Jobb kormányos autót vezetni tapasztalat nélkül nehéz?
Ha vagy legalább középszerű vezető akkor nem lesz gond.
Én viszont azt javaslom, hogy először közepes-nagy forgalomban próbáld ki, mert akkor általában egyébként is lassabb a forgalom és ha nem tudod merre kell menni, akkor sokat segít, ha van előtted valaki.
Szerintem a másfajta forgalomszervezést megszokni (és azonnal megérteni) tovább tart, mint a bal oldali forgalmat.
Ugyanígy voltam 19 évvel ezelőtt!
Hát, szokni kell!
Én amikor átvettem az autót, a közelben levő nagy, üres parkolóban kicsit gyakorolgattam. Aztán elindultam.
Az tény, hogy az első napokban sokkal jobban elfáradtam a vezetéstől, kb. mint kezdő vezető koromban. Lassabban, óvatosabban mentem, de nem annyival, hogy a forgalmat akadályoztam volna. Városban könnyebb hibázni, hogy kanyarodáskor a másik oldalra kanyarodsz. Arra is vigyázz, nehogy az út szélén parkoló autókat meghúzd.
A Felföldön sok az egynyomtávú ill. eleve keskeny, kanyargós út. Ott már csak emiatt se lehet gyorsan menni.
Szóval legyél óvatos, soha ne siess (az angolok és a skótok amúgy is türelmesek) és ha egyébként jó érzéked van a vezetéshez, akkor bele lehet jönni. Én 4-5 nap után már éreztem, mennyivel könnyebb. Egyébként az összes többi autós között is sok olyan lehet, aki a kontinensről jött turista, itt bérelt autót, szóval ugyanabban a cipőben jár, mint te.
#3: Nekem nehezebb volt a forgalomszervezés része mint a másik oldalon vezetni. De gondolom embere válogatja.
Egyszerű példa: Ha itthon odaállsz egy lámpás kereszteződéshez akkor gondolkodás nélkül tudod, hogy melyik lámpát kell nézned. Angliában meg megállsz egy ilyen kereszteződésben: [link] (vagy [link] ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!