Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyire önkéntes-rendőrös ha...

Mennyire önkéntes-rendőrös ha pirosnál kiszállok az autóból és szolok az előttem lévőnek, hogy kapcsolja le a ködlámpáját?

Figyelt kérdés

Tegnap este kifogtam egy csávót akinek 2 ködlámpája volt, szinte kifolyt a szemem, amúgy is alacsonyan ülök Suzukiba szóval szinte sírtam.

Arra gondoltam, hogy kiszállok és mondom neki, hogy kapcsolja le a ködlámpáját ,mert nincs kedvem nézni. Csak mielőtt nyitottam volna a kilincset arra jöttem rá, hogy ez nagyon önkéntes-rendőrös megoldás... szerintetek az ?

2017. jan. 26. 20:39
 1/10 anonim ***** válasza:
46%

Nyomd oda neki a refit. Hamar rájön.

Én is suzival járok, sok a bunkó, meg a tudatlan is, amelyik mindenhol nyomatja, ha kell, ha nem...

2017. jan. 26. 20:56
 2/10 anonim ***** válasza:
Eléggé balesetveszélyes az úttesten táncikálni, szállj ki bárhonnan is. Villogj rá, aztán viseld el, ez van. (sajna)
2017. jan. 26. 21:01
 3/10 anonim ***** válasza:
46%

Dugóban araszoltunk. Pirosnál odamentem az előttem állóhoz, és kértem, kapcsolja le a ködlámpáját, mert már folyik a szemem..

a gond ott kezdődött, hogy nem találta az ablakleeresztő gombot...aztán, mikor sikerült, megkértem, legyenszíves...megkérdezte, az mi, és hol van a kapcsolója.

közben zöld lett, indultunk..inkább átkuncsorogtam a másik sávba, mert nem sikerült megtalálni a kapcsolót..

A luxuskocsiban egy elegáns idős házapár ült, vadul kutatva a kapcsoló után..

Ne szólj, hagyd a francba. Kerüld ki valahogy.

2017. jan. 26. 21:01
 4/10 A kérdező kommentje:
Valahogy nem szeretem ezt a ködlámpa vs. refit... mondjuk én ezt akkor csinálnám ha mögöttem refizne a majom. Én eddig soha nem kapcsoltam be forgalomba a ködlámpámat, de működik :) azt néztem. Amúgy tudod mi a jó a nyomuló görények ellen? Fedélzeti kamera :) eddig 3ból 3 észrevette és máris követési távolságot hagyott, mondjuk egyiknek mutattam, hogy, mi van ott, egyből lemaradt. concorde-t használok..
2017. jan. 26. 21:06
 5/10 A kérdező kommentje:
De ha kilométereken át megy előttem kicsit zavaró.. kedvencem ha esőbe kapcsolják fel, az igazán jót tesz a szemnek, sőt én még érzékeny is vagyok ezekre, pl. van a kék led a monitoromon, azt is letakartam.
2017. jan. 26. 21:10
 6/10 anonim ***** válasza:
52%

Veled van a baj. Nem kéne ennyitől kifolyjon a szemed.

Este, mikor araszolunk a városban, és mindenki áll a féken, akkor mit csinálsz? A féklámpáknak együttesen még erősebb a fényereje, mint a ködlámpának, főleg az újabb autókon.

2017. jan. 26. 21:24
 7/10 A kérdező kommentje:
De akkor mi bajom lehet? Kezdek félni. Amúgy féklámpánál nincs problémám.. nem zavar.
2017. jan. 26. 21:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Én szóltam már nem egyszer, és a legtöbben elnézést kértek és lekapcsolták.

A refi se mindig jó, a múltkor rávillogtam egy FRV-sre mikor utolértem az M0 lehajtójánál, és alig kellett pár km, Maglódnál már le is kapcsolta a ködlámpát.

Amúgy nem értem a sok majmot. Pontozzatok le, de a ködzárófény kb. a '80-as években volt csoda dolog, amikor a Ladákban megjelent, de azóta szinte minden autón van. Ráadásul az utóbbi 30 évben jó ha 5 alkalom volt, hogy ködlámpa kelljen, mégis van egy halom autós aki novembertől márciusig végig ködlámpázik.

"Azé' kell, mert jobban látnak, biztonságosabb!"

Én meg hiába mondom:

Kicsi szívem, ha te látod az előtted 200 méterre lévőt, akkor téged is látnak ugyanolyan távolságról! De ha mégsem, akkor kapcsold le ha mögéd ér valaki!

2017. jan. 26. 21:59
 9/10 anonim ***** válasza:

A kérdező és az első jól egymásra találtak.

Le kellene állni az önkéntes rendőrösködéssel!

Kérdező, képzeld én meg nyomon a féket a pirosnál, erre refit nyomsz?

Azt kellene megérteni, hogy este főleg nem mászunk bele senkinek a seggébe! Akkor nem zavarna.

Ha úgy érzed, szabálytalankodik, el kell távolodni tőle, nem pedig kioktatni.

Tegnap este megelőzött egy majom, utána meg benyomta a vészvillogót 2 s-ra, szerinted érdekel?!

2017. jan. 28. 07:52
 10/10 A kérdező kommentje:
Pirosnál egy Smartnyi helyet szoktam hagyni, ha haladunk akkor meg annyi helyet, hogy egy csuklós busz elférjen előttem, ez kb. 20 méter kinn főúton meg franc tudja mennyit.. sokat néha túl sokat...
2017. jan. 28. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!