Szgk.-val tilos a kamionos töltőhelyre állni?
Benzinkúton mind a 4 kút foglalt volt, és beálltam ahhoz, amelyikkel a kamionosok szoktak tankolni. Epp mögöttem befordult egy kamion is, és amikor kiszálltam, hogy tankoljak akkor a kamionos is kiszállt, és csúnyán kiabálni kezdett, hogy ne onnan tankoljak, mert az kamionosoké. Nem akartam balhézni, úgyhogy csak visszatettem a pisztolyt és átengedtem.
Amúgy régebben is tankoltam már onnan, (jobban is szeretem, mert gyorsabb, és mindig 60 litert tankolok), de senki nem cseszett le miatta.
Azért van kitáblázva hogy mindenki oda álljon ahol tud tankolni.
Ráadásul a kamionos pisztoly sokall vastagabb ami a személyautóba nem megy bele.
A kamionos töltöhelyen sokkal erösebb a szivattyú, hogy a teherautók sok száz literes tankját ne órákig tartson feltölteni
Egy ilyen tankolófej a kis szamélyautódat pár másodperc alatt teletolná üzemanyaggal. Nem személyautókra van méretezve.
Miért is menne oda bárki is személyautóval tankolni?
Ugyan olyan vásárló vagy, mint a kamionos. Azzal, hogy ordítozott veled csak annyit ért el, hogy megtudtad, hogy ő bunkó. Ha nem szabadott volna odaállnod akkor a kútkezelő fizetéskor megkért volna, hogy legközelebb ne ott tankolj.
A kamionos helyek általában nagyobbak (hogy be- és kiférjen a kamion) és sokszor nagyobb ármérőjű pisztolyon gyorsabban tankol a kút mint a többi. Ha a te autódnál ez nem gond, akkor nem gond.
Nem tilos, csak nem "illik", mert ő máshol nem tud tankolni.
Ha viszont paraszt módon kezdi, hogy ne tankoljak ott, csak azért is ott tankolnék, sőt innék egy kávét is.
A legtöbb személyautót nem is lehet megtankolni a kamionos töltőpisztollyal, mert sokkal nagyobb a csöve, nem fér bele a kis autó tankolócsövébe. Furgonokon szokott lenni nagyobb átmérőjű betöltő nyílás, de azoknál sem általános.
A kamionosnak meghatározott, sokszor kicentizett menet programja van, nem fér bele, hogy 5-10 percig várakozni kell, míg a másik megtankol. Én is jártam már úgy, hogy türelmesen vártam, míg a kisautós megtankolt, aztán bent a shopban megkávézott, végül elment trónolni egyet. Akkor éppen ráértem, de sok sofőr nincs így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!