Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Melyikünknek van igaza és...

Melyikünknek van igaza és hogy kellene rendeznünk?

Figyelt kérdés

Egy egyirányú utcában történt egy koccanás, amelynek mind a két oldala parkoló volt (panelek előtt). Sajnos elnéztem egy táblát, ahol behajtani tilos volt és szemből hajtottam az utcába. Tudom nem jogosít fel semmire, hogy régen más volt a forgalmi rend. Elismerem a hibát, vállalom a következményeit ha lesznek.

Viszont tolatni szerettem volna (második hibám), hogy megforduljak, világított a helyzetjelzőm, a tolatólámpám, tükörbe is néztem, senki sem jött így megkezdtem a tolatást, ekkor mögülem, ki akart hajtani a parkolóból egy autós. Egymásba mentünk. Az ő autóján lett egy kb 3 cm hosszú és 2 mm vastag fekete csík, az enyémen semmi.

Bár többszörösen hibáztam, de úgy gondolom ő is, mert jobbról érkeztem, világított minden lámpám, úgy gondolom neki is figyelnie kellett volna rám.

Viszont szerinte itt én vagyok a hibás mert behajtottam az utcába (ebben a dologban igaza van).

Utánakérdeztem autós oktatónál is, ugyan azt mondta, hogy aki a forgalomba becsatlakozik, annak meg kell győződnie arról, hogy kihajthat-e, függetlenül attól, hogy én szabálytalanul tolatok-e ott éppen.

A biztosító szerint meg kellene egyeznünk magunk közt, mert kb egy 10 ezres javítás miatt vagy bíróság lesz belőle, ha nem ismerem el a hibát és feljelentenek. Vagy fizethetek 3x annyi biztosítási díjat jövőre, vagy mindketten felelősek leszünk és akkor mind a ketten fizetünk 3x annyit.

Hogy lehetne ezt rendezni, úgy hogy mind a ketten a lehető legjobban jöjjünk ki a helyzetből? És mit tehetek ha egyikünk sem enged az igazából?

2024. máj. 8. 14:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
#10 Az a baj, hogy szerintem át akarja verni a kérdezőt. Hibázott, és most megragad mindent, hogy ne zsebből kelljen kifizetni a kárt. Esszerűen belegondolva, semmi köze a balesethez annak, hogy a kérdező tilosba ment be, mert ha jó irányban jön, akkor is neki ment volna. Ha kifizeti a 15 ezret, akkor így az átverő nyer. Én biztos, hogy nem hagynám. És mondom, ha 15 ezren rugózik, akkor kétlem, hogy ügyvédet fogadni tudna.
2024. máj. 8. 17:10
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ebben ember nem tud donteni.

O mondhatja azt hogy

"Ugyanakkor más elsőbbségi helyzetben – például a példaként már említett kereszteződésben, vagy védett úton tolatva – a hátramenetet végzőnek kell alkalmazkodni ahhoz is, akivel szemben – előremenet közben – elsőbbséggel rendelkeznénk."

Te meg mondhatod azt, hogy az allo autudnak ment neki.

A rendorseg meg azt fogja mondani, hogy forgalommal szemben mentel, 50 ezer, egyiranyu uton tolattal 50 ezer pluszban.

Probalj vele megegyezni, ha nem ker pofatlanul sokat, akkor fizess neki.

2024. máj. 9. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!