Nem úgy volt, hogy a mentő csak maximum 30km/h-val léphetik túl a megengedett sebességet megkülönböztető jelzéssel?
Ma délelőtt a 2x1 sávos úton hallottam előre, hogy szirénázik, már ott volt tőlem nem messze a lehetőség, hogy lehúzódjak (kb. 40 méterre), a kanyarból mikor kirobbant már ment az irányjelzőm, hogy jelezzem neki, hogy le fogok húzódni a buszöbölbe. Jöttek szemből is, így nem volt elég sáv szélére húzódni. A mentő az jött mint a meszes, fény jelzés + hangjelzés + még elkezdett izomból villogtatni is a távolságival, minden egyes kormánymozdulatnál csak úgy billegett a mentő akkora lendülettel jött, én meg éppen az utolsó pillanatban még lebírtam előtte húzódni de már így is fel kellett hajtanom a padkára. Az szinte 100%, hogy nem 80-al jött (lakott területen belül történt), hanem minimum 100-al.
Most akkor érvényes ez a szabály, hogy max 30-al léphetik túl? Nincs vele bajom ha nem, csak így, hogy belengették ezt a törvényt ezzel számoltam, hogy nem jön 80-nál gyorsabban úgy sem. De majdnem nem jött ki a lépés.
Pedig nincs ilyen.
Én még csak nem is hallottam ilyen sületlenségről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!