Mi lehet a gondom? Valami nagyon nincs rendben a fejemben a forgalmi vizsgákon.
Ma buktam meg negyedszer. Az oktatóm szerint tökéletesen megyek a vezetési órákon, nem tudna újat mutatni. Figyelmesen megyek, jól kezelem az autót stb. ő már a második oktatóm az előzőt lecseréltem, mert akartam egy másikat, aki esetleg tudna újat tanítani (a harmadik vizsgám után váltottam, ma voltam az új oktatóval először)
Oktatáson jól megyek, de mindig a vizsga előtti órán halálra izgulom magam, aztán maga a vizsga meg katasztrófa. Elsőnek beragadtam egy kereszteződésbe egy kanyarodási szabály miatt, másodszor egy záróvonalat érintettem, harmadszor nem néztem eléggé körbe egy kitolatásnál, ma meg kint maradt az indexem jobbra amikor balra akartam kanyarodni (egy S kanyar után).
Valami nagyon nincsen rendben fejben, az a terv hogy most egy pár hétig hagyom az egészet, és elgondolkozom, hogy mi lehet a baj.
Az oktatóm szerint orvost is megpróbálhatok, hátha van valami nyugtató, ami segítene.
Ma is, úgy remegett a lábam a kuplungon, hogy alig tudtam megtartani. Szörnyű volt.
Nem tudom mi lehet a baj még mindig.
Elkezdtem ilyen magánéleti dolgokon gondolkozni, hogy nincs barátnő, család, de minden okes. Van egy lány, aki tetszik, és jól is alakulnak a dolgok vele, szóval az nem is “nyomaszt” tudat alatt.
Elvileg minden rendben.
Iskolában eddig mindig azért izgultam egy vizsga vagy dolgozat előtt, ha valamit nem tudtam és remélem nem azt kérdezik.
De vezetésben semmi olyan nincs, ami nem menne. Parkolások rendben vannak, autókezelés minden.
Annyi, hogy ezt vizsgán be kéne mutatnom. Egyszerűen nem megy.
A barátaim nagy része mindig úgy állt hozzá, hogy les*arják a vizsgáztatót és ez megnyugtatja őket. Olyan alapon, hogy ki az a vizsgabiztos, és miért kellene tőle félni. Nekem ez nem megy. Amint meglátom összeszorul a gyomrom, remeg a kezem, lábam.
Ma reggel úgy keltem, hogy meglesz a vizsga, nem izgultam reggel még. Az is bennem volt, hogy jó, negyedik vizsga, csak átenged. De nem, nem ez lett. Tök jogosan buktatott meg, tehát még csak azt sem mondhatom, hogy szivatni próbál.
Szüleim is próbáltak vigasztalni, évek óta nem sírtam, de ma nagyon kijött belőlem. Rettentően érzem magam. Szégyellem magam, szégyellem felhívni az iskolát, hogy mennék be MEGINT fizetni. Múltkor így szíven ütött, amikor az autósiskola ügyintézője felismert, a nevemen szólított egyből. Mondtam neki, hogy (sajnos) túl sokat járok ide, azaz már rég le kellett volna vizsgáznom.
Én nem tudom mi lehet, de teljesen összetörtem. Nem akarok pályaalkalmassági vizsgálatra menni. Vagyhát nem lenne rossz, mert valami nagyon nincsen rendben. De nekem borzasztó megalázó lenne.
Valaki valamilyen tipp?
19/F
Ha minden vizsgától félsz, annak is lehet mélyebb oka.
Én is 4x buktam forgalmin, utána lejárt a 2 év, nemrég fizettem be újra a KRESZ-t, egy jó hosszú szünet után.
Elmondom, én miért félek: kicsi koromban nem voltam különösebben szép vagy népszerű, és az adta meg az önbecsülésemet ennek ellenére, hogy kevés tanulással is nagyon jó eredményeket értem el, versenyekre jártam. Azóta lettek barátaim, voltak párkapcsolataim és sokkal szebben is nézek ki, mégis minden bukásnál azt érzem, hogy a világ vége jött el. Mintha mindent egyszerre veszítenék el, ami értékessé tesz. Ezért persze jól rástresszelek a vizsgákra. BSc-n is kínszenvedés volt az összes vizsgaidőszak, de a diplomám sikerült, a szakdolgozatra sok dicséretet kaptam. Remélem, egyszer majd a vizsgabiztos is átenged és megdicsér. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!