A modern világban úgy tudom már nem járnak kontinenseken át a személyszállitó hajók, akkor mire használják őket?
Figyelt kérdés
Sziasztok, hogy érthető legyen, úgy tudom a repülőgép elterjedése óta kb a régi hajós korszaknak vége lett, amikor ugye jártak a luxus óceánjárók kontinensről kontinensre. Viszont ma is vannak "bazinagy" személyszállitó hajók, Freedeom of the seas, satöbbi. Ezeket mire használják, ha a repülőgépek miatt, kb nincs szükség arra hogy hajók vigyék az embereket a kontinensek között? Köszönöm a választ mindenkinek.jún. 23. 10:18
11/23 anonim válasza:
12/23 A kérdező kommentje:
Köszi, még a Queen Mary 2 szolgálatba van?
jún. 25. 17:51
13/23 anonim válasza:
Most is szeli a Zóceánt: [link]
Egy ekkora dögöt nem néhány évre építenek.
14/23 anonim válasza:
Megsúgok valamit: több ilyen hajó jár, és több ilyenre van igény, mint valaha.
15/23 anonim válasza:
1
"Egyik ismerősöm szeptemberben megy majd egy ilyen világ körüli, 2 hetes hajóútra."
Te már kamuzol. :P
Két hetes világ körüli út?? Talán repcsi motor van rászerelve a hajóra? :D
Egy rendes világ körüli hajóút több hónapos.
16/23 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi 13 nem tudtam mikori a hajó azt hittem régi és már nyugdijazták.
jún. 26. 09:34
17/23 A kérdező kommentje:
Seila ilyen is létezik nem csak ezek a pár hetesek? (amiket itt is linkeltek)
jún. 26. 09:52
18/23 anonim válasza:
"Talán repcsi motor van rászerelve a hajóra?"
Hát a Queen Mary 2-n éppenséggel van repcsimotor.
A kémény tövében van a gázturbinával hajtott generátor - pont mint a repülőgépeken - amivel a hajó villamos motorjait táplálják. A diesel főmotorok nélkül is képesek ezek a hajó mozgatására.
19/23 A kérdező kommentje:
18 a kémény csak disz QM2-n nem? Vagy csak a negyedik?
jún. 26. 18:04
20/23 anonim válasza:
vegyél egy képet és számold meg hány kémény van rajta ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!