Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hány éves voltál amikor...

Hány éves voltál amikor megszerezted a jogsit?

Figyelt kérdés
Hogy ment a folyamat? Elsőre meglett?

2024. júl. 6. 10:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
28, elsőre megkaptam. De azt nem állítom, hogy vezetni is tudtam 😁
2024. júl. 6. 11:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
21. 19 évesen kezdtem, de a KRESZ után sajnos félbe kellett szakítani, 21 évesen folytattam és fejeztem be. Másodjára lett meg, elsőre volt némi félreértés, amiből szarul jöttem ki, de másodjára nem volt gond.
2024. júl. 6. 11:26
 3/11 anonim ***** válasza:

B-s jogsit 18 évesen szereztem meg, a forgalmi vizsga harmadjára lett meg.

Az A korlátlan jogsit 24 évesen, a kishajósat 23 évesen. Utóbbiak elsőre meglettek.

2024. júl. 6. 12:11
 4/11 anonim ***** válasza:

A1: 16

B: 17

A: 18

Nagy A-nál kellett rutint ismételnem, mert letettem 1x a lábam, a többi meglett elsőre.

15 éve még menő volt fiatalon jogsit szerezni, ma már autót se akarnak az érettségizők. :D

2024. júl. 6. 12:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Pont a 18. szülinapomon volt a forgalmi vizsgám.

Minden sikerült elsőre

2024. júl. 6. 12:24
 6/11 anonim ***** válasza:
49
2024. júl. 6. 18:28
 7/11 Senior Séf ***** válasza:
100%
B-s jogsit 18 évesen szereztem meg. Dicsekedhetnék, hogy elsőre sikerült minden, de 47 éve ötpercenként találkoztunk egy autóval. Szóval nem volt nagy kunszt.
2024. júl. 6. 18:31
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
25
2024. júl. 6. 20:16
 9/11 anonim ***** válasza:

Középiskolásként, utolsó évesként 17 évesen kezdtem el a "B" kategóriás jogsit. Mire mentem a vizsgáimra, addigra már kezemben volt a személyautós jogosítványom. Ekkor már fél éve betöltöttem a 18-at. Suli mellett csináltam, 8 hónapba telt. Mindenből átmentem elsőre. KRESZ-ből és a forgalmi vezetésből is. Elsősegély tanfolyam és vizsga nem kellett, mert korábban még 14 évesen belekezdtem az akkor még "M" kategóriás jogsiba, csak nem fejeztem be. Az első jogosítványom így a "B" kategória volt. Majd rá 5 évre, beiratkoztam "C" kategóriás jogsira. Ez ugye a teherautó. 3 műszak mellett ez 10 hónapba telt. 1 oktató van az adott városban "C" és "E" kategóriára, és rengeteg volt a tanuló. Ebből is átmentem mindenből elsőre. KRESZ + BÜ + RUTIN + FORGALOM. Nem kellett egyik kategóriából sem plusz órát venni és pluszban vizsgáznom. A "C" kategória már 2 éve megvan, de nem dolgoztam még benne mint hivatalos árufuvarozó. De teherautókat már vezettem, és nagyon élveztem is. Most pedig 1 hete kezdtem el a "D" kategóriás jogsit, ami pedig az autóbusz. 3 nap alatt (pont ma) be is fejeztem E-learning-en a KRESZ-t. Maga a nagy járművek vonzanak engem, ezért is szeretném megcsinálni.

C kategóriával nincsen súlykorlát, tehát bármekkora teherautót vezethetsz, könnyű pótkocsival.

D kategóriával pedig bármekkora illetve bármennyi férőhelyes autóbusz vezethetsz, nincsen korlát a szállítható személyek számában.

Ha befejeztem a D kategóriát, lehet csinálok egy összevont GKI-t mind a két kategóriából (de az egyikből mindenképp, és szeretnék is benne dolgozni) és gyakorlatilag bármelyikkel tudok majd munkát vállalni.

Jelenlegi kategóriáim: "B" 18 évesen & "C" 24 évesen, és remélem még ebben az évben büszkélkedhetek majd a "D" kategóriával, 26 évesen. :)

Illetve tervbe van még az "E" kategória is. Sokat agyaltam rajta, hogy melyiket csináljam meg. Az "E"-t vagy a "D"-t.

Ja, még szeretném majd motorra is megcsinálni. ("A" kategória) :)

2024. júl. 7. 18:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Körülbelül 28-29 évesen lett jogsim. Addig sem a vezetés nem érdekelt, sem anyagilag nem engedhettem volna meg egy autót.
2024. júl. 7. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!