és energiaitalt ittam. Sose iszok energiaitalt, de akkor ittam, mert kellett vmi ami felpörget, magabiztonságot és fókuszt ad. Meg volt egy váltogatás zeném, kifejezetten vezetéshez, azzal spanoltam fel magam órák előtt is, meg vizsga előtt is, szóval ami segített kilazulni, magabiztosnak lenni.

Teszem hozzá, a babám 1.5 éves volt ekkor, szóval örültem, hogy végre kimozdulok, nem babadolgokkal foglalkozok legalább arra az időre stb. Ráadásul pont válófélben voltam, az oktatónak is kiborultam egyszer, elmeséltem mi zajlik nálunk, ott zokogtam xD :D

Ha sikerül rájönnöd, hogy azért vezetsz, mert élvezed, akkor sokkal lazábban fog menni vizsgán is. Élvezd a vezetést, és nem fogsz görcsölni rajta, hogy ki van ott. :)

2021. szept. 20. 09:19
 2/19 A kérdező kommentje:
Köszi :) amúgy az is a bajom, hogy mindig hallom másoktól, hogy mit tudom én neki elsőre sikerült, de szerencséje volt mert nem figyelt az oktató, vagy épphogy csak átcsúszott, ilyenek. Valahogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen.
2021. szept. 20. 09:32
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Páromnak 5.re sikerült!! Neked is menni fog!! Ő is nagyon izgult... Úgy volt,mint te. Sima vezetésnél jó volt minden, meglátta a vbt és szétesett ... 5.re meg úgy ment, h sz@rik az egészre...
2021. szept. 20. 09:41
 4/19 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszi a kedves szavakat. Nagyon bízom benne ! :)
2021. szept. 20. 09:44
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Gyakoroljatok úgyis, hogy beül mögéd valaki.
2021. szept. 20. 09:46
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Én harmadikra mentem át. A vizsga előtt két nappal voltam ugyanabban az időben vezetni, így kipróbáltam előtte a macska gyökeret. Vizsga előtt is azt vettem be kb. ugyanakkor. Segített, hogy a forgalom annyira ne idegesítsen, és tényleg tudjak koncentrálni.
2021. szept. 20. 10:19
 7/19 anonim ***** válasza:
17%
Vegyél be egy gyenge xanaxot, hogy nyugisabb legyél. Így is izgulni fogsz, de nem annyira
2021. szept. 20. 10:32
 8/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Mellesleg a vizsgákon mindig olyan hibákat vétettem, amit előtte sosem. Tehát ezeket betudom az izgalomnak. Csak nem tudom miért izgulok
2021. szept. 20. 10:41
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten vizsgáztál? Lehet, hogy segítene, ha megpróbálnád valahogy a vizsgát átszervezni valamilyen vidéki kisvárosba, pl. őszi szünet idejére. Lehet, hogy előtte pár órát ott kell venned, olyan helyet nézz, ahová vonattal, busszal könnyen eljutsz gyakorolni. Budapesten eleve a forgalom, a lezárások, a többi autós plusz tényezők a stresszen felül.

Vizsgadrukk: biztos, hogy közrejátszott. Viszont: nyugtatót semmiképpen se vegyél be, még a gyógynövényes dolgokon is elgondolkodnék, én azt sem ajánlom. Lehet, hogy álmosít, lelassít vagy éppen pisilned kell tőle. Én egyszer konkrétan azért buktam meg, mert annyira kellett pisilnem, hogy nem tudtam a vezetésre koncentrálni. Szerintem inkább a légzést gyakorold, gondolj arra, hogy előbb-utóbb meglesz.

2021. szept. 20. 11:02
 10/19 A kérdező kommentje:

Nem, Vidéki megyeszékhelyen :). Hatalmas dugó volt reggel, úgyhogy kb 20 peric csak araszoltam a forgalomban. Ott kezdett el remegni a lábam a kuplungon. De valami eszméletlenül.

Pedig akkor még azt éreztem, hogy szerencsém van, mert csomó idő elment ezzel

2021. szept. 20. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!