Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi lenne a megoldás a wc-re...

Mi lenne a megoldás a wc-re is kocsival járás felszámolására?

Figyelt kérdés

Most biztosan sokan jönnek azzal, hogy "há me nincs normális tömegközlekedés" Ugyan már! Ha lenne, a többség akkor se használná, mert a kocsi kényelmesebb.

Én a következő megoldásokban hinnék, hogy 1 családban, max 1 autó, a második, harmadik autót a háztartásban brutálisan megadóztatni.

A városba, óradíjas behajtási engedélyt lenne köteles fizetni, aki nem ott lakik. Ez alól tehergépjárművek mentesülnek. Városok határában P+R parkolók kialakítása.

Persze ezzel még a városban lakók, 2 utcányira is kocsival járása, nem szűnne meg.

Valamit kellene kezdeni ezzel a helyzettel, mert az utóbbi 10 évben annyira megnőtt az autót tartók száma, hogy a városok útjai sem erre lettek tervezve meg parkoló sincs annyi, amennyi erre elég lenne.

Meg hát igen, a parkolók. Azzal egyet is értek, hogy egyre több övezet válik fizetőssé, de nem az egyre több parkoló létesítésére lenne szükség, inkább a parkolók felszámolására. Így is ösztönözve a kényelmeseket az autó letételére. Ha nem tudna megállni, csak előbb-utóbb más közlekedési módot választana. Bicikli, roller, gyaloglás, rövid távra pont megfelelőbb.

Egyébként nekem is van autóm, de csak ésszerű körülmények között használom. Kb. 2 utcányi távolságra nem. Városban is csak ritkán.

Mások véleményére vagyok kíváncsi, mi lehetne a megoldás erre.

2024. máj. 30. 16:35
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű sok ember örülne, ha csak besétálna a munkahelyre, de amíg ez nem így van, addig sokan kényszerből vezetnek. Ne te mondd meg, ki vehet és mit. Talán tudod, talán nem, de Bp.-en kívül a közlekedés többnyire sz.r. Így is baromi drága az autó fenntartása, ha ilyen törvények lennének, amiket te vizionálsz, még többen húznának el az országból, aztán akkor kevesebb autó is lesz ezzel együtt.
2024. máj. 30. 20:57
 32/53 A kérdező kommentje:

Hát lehet azokért az emberekért nem is kár, akik ez miatt elhúznának az országból.

2024. máj. 30. 21:11
 33/53 anonim ***** válasza:
81%
Agglomerációból járunk be, párom BKV-s buszsofőr (éjjel megy a garázsba kezdeni), én meg autós ételfutár vagyok. Bizony két autót használunk, mert ezek nélkül nem működne a jelenlegi életünk. És igen, a vécére is autóval járunk, mert csak így lehet emberi időben elintézni mindent, amit kell. A parkolóhelyeket meg évről évre nyirbálják, régen sokkal több hely volt parkolni, és nem csak azért, mert kevesebb autó volt. Nem kell megoldás az autózás csökkentésére, hanem úgy kéne alakítani a városokat, hogy senki ne érezze üldözöttnek magát. De valakit mindig szeretnek ellenségnek beállítani, most épp az autósokat.
2024. máj. 30. 21:11
 34/53 A kérdező kommentje:

Hát ételfutárkám és bkv sofőr páros, biztos vagyok benne, hogy nem ti vagytok a legélesebb kés.

2024. máj. 30. 21:21
 35/53 anonim válasza:
47%
Amúgy valamilyen szinten igaza van a kérdezőnek...én pl. egy kelet-mo-i megyeszékhelyen dolgozom, több munkatársam 2-3 utcára lakik a munkahelytől, jó részük max. 5km-es körzeten belül, mégis rajtam kívül kocsival jár mindenki. Teljesen el vannak alélva attól, hogy én hogyan vagyok képes kocsi nélkül élni, hibbantnak néznek emiatt. Egyetértek azzal hogy a kocsi hasznos, kényelmes, nagyon jó ha van, sok mindent megkönnyít, de szerintem is túlzásba estek az emberek a használatát illetően. Sajnos presztízskérdésse is vált, sokan csak nem mernek kilógni a sorból, nem akarják hogy lenézzék őket mert gyalogolnak/bicikliznek/buszoznak, így működik a világ.
2024. máj. 30. 21:25
 36/53 anonim ***** válasza:
100%
#34 Hát kérdezőkém, ez aztán érvelés... Gratulálok.
2024. máj. 31. 00:29
 37/53 anonim ***** válasza:
100%
#34: Pont te mondod! :D De ne aggódj, nem sokáig dolgozok már, mert nincs szükségem rá. Viszont veszek még két autót. :)
2024. máj. 31. 05:01
 38/53 anonim ***** válasza:
100%
Te sem vagy túl eszes, kérdező, ha leszólod vki munkáját. Én a gyereknek is veszek autót, amint meglesz a jogsija, mert még munkát se tud vállalni, ha nem tudja elhagyni a települést. Képzeld, van ilyen is. Mondjuk kisvároson belül autózni sztem is benzinpazarlás, hacsak nem nagybevásárlást tart az ember.
2024. máj. 31. 07:15
 39/53 A kérdező kommentje:

Hát amíg a Mr. Prolik és a Miss Prolik így gondolkodnak, hogy "veszek még 3 bontószökevényt, há me megtehetem"

Meg nehogy már én mondjam már meg, hogy ő hova mehet kocsival. Nem mondom meg! Biztos a prolinak most, 30+ , 40+ éves korára sikerült kimaxolnia élete első autóját, egy 20 éves, fekete műszakis bontószökevényt. És biztos nagyon büszke is rá és erre a teljesítményre. XD Így nem mondom meg hová mehet vele. (Mert azért többségében ilyen "csodálatos" járgányok szaladgálnak az utakon.)

De amíg a sok proli így gondolkodik, addig hogyan akarunk élhetőbb városokat?

2024. máj. 31. 07:21
 40/53 anonim ***** válasza:
88%
Bontószökevényt? Persze-persze, magyarázd csak a szinteden, hogy passzoljon a világképedbe. :D Cuki, hogy te prolizol, miközben bemutatod, hogy itt te vagy a legnagyobb proli. :)
2024. máj. 31. 07:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!