Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A modern világban úgy tudom...

A modern világban úgy tudom már nem járnak kontinenseken át a személyszállitó hajók, akkor mire használják őket?

Figyelt kérdés
Sziasztok, hogy érthető legyen, úgy tudom a repülőgép elterjedése óta kb a régi hajós korszaknak vége lett, amikor ugye jártak a luxus óceánjárók kontinensről kontinensre. Viszont ma is vannak "bazinagy" személyszállitó hajók, Freedeom of the seas, satöbbi. Ezeket mire használják, ha a repülőgépek miatt, kb nincs szükség arra hogy hajók vigyék az embereket a kontinensek között? Köszönöm a választ mindenkinek.
jún. 23. 10:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
95%
Még mindig járnak ezek a hajók, ugyanis ezek egyfajta úszó nyaralók, rengeteg szórakozási lehetőséggel, és nem csak arra használják őket, hogy Európából, pl Amerikába utazzanak, ráadásul itt nem is ez a cél, hanem az utazás során megáll több országban is, ahol ki lehet szállni, körülnézni, a végén pedig ugyanoda érsz vissza ahonnan elindultál. Egyik ismerősöm szeptemberben megy majd egy ilyen világ körüli, 2 hetes hajóútra.
jún. 23. 10:35
 2/23 anonim ***** válasza:
90%

A hajók nem a kontinenseken ÁT járnak, ott ugyanis nem igazán van hajózható víz, hanem a kontinensek KÖZÖTT!

Rengeteg ember utazik hajóval, van rá ideje, élvezi a tengeri utazást, nem az az célja, hogy X-be minél elöbb eljusson, hanem maga az út az, ami miatt utazik.

jún. 23. 10:43
 3/23 A kérdező kommentje:

2es oké de szerintem érthető volt a többit köszi.

1es tehát itt már csak az a cél, hogy A-ból B-be hajón jusson el az ember, élvezze a tengert vagy óceánt, megnézze a célországokat majd a ki indulási pontra vissza térjen? (és nem maga a tényleges A-ból B-be jutás mert oda akar menni, pl ahogy irtad mondjuk európából amerikába)

jún. 23. 11:40
 4/23 anonim ***** válasza:
"az út maga a cél"
jún. 23. 19:30
 5/23 A kérdező kommentje:
Jó kis mondás
jún. 24. 10:05
 6/23 anonim ***** válasza:
Egy kínai bölcsesség, ami enm csak a hajózásra érvényes, hanem rengeteg egyébre is...
jún. 24. 15:04
 7/23 A kérdező kommentje:
köszi
jún. 24. 15:08
 8/23 anonim ***** válasza:
Szivesen!
jún. 24. 15:10
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

De járnak.

Európából Észak Amerikába és Észak amerikából is van Japánba... tovább nem néztem.

De ezek luxus óceánjárók.

Az a fajta utasforgalom ami volt régen - kivándorlók, stb - olyan már nincs hajón. Mennek repülővel.

jún. 25. 14:51
 10/23 A kérdező kommentje:
9es tényleg?? Én nem nagyon tudok angolul,. Explorer of the Seas és társai? Azt hittem ezek csak országok között mozognak, portugália - spanyol ország satöbbi ez csak 1 példa, azt hittem ezek a hajók nem mennek ki mélyen a tengerbe óceánba.
jún. 25. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!