Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Van rá esély, hogy a feljelent...

Van rá esély, hogy a feljelentésem alapján megbüntessék az önkéntes rendőrt?

Figyelt kérdés

Tegnap behajtottam biciklivel egy olyan útszakaszra, amelyen kerékpárral behajtani tilos.

Fontos adalék azonban, hogy a tábla nyilvánvalóan tévedésből van kint - a tiltó tábla alig néhány száz méter után hatályát veszti, a másik irányból pedig egyáltalán nincs ilyen kihelyezve.

Korábban már egyszer el is távolították innen a tiltást, ám épült egy körforgalom, ahova a Közút hanyag munkája következtében visszakerült. Írtam a Közútnak, ők is belátták, hogy ez így inkorrekt, ígéretet is tettek a módosításra (több mint egy éve...). Akit érdekel, a 41-es főút Leveleken található körforgalmáról van szó, ahonnan kelet felé haladtam tovább.

Amint bekanyarodtam, egy mögöttem haladó teslás ledudált. Nyilvánvalóan azért, mert azt képzeli, övé az út, és lehetőleg mindenki másnak takarodó. Nyilvánvalóan nem helyi sofőrről van szó, hiszen akkor ismerné az általam írt problémát.

A dudálás értelemszerűen szabálytalan, hiszen lakott területen belül csak balesetveszély miatt lehet dudálni. Rögzítettem mindent, a dudaszó is hallatszik, rendszám is olvasható. Ezzel kapcsolatban viszont az lenne a kérdésem (ami elbizonytalanított), hogy a rendőrség honnan tudja ennyiből, hogy a duda a szabálytalankodó Teslából származik? Ugyanis több másik autó is volt a környékemen, a videóból - szerintem legalábbis - sajnos nem hallható ki egyértelműen, hogy ki dudált.

2024. júl. 25. 09:22
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Az nem zavar, ha esetleg engem is megbüntetnek, 10-50 ezer ft mínusz nem nagyon számít, de ha számítana is, ennyit megérne az önkéntes igazságosztók elleni fellépés.
2024. júl. 25. 09:28
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Jelentsd fel. Ha szerencséd van akár több évet is ülni fog. Mit képzel az, aki rádudál egy kerékpárral behajtani tilos tábla utáni kerékpárosra? Főleg, hogy még a tábla is szabálytalanul van kirakva!
2024. júl. 25. 09:34
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Biztos vagy benne, hogy emiatt dudált? Lehet, hogy szerinte vészhelyzet volt, mert nem számított rá, hogy bekanyarodsz. Én hagynám.
2024. júl. 25. 09:36
 4/20 anonim ***** válasza:
40%

szerinted egy átlag teslás nézi egyáltalán a közlekedési táblákat?

De úgy ampakk egy autós olyat, hogy biciklivel hova lehet behajtani?

Elárulom: nem.

Valószínű valami extra nagy faxságot műveltél, azért dudáltak le.

Én autósként nagyjából lesz.rom, milyen bringás hova megy be, de akik pl az úttest közepén tekernek, és nem lehet emiatt megelőzni, azt tudnám belökni az árokba simán...

2024. júl. 25. 09:37
 5/20 retektorta ***** válasza:
100%
Iránban ezért kivégeznék. Észak Koreában koncentrációs táborba zárnák az egész családjával együtt. Itt lehet hogy megússza 10-15 évvel, de ha bizonyítani tudod, hogy pedofil, akkor lehet hogy a közügyektől is eltiltják. Ne add fel, ez a te harcod. Egyébként ilyenek a biciklisek. ha egy biciklisnek valami tilos, az nyilván csak tévedés lehet. A piros lámpa, zebra, járda is jelentene valamit, de biciklisnek mindent szabad, csak tévedésből van a kreszben olyan, ami nekik kedvezőtlen.
2024. júl. 25. 09:40
 6/20 A kérdező kommentje:
3-4) Simán, megfelelő oldaltávolságot tartva, a szembeforgalmat nem akadályozva elment mellettem alighogy elhagytuk a körforgalmat, szóval nem hinném.
2024. júl. 25. 09:41
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

#5 "de ha bizonyítani tudod, hogy pedofil, akkor lehet hogy a közügyektől is eltiltják"

Na, na...ha ezt bizonyítja, akkor a dodgemes kérésére az összes általa járt útról eltávolítják a bicikliseket, de ha ezt nem is tennék meg neki, kap fajdalomdíjként valami állami kitüntetést.

2024. júl. 25. 09:44
 8/20 anonim ***** válasza:
76%
Tilosba hajtottál be, lényegtelen, hogy mit írtak neked, szóval Te vagy a szabálytalan, akit meg lehet büntetni. Óvatosan ezzel azért.
2024. júl. 25. 09:58
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan jelentsd fel, és majd téged büntetnek meg.

Ő semmit sem csinált. Mondhatja, hogy megijedt, hogy elé hajtottál ott, ahol nem is lehettél volna, ezért dudált, a baleset elkerülése érdekében.

Szerinted te majd megmagyarázod a rendőröknek, hogy tévedésből van ott a tábla? :D

2024. júl. 25. 10:01
 10/20 anonim ***** válasza:
Nincs. Egy dudálásért nem fognak xarakodni a papírmunkával.
2024. júl. 25. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!