Melyikünknek van igaza és hogy kellene rendeznünk?
Egy egyirányú utcában történt egy koccanás, amelynek mind a két oldala parkoló volt (panelek előtt). Sajnos elnéztem egy táblát, ahol behajtani tilos volt és szemből hajtottam az utcába. Tudom nem jogosít fel semmire, hogy régen más volt a forgalmi rend. Elismerem a hibát, vállalom a következményeit ha lesznek.
Viszont tolatni szerettem volna (második hibám), hogy megforduljak, világított a helyzetjelzőm, a tolatólámpám, tükörbe is néztem, senki sem jött így megkezdtem a tolatást, ekkor mögülem, ki akart hajtani a parkolóból egy autós. Egymásba mentünk. Az ő autóján lett egy kb 3 cm hosszú és 2 mm vastag fekete csík, az enyémen semmi.
Bár többszörösen hibáztam, de úgy gondolom ő is, mert jobbról érkeztem, világított minden lámpám, úgy gondolom neki is figyelnie kellett volna rám.
Viszont szerinte itt én vagyok a hibás mert behajtottam az utcába (ebben a dologban igaza van).
Utánakérdeztem autós oktatónál is, ugyan azt mondta, hogy aki a forgalomba becsatlakozik, annak meg kell győződnie arról, hogy kihajthat-e, függetlenül attól, hogy én szabálytalanul tolatok-e ott éppen.
A biztosító szerint meg kellene egyeznünk magunk közt, mert kb egy 10 ezres javítás miatt vagy bíróság lesz belőle, ha nem ismerem el a hibát és feljelentenek. Vagy fizethetek 3x annyi biztosítási díjat jövőre, vagy mindketten felelősek leszünk és akkor mind a ketten fizetünk 3x annyit.
Hogy lehetne ezt rendezni, úgy hogy mind a ketten a lehető legjobban jöjjünk ki a helyzetből? És mit tehetek ha egyikünk sem enged az igazából?
Ebben ember nem tud donteni.
O mondhatja azt hogy
"Ugyanakkor más elsőbbségi helyzetben – például a példaként már említett kereszteződésben, vagy védett úton tolatva – a hátramenetet végzőnek kell alkalmazkodni ahhoz is, akivel szemben – előremenet közben – elsőbbséggel rendelkeznénk."
Te meg mondhatod azt, hogy az allo autudnak ment neki.
A rendorseg meg azt fogja mondani, hogy forgalommal szemben mentel, 50 ezer, egyiranyu uton tolattal 50 ezer pluszban.
Probalj vele megegyezni, ha nem ker pofatlanul sokat, akkor fizess neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!