Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Melyik a legkisebb "teherautó"...

Melyik a legkisebb "teherautó" amit C jogsival lehet vezetni? Típus ötleteket szeretnék..?

Figyelt kérdés

Igen, elvették a B kategóriámat, 6 hónapra, a C-t, A-t megtarthattam. Milyen kisteherautót vezethetek így? Motor nem opció, mert néha a gyerekeimért is kell mennem.

Nem vagyok alkoholista, évente kétszer ha iszom, a szülinapom után reggelre sajnos nem ment ki belőlem az alkohol, pechem volt. Köszönöm ha segítesz.

2024. júl. 18. 12:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Hasznaltauto.hu oldalon a keresőben megadod, hogy haszonjármű, össztömeg 3510 és 5000 kg között. Nekem kiadott 24 találatot.
2024. júl. 18. 12:59
 2/8 anonim ***** válasza:
3500kg-nál nagyobb megengedett legnagyobb össztömegűt.
2024. júl. 18. 13:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem vannak 4,2-es meg 4t, meg talán 5t-s sprinterek, daily-k. De tachográg és útdij köteles leszel, városból rengeteg helyen kitiltva, parkolás sem annyira egyszerű. Én vennék egy motort, gyerekekért meg nagymama/szomszéd/postás/anyjuk/taxi, meg ami eszedbe jut. Motor jóval olcsóbb, fentartásra is, meg bárhova mehetsz a teherautó korlátaival szemben.
2024. júl. 18. 22:22
 4/8 anonim válasza:
Talán ezek? [link] Ha mégse, akkor talán valamilyen pickup, amely már teherautónak minősül.
2024. júl. 18. 23:23
 5/8 anonim válasza:
Ami hátul duplakerekű, az már teherautónak minősül, ugye? [link]
2024. júl. 18. 23:26
 6/8 anonim ***** válasza:
4/5 ha nem értesz hozzá, azt sem tudod miről van szó, akkor hülyeséget ne írj legalább. Ha duplakerekes akkor teherautó? Ha egy utánfutó is duplatengelyes az már nehézpót, ha meg egy autónak 7-nél több üvegfelülete van az már távolsági autóbusz. Ebből amit linkeltél a legnagyobb is 2,8 tonnás.
2024. júl. 19. 06:35
 7/8 anonim ***** válasza:

3,5 tonna össztömeg fölött kell útdíjfizető készülék, de magáncélú használatnál tachográf nem kell, csak akkor, ha bérfuvarozást végzel vele.

Az útdíj mértéke 2 tengelyes teherautónál:

+ Infrastruktúra díj (gyorsforgalmi út: 61,09, vagy Főút: 33,40 Ft/km)

+ Külsőköltségdíj (Külvárosi vagy Településközi), EURO besorolás alapján 2,47-91,80 Ft/km (EURO 6-EURO 0)

+ CO2 kibocsátás (EURO I-VI-nál 19,74 Ft/km

Ezt a három díjat össze kell adni.

2024. júl. 19. 08:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Pech, az...

És az ilyen menne inkább teherautóval megy gyerekkel...

2024. júl. 19. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!